Tettereeeteeeeettttttttttt… daar ben ik al weer. En mensenkinderen wat is het lekker weer buiten, vinden jullie ook niet?
Met de Grote Baas in dat witte gebouw in het zuiden van de stad, met jawel uitzicht op de prachtige tuin die achter dat gebouw ligt, nu in heerlijk stralend zonlicht, zich laten verwennen door in het wit gehulde dames…. die heeft het ff goed daar zeg….. ik zou er bijna jaloers op worden….

Moet ik natuurlijk wel bij de les blijven hier in het noorden van de stad want mijn vrouwmens zit in der alleentjes alles te doen hier wat gedaan moet worden. Of ze gespannen is? Ze zegt van niet, wat moet dat moet immers, maar volgens mij jokt ze een beetje hoor. Ze holt maar heen en weer, trap op trap af, huis uit, huis in… geen zitkont op dit moment dus. Ze heeft vanochtend, nog voor ze de Grote Baas wegbracht alle ramen al gelapt, zowel binnen en buiten, de woonkamer en keuken opgeruimd, de keuken zelfs gedeeltelijk gesopt, en overal gestofzuigd. En ohja, ook ruik ik de geur van waspoeder en voel ik aan mijn neushaartjes dat er natte was in huis hangt, ook de droger hoor ik rommelen. De vaatwasser heeft ook al gedraaid en aan het gerammel uit de keuken zopas te horen is dat ook al weer opgeruimd. Of ze alles alleen moet doen nu? Ja dat moet, de jongelui zijn de deur uit om hun werkgever te vertegenwoordigen en tja als die straks thuis komen hebben die ook geen puf meer natuurlijk, dan moet het eten op tafel staan want even daarna vliegt die jeugd weer de deur uit om naar boogschieten te gaan. Jullie snappen natuurlijk wel dat dit fantje er een beetje tureluurs van wordt zo onderhand, al dat gevlieg en gedraaf om hem heen terwijl het altijd redelijk rustig is hier….

Zopas ging dat vrouwmens op de bank zitten met een beker koffie en een sigaretje, ik dacht dat ze eindelijk ff rust zou nemen, nou nee dus. Gehaast werd de koffie gedronken en tussendoor gerookt en hup, daar ging ze al weer de benen in. Graaide de jas van de kapstop, de tas van de tafel, de sleutels van het haakje… Noah en Brego kregen een snoepje en ik een aai over mijn bol, en weg was ze weer. Boodschappen voor avondeten halen en naar de fysio, moet toch ook gewoon allemaal doorgaan hè? Het was ruim een uur heel stil hier, totdat ik de sleutel weer in de deur hoorde en ze weer binnen kwam draven met rode koontjes van opwinding op haar wangen. Hmmmm, was zeker wat gebeurd bij de appie of bij fysio ofzo want zoals vandaag komt ze daar nooit vandaan. Heb het ‘r maar niet gevraagd. Koffie….. ohnee, geen tijd voor, de was moest van wasmachine naar droger en dus hobbelde ze de trappen weer op. Eenmaal weer beneden stond ze voor de bank en halverwege haar poging om te gaan zitten veerde ze weer op…. ships zonder sausje, de honden! Het was al na tweeën en die moesten nog uit ook…. grrrrr dat was ze vergeten in alle haast. Tja wat doe je dan als klein fantje? Te hulp komen natuurlijk en zo kwam het dus dat ik even later met Noah en Brego door het minibosje in onze wijk liep te kuieren, gedrieën genoten van de zon en de heerlijke temperatuur, overal zag je bloemknopjes uit de grond piepen, crocusjes en meer van dat spul waarvan ik de naam niet weet…. lekker hoor. Als vrouwmens weer wat rustiger is zal ik haar eens vertellen hoe goed zo’n wandeling doet en dat zij mij wel eens vaker dit mag laten doen 😉

Vrouwmens zit nu met Grote Baas aan de telefoon. Hij is weer bij uit de narcose en voelt zich goed, zegt ie, geen gevoel in het been, schijnt hij wel grappig te vinden… nou dat vind ik maar vreemd hoor, ik zou toch wel in paniek raken als mijn pootjes onder mij net doen alsof ze er niet zijn. Zal wel goed komen toch? Daar vertrouwt vrouwmens op en Grote Baas ook dus ik doe maar met hun mee. Wij fantenolies weten daar immers niet zoveel van dus vertrouwen dan maar op onze mensjes. Straks zal vrouwmens Grote Baas gaan ophalen en dan zal ik wel met eigen ogen zien en eigen oren horen, hoe hij zich voelt en wat er allemaal gebeurd is en hoe het verder moet.

