Oud

Dale’s Thursday Challenge ~~ Thema 23-30 juli 2015:
OLD (Klassiek. Antiek. Roestig. 2e-Hands. Lang geleden, Veroudering. Senior)

radza1

Radza sr. (De Keizer – 1963-2013)
Tot aan zijn overlijden op 1 oktober 2013 was de 47-jarige Radza de op één na oudste olifant van Europa. Radza kwam in de eerste week van oktober 2003 vanuit de dierentuin van Riga-Letland naar ZOO Emmen-Nederland. Met zijn ruim 7000 kg was hij de grootste en zwaarste Aziatische olifant in Europa. In Riga had hij al een dochter en daar kwamen vervolgens in Emmen nog eens 15 nakomelingen bij waarvan Radza jr. (De Keizer: 16-5-2014) en Ravi (De Zon: 20-7-2014) de laatsten zijn.

Until his death on october 1 in 2013 Radza sr. (47 years old) was but one the oldest male elefant in Europe. In the first week of october 2003 he was transported from Riga-Latvia to ZOO Emmen-THe Netherlands. Weighing more then 7000 kg he was the largest and heaviest Asian Elefant in Europe. In Riga he fathered one daughter. In Emmen he fathered 15 childeren more, the last two are Radza jr. (The Emperor: 16-05-2014) en Ravi (The Sun: 20-7-2014).

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. Wat vreemd die gekruiste slagtanden! Wat een kolos is zo’n olifant toch!

  • Radza had tot aan zijn val in de greppel op 30 oktober 2011 inderdaad heel grote slagtanden, heel lang ook, die over elkaar heen kruisten. Bij de val brak van 1 tand 1/3 ongeveer af…
   En ja een kolos was hij zeker, de grootste en zwaarste aziatische olifant die zich in Europa bevond. Hij torende zelfs behoorlijk boven de dames van zijn harem uit ….enorm indrukwekkend gezicht was dat altijd en daarbij optellende dat hij in de harem kon leven en heel zachtaardig was, wat ook niet gebruikelijk is, maakte hem tot een heel bijzonder dier.

 2. Ondanks zijn afmeting is hij toch aandoenlijk.

  • Ja inderdaad, dat vond ik ook altijd. Het mooie was dat hij ook kwam als je hem riep en ik daarbij vaak het idee heb gekregen dat hij mensen herkende, zodra hij een bekend gezicht zag veranderden zijn ogen altijd . .

 3. Deze invulling past helemaal bij jou. Iets ouds uit de dierentuin van Emmen.

 4. mooie foto s van dit mooie dier

 5. Ik vroeg mij al af welk dier jij dit keer zou kiezen. Hele goede keus. Prachtig dier was het. Je zou ’em zo wel even willen knuffelen.

 6. ze zeggen dat olifanten een goed geheugen hebben dus als jij zegt dat het leek dat hij je herkende dan zou me dat niks verbazen. 🙂 Mooie foto en verhaal erbij.

  • Ja dat is ook zo. Het viel mij ‘gewoon’ iedere keer weer op dat als hij je zag, dat zijn ogen dan een andere uitstraling kregen. En wat ik ook mooi vond was dat hij reageerde op je stem als je tegen hem sprak of hem riep.

   Dank je wel.

 7. Indrukwekkend dier met prachtige slagtanden! Ligt er heerlijk op zijn gemak… Olifanten hebben altijd zo’n bijzondere uitstraling. Ik kan het niet verklaren maar voel en zie het elke keer weer. Mooie foto, Mel!
  Liefs en een knuffel

 8. Freda Labianca

  That is very old for an elephant. Beautiful creatures!

 9. Wat een mooie foto van deze oude zwaargewicht.

 10. Altijd weer bijzonder, die olifanten… imposant dier!

 11. Mooi gedenklog aan reusachtige olifant.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.