thomasSchrijf-Uitdaging van Thomas

Beëindigde ik mijn 6e bericht in deze uitdaging met het wachten op het vliegveld van Tallinn op de grote vogel die ons naar Bremen brengen zou.. was het dinsdagochtend super-super-vroeg.

Het was amper 9 uur toen we het vliegveld in Bremen verlieten op weg naar de parkeergarage om onze auto op te halen.  Alhoewel de lucht enigszins dreigend was leek het een prachtige dag te worden en dus besloten we niet gelijk door te rijden naar Assen maar eerst nog even Bremen te verkennen. Mijn oh’s en ah’s waren niet van de lucht. Schitterende gevels, beelden door de hele stad, al dan niet op sokkels. Ondanks de zeer indrukwekkendheid van wat ik in Tallinn had aanschouwd was ik ook nu weer zwaar onder indruk, ik wist gewoonweg niet waar ik het eerst of het laatst moest kijken, laat staan waar mijn camera het eerst of het laatst op te richten.

brremen
bremerstadsmuzikantenVoor ons was de dag al vele uren oud dus onze magen knorden, ook een grote behoefte aan koffie had zich al aangediend, dus als eerste schoten we een soort van keldertje in waarin een konditorei gevestigd was. Eerlijk is eerlijk, de oosterburen weten wel van ‘lekkers bij de koffie’ maken dus we lieten het ons dan ook heerlijk smaken.

Eenmaal weer buiten was het iets harder gaan waaien maar het was droog en een mager zonnetje scheen over het centrum van de stad. Er was ook nog markt, was dat ff boffen (niet voor mij maar dat is een ander verhaal glimlach) Een bezoek aan deze stad en dan geen foto maken van de illustere 4-tal dat de stad mede zo bekend maakte, kan natuurlijk niet.

We liepen door de stad en eenmaal door een onooglijk straatje kwamen we de waterkant van een rivier, geen idee meer welke, daar lag een groot schip, het deed me gelijk denken aan het schip dat in Nederland bij Bataviastad lag (of nog ligt, weet ik ook niet).

Na nog een stukje door de stad vonden we het eigenlijk wel welletjes worden en zochten we de parkeergarage weer op, haalden de auto en begaven ons op de grote autobahn op weg naar Assen waar we een kleine 2,5 uur later, door een file ivm wegwerkzaamheden, aankwamen en opgewacht werden met koffie van Hollandse bodem, Assense bodem om specifieker te zijn, en ook dat smaakte natuurlijk weer voortreffelijk.

Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder maar de herinneringen aan deze reis staan me nog steeds vers op het netvlies. Het waren heerlijke dagen en die herinneringen daaraan zijn onbetaalbaar !

 

 

6 Hartenluchtjes op “Pannenkoek-Reis-Challenge 7”

 1. Die vier dierfiguren bovenop elkaar zijn volgens mij afkomstig van een sprookje, maar ik weet niet meer uit welk. Heb jij een idee? Het plein ziet er indrukwekkend uit. Fijn dat je goed weer had!
  Lieve groet

  1. Die Bremer Stadsmusikanten…. een sprookje van de gebroeders Grimm lieffie

   -x-♥

   Ja he…. ik wil acuut wel weer hoor maar dan ergens anders heen…. onbewoond eiland ofzo

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.