Fantenolietoedels !

updeetje om 17.15 uur
De Grote Baas is weer thuis, hij voelt zich oké zegt hij maar als ik zo zijn gezicht zie… om nog maar te zwijgen van de zak vol met pillen die hij meegekregen heeft, weet ik het zo net nog niet. Ze hebben in de linkerknie de binnenmeniscus grotendeels weggeknipt vertelde hij, met een enorme schaar, hij heeft alles gezien. Oef je moet maar durven hè? Ik zou lekker gaan slapen, dat gedoetje bekijken hoef ik niet. Daar is mijn fantenoliehartje toch wel een beetje te klein voor. Ze hebben ook allerlei ‘zwevende zooi’ verwijderd, wat daarmee bedoeld wordt weet ik niet maar Grote Baas zegt dat het er niet hoorde te zijn. Hij sprak ook nog van ‘flapjes’ die weggesneden zijn, bot op bot, kraakbeenverlies en meer van dat soort termen waar ik geen verstand van heb. Hij mag over 3 dagen het verband verwijderen en tot die tijd rustig aan doen, als hij dan de knie op 90 graden kan buigen (grote mensentaal, daar hebben fantenolies echt niets mee…. geen idee wat hij bedoelt *grinnik*) dan mag hij weer autorijden… ehhh ja ehhh nou ja hij is oud en wijs genoeg dus hij zal het wel weten toch? Nu nog met pootje omhoog, ohnee, in mensentaal is dat been natuurlijk, en dan snel beter worden zodat de andere knie ook aangepakt kan worden…

16 Hartenluchtjes op “Overnemen”

 1. Zo, Tuffer. Wat een gedoe daar allemaal bij jou thuis. Lief van je om met de hondjes te gaan wandelen. Als alles goed is met Grote Baas is er reden om eens flink te trompetteren. Sterkte voor jou en de rest van je huisgenoten. 🙂

  1. Hallootjes Lieve Mevrouw Truus

   Tja lief zijn voor anderen heb ik van u geleerd hè?!

   Ik tetter er al weer aardig op los hoor want de Grote Baas is weer thuis, ik zal zo even een updeetje schrijven.

   Dank je wel, fantenolietoedels

 2. Blij dat het ergste achter de rug is, Tuffer. Al die onrust aan je kop met zo’n vliegende Hollander door het huis en komt de Grote Baas ook nog “geholpen” thuis.
  Houd hem maar een beetje gezelschap als “zij” weer gaat ritten 😉
  Dag dag!

  1. Hoioi Mevrouw Kakel

   Voor vandaag wel in ieder geval, daar zijn wij hier ook allemaal blij mee.

   En ja u kent haar hè, is niet te stoppen ;-(
   Ik zal mijn best doen maar ben toch bang dat ik nog niet genoeg gewicht in de schaal kan leggen.

   Fantenolieslurfknuffels

 3. Tuffer, hartstikke goed dat je je bekommerde over de viervoeters. Dat scheelt weer wat werk en tijd voor jouw vrouwmens.
  Het is echt niet eng om te zien wat ze in de knie uitspoken. Heb ik ook gedaan. Het is een heel gek gevoel als je je pootje, pardon been, niet voelt na afloop. Hoop dat je dat nooit hoeft te voelen.

  1. Haaaa Mevrouw Hanny, gezellig dat u er bent en mij even komt bezoeken. Hoe is het met Knuf? Doet u hem de groeten van mij?

   U zegt wel dat het niet eng is maar ik brrrrrrrr ril al bij de gedachte. Ik hoop dan maar net als u dat ik dat nooit hoef.

