(On-)-Bekend

De laatste maanden ben ik volop aan het sparen (geweest) met zowel punten van de Jumbo als die van de Albert Heijn want ze leveren veel korting op dierentuinkaartjes, daar hebben we met velen al vele malen heel mooi gebruik van kunnen maken, vandaag dus weer.

Anita was vrij vandaag, ik ook en we wilden dus iets met die korting doen. Nederland heeft vele mooie dierenparken maar ja met het weer van de laatste tijd is een park in de open vlakte niet zo heel aantrekkelijk, dus kozen we voor een park dat niet alleen zeer de moeite waard is maar ook nog eens grotendeel in het bos ligt; Dierenpark Amersfoort dus…
Ook wilde ik natuurlijk zien hoe het met de jonge reuzen Yunha en Thabo gaat. Ook in Amersfoort timmert men aan de weg met verfraaiing en ook daar was ik nieuwsgierig naar. Vanochtend rond 8-en vertrok ik, haalde Anita op en rond 10-en stapten we de poorten van het dpa door.

Nou hebben wij samen al ontelbaar vaak in een dierentuin gelopen maar tot vandaag was ik altijd de enige die met een camera rondliep, Anita maakte altijd foto’s met haar foon. Zij vindt fotograferen wel erg leuk maar krijgt het niet voor elkaar met de camera van Niels. Ik kon gisteren mijn rode Nikon weer ophalen en dus ben ik momenteel in het rijke bezit van 2 body’s. Met de telelens van Daphne erop kon Anita dus vandaag ook lekker haar gang gaan. Na een minieme uitleg ging ze aan de slag en hadden we samen veel pret, zoals altijd.
Regelmatig pauzes natuurlijk om te voorkomen dat we uit zouden drogen en rond 4-en stapten we weer de auto in en togen huiswaarts, halverwege gingen we de snelweg af om bij een hotel nog een grote sorbet naar binnen te werken, met de hele dag 30+ graden, een auto als een sauna, is zo’n verkoeling natuurlijk extreem welkom en zeer smakelijk.

Rond half zeven waren we thuis alwaar manlief ons ontving met grote bekers dampende thee en op het fornuis pannen vol met gereedstaande lekkernijen zodat we gelijk konden aanvallen.
Daarna de foto’s op de pc en selecteren, we hadden beiden een redelijk goede dag en ik hoefde uit beide mappen slechts een paar foto’s weg te gooien. Anita hield er 200 van de 222 en ik 170 van de 187. Die van Anita staan HIER en die van mij staan HIER. 

Handig hoor, 2 body’s te hebben, lenzen erop en klikken maar. Nou hebben wij altijd de grootste pret samen maar let ik er altijd op niet te veel met de camera bezig te zijn want tja dat is niet zo gezellig voor degene zonder camera. Vandaag was dat dus anders en ik merkte dat zij er veel plezier extra aan beleefde. Ik denk dus dat dit dan wel de 1e maar zeker niet de laatste keer zal zijn glimlach .

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. ha die Melody
  ja die tuin ligt in een mooi bos , ik liep er al heel wat keren langs en zag die grote uitgestorven dieren staan , weet ik hoe die heten , allemaal Rex zal ik maar zeggen hihi
  ja ik zag Anita veel foto’s maken met haar mobiel toen in Avifauna , maar zag net haar rolletje en die zijn stuk voor stuk plaatjes hoor
  en natuurlijk is het rolletje van jou ook weer super geslaagd
  net als de fijne dag die jullie samen hadden
  alvast een slaap wel groet

 2. Fotograveer je ook muggen?
  Of muggen bulten?
  Ik heb er genoeg. 😉

  • Hahaha ja hoor, als ik de kans krijg wel maar in tegenstelling tot ons mensen die door de hitte lui en moeizaam bewegend worden…. verliezen die kriepers hun tempo niet

 3. Prachtige foto’s! Van allebei. Voor mij bekend terrein. Wij hebben een abonnement. Maar voor ons toch te warm om er heen te gaan.
  Ik was blij verrast. Nog zoveel te ontdekken. Leuk!

  Liefs Joanne

  • Het is inderdaad heel erg heet… maar ik moet ook wel bekennen dat de aanhoudende warmte ervoor zorgt dat ik nu wel relatief makkelijk kan omgaan met hogere temperaturen, ging ik voorheen bij 20+ al niet meer de deur uit…. nu loop ik met 30+ nog volop te genieten in een dierentuin, zelfs Emmen… al is Amersfoort in deze hitte veel makkelijker te doen.

   Ja weet ik… ik niet…. dat is financieel niet op te brengen want anders zou ik een abo op elk dierenpark hebben in NL.

   Haha ja… ogen gebruiken he, er is altijd veel veel meer dan men op het 1e oog denkt.

 4. Die gezellige dag heeft jullie ook nog eens mooie foto’s opgeleverd.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.