On-ge-lofe-loos!!!

Gisterenmorgen komt Daphne bij me, “Ko? Wanneer gaan we naar Planckendael want daar is een paar uur geleden het 3e olifantje geboren”. Ik antwoord: “Morgen dan maar niet naar het Duitse NaturZoo Rheine maar naar het Belgische Planckendael in Mechelen…”.  Daphnes rooster kwam weer eens, zoals erg weinig de laatste tijd, goed uit, 2 dagen vrij, woensdag en donderdag. Weeronline beloofde matig maar ach we weten onderhand dat ze het zelden bij het rechte eind hebben, en een nat pak is geen ramp.


Gisterenmiddag dus nog op verlaat kraambezoek bij Mauk voor Daphne, zoals ik HIER beschreef en vandaag naar Mechelen dus.  Nou ik kan hartgrondig zeggen dat het maar goed is dat je nooit van te voren weet wat er gebeurt want had ik vanochtend geweten wat ik nu weet was ik niet naar Mechelen gereisd vandaag, zelfs niet voor het feest dat trio-kraamvisite heet.
Kom ik vanoachtend aangereden bij mijn maandagmeneer is daar alles in vol licht, dus met de schrik om mijn hart snel ik naar binnen. Is er niets aan de hand behalve dan dat hij zich in de dag vergist heeft en mij totaal verbaasd aankijkt omdat hij niet mij maar mijn vervanging (die ik geregeld had voor vandaag) verwachtte… Nadat ik hem gerustgesteld had en nogmaals uitgelegd had hoe het precies zou gaan en waarom kon ik doen wat moest en kon ik na een grote bak troost en een grotere beter pitamientjes samen, terug naar huis om met Daphne in de auto te stappen en zuidwaarts te vertrekken.


a) Een rit voor de boeg van 3 uur en 7 minuten. Tja die vlieger ging niet op, dat werden er 4 en 12 minuten.
b) Halverwege de rit ongeveer knakte het in mijn rug, ooeepsss, snel pijnstillers achter de kiezen. Die verkozen echter, net als ik, een vrije dag te nemen.
c) Eenmaal in het park eerst het restaurant in, eten én morfine innemen en er het beste van hopen. Die zooi maakt mij 9 van de 10 keer strontmisselijk en doet evenmin elke keer wat het moet doen. Vandaag echter…geen centje pijn, geen kleiner centje misselijkheid, kortom feestje. Ik sjouwde me suf en genoot met volle teugen. Een hele dag sjouwen in een dierentuin en dat geheel pijnvrij? Dat kon ik me niet meer heugen dus met regelmatige verbijstering ervaarde ik dit als een waar cadeautje.
d) Weeronline had het weer (uiteraard) bij het verkeerde eind en de niet beloofde regen viel toch, gelukkig niet zeiknat zoals bij ons laatste bezoek maar toch. Geen zon en een frisse wind, loop ik daar in een dun shirtje met spijkerjasje en een niet al te charmante maar wel heel lekker zittende capribroek met blote pootjes in nog blotere schoenen.
e) Splinternieuwe schoenen die een weldaad bleken, volop ook hiervan genieten dus. En natuurlijk van al het natuurschoon, ontluikende lente en de vele dieren, met name uiteraard de 3 jonge olifantjes.
So far so good… de snelwegleed was vergeten, we wenden aan het weer, later werd het milder en zalig en we hadden de grootste lol door bovenstaande cadeautjes. We hoefden ons immers niet te haasten want voor vanavond had ik voor mijn maandagmeneer vervanging geregeld.
Tja… en toen liepen we het park uit, stapten de auto in en vertrokken…
Een kwartier later zat ik te stomen naast Daphne, pijn die aan alle kanten uit al mijn gewrichten vloog en een uitweg zocht, het zweet stond op mijn voorhoofd. Vervolgens kwam de misselijkheid opzetten, klap boem, ik zweette me een kilo peentjes.
Nou had ik in het verleden met regelmaat last van hyperventilatie en zo af en toe kan ook wagenziekte me overvallen dus heb ik altijd in mijn handschoenenvakje enkele zakken liggen voor zulke noodgevallen. Dat dat handig is bleek wel want even later, in een kilometers lange tunnel kwam alles eruit, nee niet gemorst, de seconden die me resten waren lang tijd genoeg om zo’n zak te grijpen en die te openen. Als je zo intens beroerd bent is elke beweging die de auto maakt een ramp, zeker op het Belgische wegennet weet ik sinds vanavond. Met slechts 1 file die een kwartier duurde was de terugreis evengoed een ramp, heb me al in eeuwen niet zo ziek gevoeld. Als mijn lijf het had toegelaten was ik bij thuiskomst op de parkeerplaats op mijn blote knieën gegaan en had Iemand reuze bedankt voor het feit dat die Helletocht e.i.n.d.e.l.i.j.k. voorbij was.
Eenmaal in huis de kleren uit en pyjama aan en op de bank, even op adem komen.
Toen de foto’s van Daphne en mij op de pc en die in een map gezet, bekeken en geselecteerd en die die door de selectie kwamen online gezet. Samen hadden we er ruim 800. De map die HIER te bekijken is bevat 475. Het grootste deel van de foto’s is van mij en het kleinere deel is van Daphne.


