(On)begrijpelijk

Er gebeuren veel schokkende dingen in de wereld, dingen die ik soms niet soms wel kan begrijpen, afgezien van het feit dat ik me soms ook afvraag of ik het wel wil begrijpen. Vaak zelfs, spijt het me dat ik dingen wel begrijp en wens ik dat dat niet zo zou zijn….

Vanochtend vroeg in de auto met de radio aan hoorde ik in het nieuwsbericht dat Robin Williams overleden zou zijn en dat men zelfmoord als doodsoorzaak aanwijst. De eerste gedachte die me door het hoofd schoot, ‘Jij arme ziel, wat moet je diep hebben gezeten!’ Gevolgd door de gedachtes dat ik blij ben er nog te zijn maar me wel de diepte van het dal herinneren kan waarin ik ook slechts die wens als enige én zeer levendig in mij aanwezig wist. En dat dus ook hier wel weer uit blijkt dat ook al ben je nog zo succesvol, ook al verdien je nog zoveel geld…. dat dat dus minder zaligmakend is als dat wij ‘armeren’ soms wel eens denken.

De eerste film die ik me herinner met hem in een hoofdrol was Jumanji maar ook Awakenings, Peter Pan, Mrs. Doubtfire, Goodmorning Vietman, beide Night at the museum, beide Happy Feet…hebben door hem indruk op mij gemaakt, welke film eigenlijk niet, de lijst is eindeloos. Als ik een filmtitel niet aantrekkelijk vind kijk ik altijd naar de cast en als ik dan zijn naam zag staan zou ik de film gaan kijken. De komende tijd komen er nog een 5-tal films uit waarin hij een rol heeft…bizar dat je je dan moet realiseren dat hij er niet meer is. De lijst van ‘bekenden-zelfmoord is weer met een naam aangevuld, een bijzonder persoon in mijn ogen, wiens naam en stem- & lachgeluid ik niet zal vergeten.

R.I.P. Robin Williams

6 hartenluchtjes op “(On)begrijpelijk

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Zo diep wil je niet zitten…. ik gun het in ieder geval niemand.

   De wanhoop is onbeschrijflijk op die momenten, alles gitzwart, geen spoortje van licht, alles doet zeer, letterlijk en figuurlijk.

 1. Groot talent gaat vaak gepaard met grote twijfels. Voor de nabestaanden is het oneindig triest, alleen omdat men vaak schuldgevoel heeft “was men er wel genoeg” voor de geliefde die het leven niet meer zag zitten.
  Het “slachtoffer”heeft in ieder geval nu rust en dat moeten we hem/haar gunnen.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.