Op adem komen

De afgelopen weken is het warm… veel te warm voor mij… de afgelopen dagen was het echt afzien met de hitte. Talrijke uren 30+ waarbij er zelfs een paar waren die de 40+ aantikten… en tja, dan als mantelzorger meermalen per dag de auto in moeten, de banden horen sissen op het asfalt… tja… leuk is echt wel iets anders.

We proberen het hoofd koel te houden door 24/7 ventilatoren te laten draaien, we hebben er zelfs een paar bij aangeschaft. 1 daarvan is speciaal voor Noah want die arme oude ziel had het niet meer onderhand. Brego en Kai (Logeehond) spelen zelfs niets overdag, veel te warm voor. Ik probeer hen ook zo koel mogelijk te houden door om de 2 uur hun thee-hals-doek, uit te spoelen onder de koude kraan en hen die dan weer om te doen. Zodra de zon weg is ‘s avonds hobbelen die 2 naar buiten en volgt er een stoeipartij, Kai is nog maar 3 (Stabij) en moet zijn energie kwijt. Lange wandelingen zitten er nu natuurlijk niet in want de bodem is veel te heet voor hun voeten. Brego is 9 inmiddels maar daar merk je niks van, heeft dus ook energie over, is wel handig dus met Kai erbij. Het poezenspul hier ligt op drempels bij openstaande deuren zodat ze precies daar liggen waar de meeste tocht over de vloer glijdt.

De warmte/hitte van de afgelopen dagen weerhield me ook van het in de auto stappen en naar mijn favo plek te tuffen. 2x 3 kwartier in mijn eentje in de auto vond ik niet verantwoord gezien mijn conditie en het niet-tegen-de-warmte-kunnen. Vandaag werd er regen voorspeld en bovendien zou de temperatuur niet boven de 30 uitgaan, ook niet onder de 25 zakken maar goed, dus tufte ik vanochtend wel naar Emmen. Ik hoopte er zelfs stevig op zeik-zeik-zeik-nat geregend te worden. Die vlieger ging niet op helaas. Om 12 uur begon het te druppelen en die paar druppels die er vielen smolten als sneeuw voor de zon weg op mijn warme huid. ZO snel zelfs dat het niet eens met geluid kon protesteren glimlach, het afkoelend gesis waarop ik had gehoopt bleef dus uit. Tijdens een bakkie leut op het terras in Serenga kwam er een mini-wolkbreukje, al hoe graag ik die ook over me heen had laten komen, ik zocht toch schuiling want voor de camera was het teveel water.


(klik om beter te bekijken…)

Rond 2 uur liepen we het park weer uit en omdat ik nog een boodschap voor mijn maandagmeneer moest doen liepen we het winkelcentrum in alwaar ik al snel vond wat ik zocht en dat voor een prikkie ook nog. Tevens zag ik een baby-zwembadje voor een paar euro dus die nam ik ook mee, heerlijk voor mijn veestapel. Op zeker moment werd ik geroepen en zag ik Herman staan bij een beeld van een pauw van zo’n 30 cm hoog. (na Kroonkraanvogels mijn meest favoriete vogelsoort) Ik was op slag verliefd, (en dat heb ik echt hoogst-hoogst-hoogst-zelden), ik verwachtte een behoorlijke prijs maar dat lag tot mijn enorme verbazing ettelijke euro’s lager, er was er ook maar eentje van, dus onder het mom van ‘dat moest zo zijn’, verdween die van de plank en na het afrekenen in mijn tas om mee naar huis te gaan, waar het nu op een prachtig plekje volop in mijn blikveld staat te pronken.

Mijn foto’s van vandaag zijn prima geslaagd, we hadden zoals altijd weer de grootste lol met zijn drietjes en ik slaagde voor mijn maandagmeneer en vond bovendien een prachtig stukje kunst voor een prikkie. Ik kreeg nog 2 foto’s van Danielle & Herman, die wel in iets geslaagd waren waarin ik faalde en die zitten ook in de map. Al dat inclusief de lagere temperatuur… mijn dag kan niet meer stuk !
Inmiddels zit ik thuis en op de bank… is het hier in huis 25 graden… rommelt het buiten behoorlijk dus het onweer komt eraan, zo ontzettend welkom ook, niet alleen bij mij maar zeker bij Moeder Natuur en al haar levende creaturen.

4 hartenluchtjes op “Op adem komen

 1. ha die Melody
  ja ik heb nog goed contact met wat oud collega’s die nog lang moeten werken , en die zeggen ook , dit is absurd
  maar je kon vandaag een mooi uitje maken zag ik wel
  hier waren wat kleine buitjes en 1 echte , die bracht zelfs plassen in de straat ( zijn ook al lang weer weg )
  het is nog ff afwachten waar en hoeveel ( erg ) de volgende buien komen
  fijne avond groet

  • Hier niet helaas…. wel enkele graden koeler maar nog steeds erg benauwd…. en megamegamegadroog… wel enkele druppels maar die zijn het benoemen neit waard helaas….

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.