Heb ik nog een “Kers” op deze “Taart”? Jawel!!!
Mijn camera had vandaag kennelijk ook besloten niet te doen wat het moet doen en alle foto’s zijn op een vreemde wijze genummerd, ze staan dus niet op volgorde, en sorry ik heb geen zin, noch de puf, ze allemaal om te nummeren. Toch is het bekijken van de foto’s wel de moeite waard want er zitten heel mooie foto’s tussen, al zeg ik het zelf.

Ik ga de flap dichtdoen, drink nog een bak thee en wens jullie welterusten alvorens ik na die bak thee mijn bed induik. Morgen nieuwe dag, nieuwe kansen toch.

17 Hartenluchtjes op “On-ge-lofe-loos!!!

 1. mogge Melody
  ik hoop dat je lichaam goed is uitgerust
  hyperventileren ken ik en wil ik nooit meer doen pppfffttt
  een mooie serie foto’s heb ik gekeken , al in al op de rottigheid na zou ik denken jullie hadden toch een mooie dag , niet fijn , maar wel mooi
  rust maar fijn verder uit
  geniet de dag

  1. Goedemorgen Karel

   Dank je wel, nee helaas nog niet, voel me een versleten schoteldoek, rustig dagje vandaag dus maar, dan zal t wel snel beter gaan.

   Ja hoor dat klopt ook, plezier voor 10 de echte bagger kwam vanaf vertrek om 6 uur.

   Ga ik doen hoor. Jij ook.

    1. Haast had ik niet hoor, heb ik nooit, is niet goed voor mijn hoofd. al hou ik wel van tempo maken want luieren etc is niet mijn ding.
     Zal wel komen omdat ik brak ben 😉

     Dank je wel, jij ook, zzwaaiiiiiii

 2. Jeetje, da’s een hoop tegenspoed op 1 dag. Ik hoop dat je je vandaag weer beter gaat voelen, lekker kalm aan doen!
  Wel weer mooie foto’s gemaakt! Wens je alvast een goed weekend!

  1. Jah dat kan je wel zeggen… bizar terwijl we zoveel lol hadden … dank je wel hoop ik ook, op dit moment is t al wel veel beter dan gisterenavond maar nog verre van goed te noemen…

   Dank je wel, wens ik jullie ook toe.

  1. Nee inderdaad niet… zo raar ook omdat we in het park eigenlijk alleen maar grote pret hadden….de ellende zat er voor en erna…

   Ja dat wel , dank je wel.

 3. Wat een HELLETOCHT zeg, brrrr. Ik kan me er iets bij voorstelle 😉 Blij dat die afstand (bijna net zo lang dan) binnenkort achter ons ligt. Wagenziek ben ik niet, maar leuk vind ik het allerminst met mijn hoofd.
  Maaaaaar….wat een prachtfoto’s!! Schitterend. Rustig weekend wens ik je toe en alles weer een beetje op orde in t lijf. Knuffel en dikke kus xxxx

  1. Nou en of…. de laatste jaren groeit mijn hekel aan lange afstanden maar deze terugreis was echt een ramp….dt hoop ik nooit weer mee te maken.

   Dank je wel schat. Komt goed hoor, ben er (bijna) weer.

   knuffelxxx♥♥♥

 4. Ach, Mel, jij weet ook dat als je niet gegaan was, het waarschijnlijk toch ook in je rug geschoten was……… en nu heb je nog pijnvrij in de dierentuin genoten.
  Hoop dat je fysiotherapeut even tijd voor je had vandaag. Sterkte

  1. Dat klopt. daarom blijf ik ook niet zo snel op de bank hangen want pijn heb ik toch wel…dan maar eruit en afleidingen vinden

   deze reis echter was anders, zo ontzettend wagenziek ben ik nog nooit geweest, ik hoop dit nooit meer mee te maken.

   Ja gelukkig houdt zij altijd een plekje voor me mij vrij, kwestie van even bellen en gaan . Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.