Pannenkoek-Reis-Challenge-1

Zie ik bij Trees  een nieuwe blogpost die gaat over een foto-uitdaging… Mijn interesse is (natuurlijk) gelijk gewekt… Even verder kijken…. Ik word geleid naar de blog van Thomas Pannenkoek die enthousiast vertelt over zijn jaar-2016-uitdaging.

Nou zijn er in blogland ontelbaar veel foto-uitdagingen te vinden, ik kan zo snel de betreffende log niet terugvinden, misschien zit die wel in het archief dat ik aanmaakte tussen 13 april 2003 en 31 december 2012, dat ik op 31 december 2012 zeer bewust definitief heb verwijderd… waarin ik ooit een heel lange rij maakte van alle uitdagingen die ik vinden kon. De meesten vond ik verre van uitdagend om niet te zeggen saai dus daar ben ik niet aan begonnen. Ik startte wel zelf een aantal waarvan er nu nog steeds 2 actief zijn. Ja oke, weinig deelnemers maar heej, dat kunnen de deelnemers die er wel zijn niet veranderen en hun loyaliteit aan mijn uitdagingen stimuleert mij om toch door te gaan.

Hoe dan ook…. deze spiksplinternieuwe uitdaging vind ik dus wél intrigerend.
Wat is nou Thomas’  plan? Op zijn log beschrijft hij het als volgt:
“… Heel simpel. Ik neem gewoon een random, willekeurige reisfoto uit ons archief. Ik bekijk die tien seconden, sluit mijn ogen, denk aan wat die foto voor mij betekent en ik typ erop los. Het wordt een mengelmoes van fantasie, waargebeurde leugens, filosofische mijmeringen, reisverhalen, cultuur, mensenproblematiek,… Je zult een inkijk krijgen in de hersenpan van Thomas Pannenkoek. Bij sommige foto’s heb ik effectief een verhaal, bij andere weet ik begot niet meer waarom ik dit beeld ooit heb geschoten, waar ik dan maar iets bij fantaseer…” 

Reisfoto… op zich wel grappig voor iemand die, zoals ik, eigenlijk nooit op vakantie gaat. Nou ja… ‘nooit’ is dan wel niet helemaal meer van toepassing sinds het voorjaar van 2012…. In mijn kinderjaren ging ik met ouders en broertje elke zomer met een tent op vakantie, later een vouwwagen. Elke herinnering, en GodZijDank zijn dat er maar heel weinig, is geen fijne!
In de verkeringstijd hebben manlief en ik een kleine caravan gekocht en 2 zomers geprobeerd,
ik vond het verschrikkelijk, hij ook, dus dat was snel klaar.
Over, uit en voorbij dus, ook nooit gemist.

Ergens eind 2011 begin 2012 zaten dochter en ik met Trees en dochter in een restaurant en kwam het gesprek op Gran Canaria.  Gaandeweg werd ik soort van enthousiast gemaakt om daar eens een paar dagen naar toe te gaan samen met dochter. Oeps…. en mijn heimwee dan? Ik weet als geen ander hoe ziek ik daarvan kan worden. Na veel, heel veel, dubben hakten dochter en ik de knoop door en reserveerden we ‘ons’ logeeradres bij Trees, een geweldige gastvrouw overigens maar dat even terzijde. Wat zag ik er tegenop, ruim 50 jaar en voor het eerst het vliegtuig in, oeffff !!! Gezegend zij de huidige techniek en het contact met het thuisfront verliep probleemloos via de mobiele telefoon. Toch kwam de heimwee om de hoek en vele tranen stroomden, vooral ‘s nachts, overdag viel het reuze mee omdat ik constant op de been was. Een hele week, gewoonweg toch te lang! Toch was het een ervaring die ik me graag herinner en nooit meer zal vergeten.

Thomas-reischallenge-1
Mijn 1e officiële reisfoto voor de uitdaging van Thomas kan dus logischerwijs maar eentje zijn!
De allereerst foto die ik maakte toen ik voor het eerst in mijn leven op een vliegveld stond én op het punt in zo’n grote vogel te gaan stappen. En jeetje, terwijl ik dit allemaal zo neer tik besef ik dat mijn 1e log van de nieuwe uitdaging al staat ook…. Nu alleen nog ff bedenken in welke frequentie ik dit ga doen…  Zoals bekend, blog ik graag en veel en heb ik vele uitdagingen in mijn dag-agenda en blog ik buiten die uitdagingen niet zo heel veel, behalve als het over Jeans gaat natuurlijk, tussen eind september en eind februari jaarlijks. Ik heb elke 2 weken 1 woensdag nog vrij… wellicht is dat een goede ‘dag’  voor deze nieuwe uitdaging… nu dus een dag te vroeg glimlach maar dankzij code rood een dag vrij en dus ruim de tijd.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

13 reacties

 1. Leuke uitdaging voor een foto lover.
  Misschien dat er ooit een Hulk ook een logje aan waagt?

 2. Hahaha. Ik las bij Trees en wist meteen dat jij dit ook zou oppakken. Ik ken je een klein beetje …
  Onwijs leuk ingevuld en dapper dat je het gedaan hebt. De reis, bedoel ik.

  • 😉 doe ik nog zo mijn best om vaag te blijven grinnik weer niet gelukt 😉

   Dank je wel hoor… ja maar ook wel de moeite waard!

 3. Dappere Dodo 😉
  Voor een foto-uitdaging meer of minder draai jij je hand niet om. Ik las de uitdaging bij Narda en vond ‘m meteen leuk. Niet zo leuk om er zelf aan mee te doen, er zijn grenzen… De jouwe heb je vergroot door toch in het vliegtuig te stappen. En het smaakte naar meer.
  Dikke knuffel lieverd

  • 😉 Je weet dat ik niet zo snel bang ben…. ik ga maar voor 1 ding uit de weg zoals je weet.

   Grenzen…. ja… gelukkig heb ik er daar heeeeeel weinig van.

   {knuffel}}} terug

 4. O ja, met heimwee op vakantie gaan is lastig, ik ken het probleem. Maar in ieder geval heeft het je een mooie herinnering opgeleverd en verder “reis” je toch wel genoeg om toepasselijke foto’s te hebben, het doet er immers niet toe hoe lang je er verblijft als je ergens heen reist;-)

 5. Kan er nog een akkoordje van mij bij?
  Ik heb even door je weblog gefietst, en werd er vrolijk van. Héél knap!
  Leuk ook dat je op de kar van de foto-uitdaging spring. Ik ben benieuwd naar je volgende bijdragen !

  • Van jou???

   Hmmmm ff denken hoor…. krabt met een bedenkelijk gezicht haar hoofd

   Nou …vooruit dan maar, omdat jij het bent en het zo lief vraagt glimlach

   Gefietst nog wel…. GodZijdank ligt er in mijn blog nergens ijzel !

   Ja vond het ook leuk… heb al een aantal foto’s en teksten in mijn hoofd. Reizen doe ik namelijk heel vaak omdat ik fotografie als hobby heb… en tripjes vallen immers ook onder reizen en foto’s heb ik meer dan genoeg, verhalen dus ook.

   Dank voor je bezoek en het meemusiceren.

 6. Ja, ik zag deze foto-uitdaging ook bij Trees.
  Leuke invulling Mel.
  Ik houd hem in mijn achterhoofd.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.