On-Kippig gekakel

536 km…. waarvan zo’n 225 extreem nat, grauw en opgewonden verreden werden….
Jajaja ik zie hier en daar wenkbrauwen die langzaam maar zeker steeds hoger gaan staan, ik hoor klinkende dekseltjes op hersenpannetjes die nog net niet koken maar wel beginnen te borrelen van nieuwsgierigheid… ‘wat heeft zij dan gedaan?’ zingen die pannen op hun fornuis…. Nou lieve mensen, luisturt ende huivurt…   Of nee, eerst een klein raadseltje, welke blogger komt in jullie gedachten op bij deze foto?

Ja hoor, goed geraden… ons aller Kakel natuurlijk. Mijn Mega Mooi ‘Ik wil niet op de foto!’ partner in Sinterklaas-Voor-Rietepietz-en-Henk-Crime!!!
Het was al een tijdje een plan dat in mijn hoofd sudderde… hoe kon ik het nou voor elkaar boksen dat wij gedrieën ergens ‘bakkie doen’ zouden kunnen.  Kakel kan onmogelijk reizen… Rietepietz heeft genoeg aan der hoofd dus ook haar wilde ik geen lange reis laten ondernemen.
Wat speurwerk op het wereldwijde web op Hollands grondgebied in dit geval welteverstaan vertelde me dat ik zo’n 235 km moest tuffen om bij Rietepietz voor de deur te komen. Vanaf daar een kleine 40 km om haar (en mezelf) bij Kakel voor de deur te zetten.
Al met al dus zo’n 275 km… die ik dan ook terug moest doen…  a) ik rij al jaren geen afstanden meer b) corona-verkeer van ‘in nl verblijvende vakantiegangers’ , c) recreatieverkeer van corona-we-gaan-niet-op-vakantie-maar-doen-dagjes-weg,  d) vrijdag-dus-weekend-verkeer e) het weer f) mijn energievoorraad met als gevolg daarvan concentratiebehoefte Een aantal overwegingen dus die ik moet tackelen.
Vorige week zondag in mijn uppie de lange rit naar Den Helder was soort van de ‘kop eraf’ en de zin van het verhaal van vandaag dus niet voor Died maar voor mij. Alhoewel ik een paar dagen na zondag nodig om om weer redelijk op gang te zijn gekomen viel het me dusdanig mee dat ik de reis van vandaag wel aandurfde, vooropgesteld natuurlijk dat ik goed zou slapen en uitgerust genoeg zou zijn .
Nouhou… als Kootje wat plant…dan… .tja.. .sjucht… kortom, van woensdag op donderdad liet Klaas Vaak me compleet in de steek, dat vindt ‘t lijffie nie fijn maar ‘t koppie ook nie dus gisterenochtend zat ik relatief sjaggie op mijn (jawel) splinternieuwe bank (was woensdag geleverd) te sippen. Moe dat ik was joh! De keus was tweeërlei; of liggen en dan in slaap vallen -dus weer een wakkere nacht voor de boeg,niet handig met de plannen voor vrijdag- of aan het werk gaan, buiten en nog moeier maken zodat het slapen uitgesteld werd en later effectiever zou zijn . Ik koos voor het laatste en ruïneerde mijn nagels maar na een fiks aantal uren lag onze achtertuin er als een ‘plaatjuhhhh’ bij.
Weer een paar uren later kroop ik doodmoe tussen de lakens, viel acuut in slaap en sliep de hele nacht door totdat de wekker mijn droom onderbrak, man was ook al beneden en we dronken samen een bakkie waarna ik om 9.00 uur in de auto stapte en met mooi weer naar Rijswijk reed, daar een bakkie met Riet, om vervolgens samen verder te gaan…. op weg naar Kakel, om me dan pas te realiseren dat ik iets vergeten was….grote schande, hoe kan ik nou op bezoek gaan bij iemand waar een 4-voeter loopt voor wie ik niks bij me heb??? Ik hoopte dus op een locatie waar ik alsnog iets kon kopen. Zo reden we op zeker moment ergens, zag ik deze Tuut en ik riep Ho, gooide mijn stuur naar rechts en sprak een medewerker aan. Helaas alleen verkoop van kippenrennen en kippenvoer.
Helaas pech, pindakaas, stonden we met niks langs de weg…
Om Kakel te laten weten dat we in de buurt waren wilde ik een onsie maken met Riet bij de Tuut maar die vlieger ging niet op, 1,5 meter hè…. (ja ja we reisden samen in mijn auto etc etc) als iets niet lollig is moet je het dat zelf maken, én laat dat met Riet nou totaal geen probleem zijn? Of vertel ik jullie nu iets dat jullie nog niet wisten?