   Fantenolietoedels.

 4. Ohhhh Tuffer….. wat moeten de Grote Baas en het vrouwmens zonder jou! Fijn dat je ons op de hoogte houdt. Zo liefff….
  Je moet het vrouwmens maar een beetje verwennen. Je hebt haar enorm geholpen door de honden uit te laten. Tja… zelf rent ze van hot naar haar. Geen moment voor zichzelf.
  Ik hoop dat de Grote Baas snel een beetje opknapt. Knap hoor dat hij niet onder volledige narcose is gegaan. Niets voor mij, dat gehak en gezaag.Doe je de groeten aan iedereen?
  Een dikke knufff voor jou!

  Liefs Frederique

  1. Heeeeej lieve Mevrouw Fréderique, u ook weer hier? Dat doet mijn fantenoliehartje goed.

   Ik doe mijn best hoor iedereen tijdig van knuffels te voorzien, gelukkig ben ik erg zacht en nogal knuffelig aangelegd, komt dat ff goed uit 😉

   Met Grote Baas gaat het goed, en weet u, die heeft vannacht bij mij op de bank liggen slapen… snurken dat ie deed joh.. mijn oren waren niet groot genoeg om dat geluid te dempen *grinnik*
   Verder gaat het goed hoor….. hij hobbelt met krukken rond en zegt dat het allemaal reuze meevalt en veel minder pijn doet dan dat de vorige operaties deden,

   Dank u wel voor de knuffel, ik stuur u nu een hele dikke fantenolieknuffel terug.

 5. Fántenolie nog aan toe…. wát maak jij een hoop mee!
  Gelukkig dat de mensenbaas weer terug is want ik denk dat het vrouwmens zich hélemaal over de kop aan het weken is als ze gewoon de hondenbeesten zou vergeten. Gelukkig kan ze op jou rekenen….. je bent een kanjer!

  1. Fantenolie-hallootjes Mevrouw Rietepietz
   Ja het leven een fantenolietje gaat soms ook met hobbels gepaard 😉

   We doen het met elkaar en zo komt alles goed klaar.

   Ik bloos nu tot achter mijn (toch wel heel grote) oren hoor, wat lief….

 6. Weet je Tuffer, als ik niet zo goed in mijn velletje zit en ik lees een berichtje van jou, dan komt er een glimlach om mijn lippen. Je laat de zon weer even schijnen. Dankjewel daar voor!

  Liefs en een dikke knuffel, Frederique

  1. Joeeehoeeeeee Mevrouw Fréderique….. nooit t ‘slurfje’ laten hangen hoor….. u weet toch waarom wij fantenolies altijd mensen begroeten met de slurf omhoog?

   Enne als u eens wilt komen schuilen, komt u maar hoor, ik heb niet alleen grote oren om in weg te kruipen maar ook 4 pootjes die u dan zullen omringen zodat niets en niemand u kwaad kunnen doen.

   Fantenolieknuffelsssss teruggggg

  1. Halloooo Mevrouw Minoesjka…. Grote Baas doet het rustig aan (niet verder vertellen hoor…..dat verbaast me namelijk wel een beetje, zo ken ik hem niet)

   Ik ben nu niet alleen, hij zit constant bij mij in de buurt 😉

 7. Hé Tuffer, doe je zelf ook een beetje rustig aan? Het zou niet fijn zijn als het vrouwmens jou ook nog eens extra moest verzorgen. Ze heeft het al druk genoeg, dacht ik zo. Hoe gaat het inmiddels met de grote baas? Voelt hij zich alweer een beetje het heertje?

  1. Hieperdepiep Hoera daar is Mevrouw Cornma

   Wat lief dat u zich om mij zorgt, mijn fantenoliehartje gloeit ervan. Ja hoor, ik zorg wel goed voor mezelf al hoeft dat niet echt want dat doet mijn vrouwmens wel. En ach die draaft toch wel door of ik haar nou (probeer te) remmen of niet.

   Met Grote Baas gaat het goed, die verheugt zich op het eind van de middag als het verband eraf mag en hij zich kan gaan douchen.

   Fantenolietoedeledoki

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.