Pannenkoek-Reis-Challenge-2

Foto-Schrijf-Uitdaging van Thomas, deel 2. Deel 1, waar dit zowel het vervolg als het slotstuk van is, kun je hier lezen.

pannenkoekreischallenge2

Na een, zowel fysiek als mentaal, zeer intensieve week, die overigens, achteraf gezien, heel snel omging, stonden we op woensdagochtend heel vroeg naast onze vakantiebedden en werden we door Trees  terug gereden naar het vliegveld en na een hartelijk afscheid liepen we naar de balie om ons in te checken. Met trillende benen, want ohjee dat vliegen was best wel spannend, stapten we enige tijd later zo’n grote vogel in en namen plaats om vrij snel daarna op vliegveld Eindhoven weer veilig en wel aan de grond te komen.

De week was, zoals ik al schreef, omgevlogen. Dat is natuurlijk altijd wel zo als je achteraf op iets terugkijkt. Met onbeschrijflijke indrukken en talrijke foto’s kwam ik enkele uren later in Assen aan.
We hebben door schitterende pittoreske straatjes gelopen, de zee woest op de rotsen zien beuken, we hebben gevaren, veelal buiten de deur gegeten,  met een bustour het hele eiland rond gereden, een brouwerij bezocht, een schitterende kerk, maar bovenal een geweldig mooie dierentuin én vanaf het 1e moment dat ik ze zag… en dan bedoel ik dus de echte, levend en wel binnen aanraak-afstand, en niet die die je op tv in diverse films en series ziet.. was ik head-over-heals-verliefd.. op palmbomen. Nog steeds, als ik ze zie, in een tuincentrum bijvoorbeeld, dan voel ik weer wat ik voelde toen ik er eentje voor het eerst echt aanraakte.

Het was alleszins een heerlijke week, de fysieke en mentale overlast waren natuurlijk niet fijn maar die had ik er wel voor over, hoe vaak krijg je immers zo’n kans? Die mag je toch niet laten schieten? Zou ik mezelf nooit vergeven hebben. Het was dus ook een leerzame week. Al sinds jaar en dag weet ik hoe ziek ik kan zijn van heimwee… een jaar onder de pannen in een ziekenhuis / revalidatiecentrum na een ernstig ongeluk had dat al duidelijk gemaakt, en daar groei je dus niet overheen, al hoe oud je ook worden mag, dat heb ik die week dus wel ervaren. Een week weg is dus geen optie meer. Een andere reis, daarover schrijf ik een andere keer wel, duurde 4 dagen en dat was goed. Misschien zou ik 5 ook kunnen redden maar dat moet ik dus nog eens gaan ontdekken glimlach

Gran Canaria… prachtige natuur ondanks de vele lavabergen… geuren en kleuren om letterlijk en figuurlijk dol van blijdschap van te worden. Prachtig blauw water (de enige kleur blauw die ik prachtig kan noemen)… mooie luchten ook maar die doen niet voor de Nederlandse onder. Iets minder prettig vond ik wel de ‘agressieve’ wijze waarop restauranthouders je hun zaak willen binnentrekken. Gelukkig kost het me totaal geen moeite mijn ogen vuur te laten spuwen, die spreken zo wie zo altijd al boekdelen voor wie lezen kan, maar toch moesten mijn ogen meermalen vuur schieten.  Heb enorm van die week genoten, al hoef ik er niet nog een keer heen, volgens mij heb ik alles dat daar de moeite van het bekijken waard is, wel gezien.

Inmiddels bijna 4 jaar later, op 3 maanden na dan, kan ik nog steeds amechtig naar een vliegtuig kijken, meer dan daarvoor omdat ik nog weet alsof het gisteren gebeurde, hoe het voelt in zo’n vogel te zitten en de lucht in te gaan. Een geweldig sensatie waarvoor ik, als het me nu gevraagd werd, alles stante pede ter plekke uit mijn handen zou laten vallen, mijn cameratas zou grissen, man, kinderen en dieren zou knuffelen en zeggen: ‘Kom, we gaan!’.

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Hubbie en ik zijn in 2008 naar Portugal geweest. Onze eerste en enige vakantie. Met het vliegtuig. En ik vond het geweldig! Hubbie minder, maar ik heb genoten.

  Liefs Frederique

 2. Wat een prachtig verslag heb je er weer van gemaakt Mel.
  Het was echt een hele belevenis voor je hè, wist ik toen ook al hoor, maar nu maakt het toch weer indruk. Een beetje begin ik het te snappen. Ben nu op GC zoals je weet. Met name voor de verjaardag van Natalia. Maar oh, wat zou ik graag in Holland willen zijn, om diverse redenen…
  XXX

 3. Gelukkig zijn er méér dan genoeg mogelijkheden om voor een paar dagen ergens heen te vliegen, een paar uurtjes vliegen brengt je toch een stuk verder dan een paar uurtje in trein of auto;-)

  • NOu precies, Niels en ik hebben het er vanmiddag meermalen over gehad…. we zijn er beiden, beter gezegd alledrie want het geldt zeker ook voor Anita, over gehad.

 4. Of weer een 3-daags uitje met je schoondochter plannen! Doen en lekker gaan…
  Liefs Kakel

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.