Weer een aantal minuten later schoven we aan een rijkelijk gedekte lunchtafel nadat we hartelijk doch knuffel- & kusloos waren onthaald, wel met een bruine zwiepende staart en  blije trouwe hondenogen erboven dus zich niet aan die 1,5 meter wenste te houden. Teim fleis wen joer heffing fun… veel te vlug was er meer tijd verstreken dan ik gepland had. Ik wilde daar niet te lang blijven om Kakel niet te zwaar te belasten maar ja het gebeurde gewoon tussen de tranen (van het lachen) door dat er stukken tijd verdwemen, zij stuurde ons niet weg.
Aan het eind van de middag namen we dan toch afscheid en reden in de regen terug naar Rijswijk, eenmaal daar aangekomen scheen het zonnetje en zette ik Riet op een voor mij makkelijker punt uit waarna zij het laatste stukje naar huis wandelde en ik gelijk rechtsomkeert kon maken naar de snelweg.
De uren die daarop volgden zijn verre van om over naar huis te schrijven dus daar zeg ik verder niks over. !9.45 stak ik de sleutel in het slot van een hieperdepieperblije Vanyar sprong me tegemoet. Gelukkig had hij alles droog en schoon gelaten, ondanks de vele uren die hij alleen was geweest sinds 12.30 omdat Man middagdienst heeft.
Ook het poezenspul blèrde me de oren van mijn hoofd dus eerst maar eens met hun eten aan de slag, daarna een rondje wandelen met de krullenbol zodat hij zijn inwendige kliko’s kon legen en par daarna kon ik mezelf met een bak koffie op de bank plaatsen.
Terwijl ik zo van mijn hete koffie nippend een beetje op adem kwam keek ik met een glimlach van oor tot oor naar 1 van mijn bloempotten waarin, maar liefst, 3 strelitzia’s staan die ik van Riet kreeg en in hetzelfde blikveld maar dan op mijn tafel ligt een blok 90% chocola die ik van Kakel kreeg, zij weet wat een gevoelig maagje graag snoept *glimlach*

Kortom… een grote wens van mij is vervuld vandaag en ik geloof (neu ik geloof niet, ik weet het wel zeker) dat er 2 blogsters meegenoten!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

38 reacties

 1. Leuk dames! Klinkt als heel gezellig!

 2. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Goed gedaan, en ja wat een bak water over je tuut heen, maar blij ben ik wel dat er vooruitgang inzit bij jou! Fijn voor jullie als bloggers, een die kakel op de foto ligt aan de vast niet vrijwillige ketting.
  Lekker laten staan daar dus. xx liefs.

 3. Wat heerlijk, kan ook niet anders. Drie fantastische bloggers samen die ik heel erg waardeer.

 4. Dat is vast een gezellig uitje geweest…maar wat moest je ver en veel rijden pffttt
  Daar zou ik nog het meest tegenop zien.
  Fijn weekend

 5. schitterend Melody
  ja je moest ff een eindje rijden , goed dat je ff had getest , en je weet het , als je het mak an doet , lukt het wel , bewijs las ik net 🙂
  3 blogsters blij , wat een mooi begin van het weekend
  geniet die in alle rust

 6. Een ongelooflijk happy story. Genieten in drievoud met drie toffe mensen. Chapeau voor je chauffeurskunsten👍

 7. Wat een fijne dag, ondanks alle kilometers in de wagen! 🙂

 8. Heerlijk kakelen bij Kakel.
  Kon jullie zowat in Zeist horen. 😉
  Gefeliciteerd met deze superonderneming.
  Maar daarmee beleef je wel het leven.
  En ik ken die blogwaardige ondeugende blik van Rietzie op de foto. Daar komt weer iets van. 😂🤣😆

  • Het Kippenhok was compleet al zat de ‘Haan’ dan op de nok van dat hok (een etage hoger)

   Dank je wel…. jah dát kun je wel zeggen 😛

   Ongetwijfeld, sterker nog ik kijk er al naar uit, jij ook toch?

 9. Wauw wat een dappere dodo ben jij! Echt een hele onderneming, maar inderdaad, je had getraind 😊. Dat moet zeker een geweldig samenzijn zijn geweest. Met deze dames kan dat gewoon niet stuk. Ik hoop Kakel ook ooit nog eens in het echt te ontmoeten… Wat ben je verwend, met iets lekkers en iets mooi! Nu lekker nagenieten en de tijd nemen om te herstellen! Topper! 👍💪😘

  • 🙂 Wie niet waagt, die niet wint, toch? Om in Riets stijl te blijven

   Nee dat is ook zo hoor, die 2 staan garant voor tranen (vh lachen)

   Dat snap ik wel uiteraard!

   Ja nou hèm, ga ik doen hoor…. dank je wel ❤️

 10. Tjonge wat een blij blog en wat een ondeneming zeg. Ik heb er van genoten en jullie des te meer.
  Knap dat je het aandurfde en wat heb je hier weer veel mensen een plezier mee gedaan.
  De ontvangst thuis loog er ook niet om. Happy day and ending.

  • Kan toch ook niet anders? Bloggers ontmoeten is feest, dat weet jij ook!! Ik heb gisteren nog onze traditie in Rhenen benoemd 😉

   Het was heerlijk en ik had het niet willen missen, voor alle goud in de wereld niet.

 11. Wat zal dat gezellig geweest zijn Melody, heeft Mirjam jullie de oren van het hoofd gekakeld?

 12. Met veel plezier gelezen.

  Vrolijke groet,

 13. Logje zou me bijna ontgaan zijn, je bent alweer zóveel logjes verder in die korte tijd.
  Ik neem héél diep mijn pet af voor “mijn prive chauffeur”, méns wat een eind . Maar je bent een héél geroutineerde chauffeur waar ik me volkomen veilig bij voelde en dat iets, ik stap n/l. niet heel makkelijk in bij een ander en vind een lange rit saai….. maar ja, kletsend is de tijd omgevlogen.
  Het was een feestje hé, en natuurlijk had Kakeltje ook voor mij zoiets lekkers.
  Het was hier trouwens droog toen ik thuis kwam, jij ging gewoon de regen tegemoet.
  We hebben binnenkort weer de lintjes regen, Ik moet Wim Lex maar eens aanklampen voor je;-)

  .

 14. A hell of a journey, Ko! Maar het was het waard als ik de verhalen op drie fronten lees. Het was een feestje! Kan ook niet anders als jij erbij bent. x

 15. Ik kan mij helemaal indenken dat het een werelddag is geworden

 16. Ook een heerlijk blog!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.