Onbevestigd

Geruchtenmachines werken op alle niveaus… ook in de dierenwereld.
Gisteren las ik ergens dat de olifanten stier uit Diergaarde Blijdorp, Timber, naar Wildlands zou gaan. Dat was voor mij nieuw nieuws en dus deed ik navraag maar ik kreeg noch bevestiging noch ontkenning.  Diergaarde Blijdorp heeft voor haar abonnees een kwartaalblad, De Giraffe genoemd. In de nieuwste editie van dat blad staat nu vermeld dat Timber inderdaad uit Blijdorp vertrekt en naar Wildlands gaat en dat de olifantenkudde van Blijdorp een nieuwe stier gaat verwelkomen uit het Belgische park Bellewaerde, de bijna 15 jarige Fahim.

We kunnen dus al wel met redelijk grote zekerheid Timber hartelijk welkom heten want ondanks dat mijn 2e thuis het nog niet wilde bevestigen en het ook zelf nog niet bekend heeft gemaakt lijkt het mij toch dat Diergaarde Blijdorp zoiets niet publiceert als het niet waar is.

Of dat nou ook betekent dat we “Vaarwel tot ziens” tegen Mekong moeten gaan zeggen weet ik niet. Ik weet namelijk wel dat mijn 2e thuis al heel lang de wens heeft naast de gewone kudde ook een mannenkudde te houden dus wie weet gaat dat nu gebeuren en blijft Mekong. (zou mijn voorkeur hebben natuurlijk maar ja ik heb niets in die pap te brokkelen…)

Timber is geboren op 13 februari 1998 in Diergaarde Blijdorp, vrijdag de 13e om precies te zijn. In eerste instantie leek het er namelijk op dat het kalf dood geboren was geworden maar na enige tijd werd iedereen zeer aangenaam verrast. Timber verhuisde eerst naar Port Lympne in Engeland, van daaruit naar Sevilla in Spanje en kwam in 2007 terug naar Blijdorp.  Hij is inmiddels vader van Faya (2010), Sita (2013), Nhi Linh (2013) en Sunay (2015)  Op Sita na, die nu in Zoo Osnabrück staat, heeft Timber zijn kinderen nu nog om zich heen.  Timber zit in een andere bloedlijn dan de kudde in mijn 2e thuis dus mag er gefokt worden en wie wil nou niet een baby olifantje verwelkomen?1 Dus Timber, welkom!!

UPDATE 18.00 
Ik lees zojuist dat Zirkus Knie Mekong (1982) gaat verwelkomen. Dit circus is in het Zwitserse Rapperswil een dierentuin gestart in 2016 als een plaats van educatie, daar leeft al een kudde van 8 olifanten. Hij is daar met 1 andere bull Thisiam (1998) en samen hebben ze dan 6 vrouwen; Ceylon (1970), Kalaya (2013), Ma Palaj (1986), Ramona (1968), Rani (1982), Sabu (1984) en Sandry (1999).  Dus Mekong, véél geluk! 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. ja welkom hoor 🙂
  en hopelijk komen er kleintjes van
  zonnige groet

 2. Och deze olifant gaat ergens anders naar toe. Zijn wel daar welkom. Hopelijk krijgen jonge kleintjes. Het zou mooi zijn.
  Dit is goed nieuws. Mooie foto’s! XX Geniet met zonnetje.

 3. Hopelijk binnenkort de bevestiging van de blijde verwachting.

  • Haha nou ja als het kan… maar nee …. eerst moet Timber nog komen… en hoe ga je dat doen als je niet bij elkaar mag komen??? en dan na een succesvolle dekking duurt het 22-24 maanden …. maar ja anderzijds Mekong is er nog en wie weet zijn er nu wel zwangere dames bij ons…

   Hopelijk zijn wij op tijd weer ‘vrijgelaten’ om het ook te mogen gaan bekijken want zolang de wereld geregeerd wordt door hersenloze randdebielen komen we niet van deze crisis af

 4. De mannenkudde gaat het dus niet worden. Jammer. Ik verbaas me toch steeds weer over al het ruilen en wisselen van dieren. Snap wel dat inteelt voorkomen moet worden maar voor mijn gevoel worden ze vaak verplaatst.

  • Nee helaas niet.

   Ik ook hoor…. die beslissing ligt ook niet bij de dierentuinen. Dat wordt bepaald door EAZA… (overkoepelende organisatie die fokprogramma’s etc in beheer heeft / houdt)

   In die zin heeft Burgers Zoo mijn voorkeur want die bieden een pensioenplek aan olifanten… helaas te weinig ruimte voor ‘meer’ en beide geslachten maar toch. Burgers Zoo doet wat olifanten betreft neit mee aan het fokprogramma

 5. Wildlands zal het binnenkort ongetwijfeld bevestigen. Zoiets beslis je niet half. Anderzijds vind ik dat dieren te gemakkelijk verplaatst worden. Je moet iets om inteelt te voorkomen maar al dat gereis over en weer…het zijn wel dieren. En ze hebben stuk voor stuk recht op goed verzorgd ouder worden.
  Dag lieverd, aan jou ligt het niet ♥

  • Daar ga ik vanuit… maar zij zijn altijd laat met melden van nieuws in die zin…

   helemaal mee eens… … die zorg krijgen ze wel buiten het reizen om en tijdens het reizen ook maar op het totale plaatje vind ik het evenmin goed

   ❤️❤️❤️

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.