Pannenkoek-Reis-Challenge-3

thomasFoto-Schrijf-Uitdaging van Thomas

Na mijn verblijf op Gran Canaria had ik de smaak van het vliegen wel degelijk te pakken. Het liefste wilde ik gelijk wel weer zo’n vogel in en naar een andere bestemming, dat is overigens nog steeds zo. Best wel verbazend eigenlijk gezien mijn afschuw van het afhankelijk zijn van anderen als het om vervoer gaat. Er moet echt iets heel bijzonders aan de hand zijn, heel extreem bijzonder, wil ik voor het OV kiezen. Mocht ik moeten kiezen tussen OV of thuisblijven dan kies ik voor het laatste, zo’n hekel heb ik eraan.

Dat ik ‘slechts’ 5 maanden later, totaal onverwacht ook nog, weer in zo’n vogel zou stappen kon ik in april niet vermoeden, maar toch gebeurde het wel. De zoon van een lieve vriend van mij stapte op zeker moment met zijn rugzak op de deur uit en ging de wijde wereld in, letterlijk. Zonder vooropgezet plan vertrok hij en belandde via veel omwegen in Estland. Ontmoette daar de vrouw van zijn dromen en kreeg met haar kinderen. Die vriend van mij had ik op zeker moment voorgesteld aan een vriendin van mij en na enige tijd trouwden zij en kwamen ze bij ons in Assen wonen.

Niels en Anita zaten op zeker moment bij ons de bank en vertelden dat ze ‘over enige dagen’ naar Estland zouden gaan voor een paar dagen en voor ik het goed en wel beseft kreeg ik de vraag: “waarom ga je niet lekker mee?” Ehhhhhh?? Sprakeloos keek ik manlief aan en die zei: “doen!”. En weer een moment later, zat Anita al aan de foon met iemand van het hotel waar zij een kamer geboekt hadden, of er nog een bed bij kon? Ja dat kon, en raar maar waar, de prijs zakte daardoor ook nog eens. Laptop erbij, vlucht bijgeboekt, klaar. Nou ben ik zeker wel van de impulsieve en snelle maar dit kon zelfs ik even niet bijbenen. Hoe snel kan een agenda wijzigen, nou zo snel dus.  Het heeft even geduurd voor de beduusdheid wegtrok.

Vrijdagnacht / Zaterdagochtend om 02.00 uur stonden Niels en Anita weer op de stoep… mijn koffer in de kofferbak van hun auto, afscheid van manlief en veestapel genomen en op naar Bremen Lufthafen. Vandaar zouden we vliegen, een korte vlucht van amper 2 uur, veel goedkoper dan vanaf Nederlandse vliegvelden en Bremen is met de auto maar 2 uur, prima te doen dus.

Eenmaal bij de douane werd ik eruit gepikt en mee getroond naar een kamertje.  Iets (wat? geen idee!) had hen getriggerd kennelijk. Mijn cameratas werd leeggeplukt en alles, maar dan ook werkelijk alles, ging door een scanner. Na enige tijd, wat gevoelsmatig als een eeuwigheid duurde maar dat in realiteit niet was natuurlijk, werd alles oké bevonden en mocht ik mijn reis voortzetten… weer enige tijd later zat ik in het vliegtuig, tussen Niels en Anita in… op weg naar een land in een werelddeel dat mij altijd al geïntrigeerd had, nu nog meer dan voor ik er voet aan de grond zette.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

 1. Je moet inderdaad elke reiskans meepakken, want het leven is kort.
  Die douane-pesterij hebben we ook al eens meegemaakt, in Gambia. Ook daar werden we naar een vuil kamertje geleid, waar een klein douane-mannetje uit de valies van mijn vrouw één per één een kledingsstuk nam en naar boven tilde. “What’s that?”, beginnende met een topje. Achter hem een boomlange neger die (zogezegd) bij mij aandrong om wat zakgeld te geven, zodat het gecontroleer zou stoppen. Toen hij een beha omhoog stak, heb ik die uit zijn hand gegrist, de valies toegesmeten en gezegd dat het nu gedaan was. We liepen naar buiten en ze lieten ons gewoon begaan…

  • Ik moet eerlijk bekennen dat ik in 1e instantie enorm schrok… al hoe onschuldig ik ook was aan welk vergrijp ook…. nog zo onbekende wereld voor me…. maar al snel kon ik inderdaad een gevoel van “dit is getreiter …vervelend ze zich ofzo?” niet onderdrukken…

   Als het verkrijgen van ‘zakgeld’ een motivatie is dan is het natuurlijk helemaal schandelijk.

 2. Jaaa. dat je zin had om het nog eens over te doen was me bekend. Dat het zo’n avontuur is geworden niet!
  Mooie bijdrage voor de uitdaging van Thomas. Zijn commentaar is weer echt ‘op zijn Thomas’ 😉
  XXX

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.