Overlast ?

Kati vertelde zoëven op FB hoe verdrietig ze is nadat een buurtpoes een vogelnestje in haar tuin geruïneerd had en de aanstaande vogelouders compleet in stress had achtergelaten. In deze tijd van het jaar ontstaan er in tal van tuinen vogelnestjes en als het geluk mee zit komen er ook eitjes en met iets meer geluk ook jonge vogeltjes. Logisch natuurlijk dat je dat niet aan gruzelementen wil zien vallen, zeker niet door een poezenbeest die niet eens van jou is.
Afgezien van het ‘eieren-leggen-en-uitbroeden-tijd’ is het natuurlijk zo wie zo nooit een feestje om (over)last te hebben van dieren die niet van jou zijn, buurtpoezen met name. Je wilt ze gewoonweg niet in je tuin en hetgeen zij daar veelal achterlaten wil je al helemaal niet.

Kortom… tijd voor de gouden tip, die ik Kati uiteraard op FB al gaf maar ook hier maar plaats want zij is vast niet de enige die dat probleem heeft.

Ga naar de dichtstbijzijnde dierentuin en koop een emmer olifantenpoep. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat elke dierentuin het zal verkopen maar Dierenpark Emmen doet dat wel, al jaren. Een emmer van 5kg kost 3 euro. Elk jaar in het vroege voorjaar haal ik een paar emmers op. Niet alleen houden die ‘vreemd’ volk uit de tuin maar zorgt het er ook nog eens voor dat bloemen en struiken uitbundiger groeien en bloeien en geloof het of niet, ook veel prettiger ruiken. Met name pioenrozen, is onze ervaring. Ik vind het echt een uitkomst en doe het al vele jaren.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Typisch geval van ont-lasting!

 2. In Blijdorp kun je ook olifantenmest kopen. Wel een gesjouw, Mel!
  Bij ons zitten er steeds twee eksters te loeren op de vogelnestjes. Om de beurt jagen we ze weg…
  Liefs <3

 3. Ja altijd jammer als zo’n nestje mislukt door de kat van iemand anders, is hier ook wel eens gebeurd.
  Maar soms óók door eksters of Vlaamse gaaien hoor, het blijft toch een natuurlijk iets, hoe jammer het ook is. Nou is olifantenpoep óók natuurlijk maar om dáár nou achterheen te gaan….? Voor jou makkelijker dan voor voor want jij komt regelmatig in dierentuinen, ik maar héél zelden.

  • Daar heb jij helemaal gelijk in….

   Eerdaags ga ik naar Blijdorp…. zal ik daar een emmertje voor je halen en langs brengen dan?

 4. Ja, de natuur is hard, maar ook huisdieren (katten dus) hebben nog een beetje van dat instinct.
  Een vriendin van mij heeft een hele lieve kater, maar het is een jager, die heel graag naar buiten gaat. Laatst is er met een buks op hem geschoten, gewoon omdat hij zijn instinct volgde en in een vogelnest een lekker hapje zag.
  De natuur moeten wij niet willen beheersen, en zo’n oplossing als jij voordraagt is toch een prima oplossing 🙂

  • Klopt….. en daar hebben wij mensen wel eens moeite mee… en dat maakt het moeilijk om dan niet in te grijpen….

   Ja dat vind ik ook….doet de dieren geen kwaad en daar gaat het om.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.