Olifanten Ootmarsum

Binnenkort gaan mijn schoonmeisje en ik Olifanten bezoeken… 30+ stuks maar liefst… en dat NIET in een dierentuin… Als je onderstaande beelden ziet, word je toch nieuwsgierig of niet dan? Wij wel in ieder geval… dus op naar Ootmarsum binnenkort…. Lees HIER meer over de 40e Olifantenparade. (de 1e was in 2007 in Rotterdam) en de 9e Nederlandse editie.

Ruim dertig olifanten landen op Kerkplein Ootmarsum. Als echte diva’s maakten ze gister hun entree, de ruim 30 olifanten die de komende maanden ingezet gaan worden bij de Elephant Parade in Ootmarsum. Wanneer wij aankomen is organisator Jeroen Enkelaar druk doende aanwijzingen te geven aan de vrachtwagen en de kraanmachinist. Beiden zitten vol in de concentratie om de kunstobjecten uit de vrachtenwagen te halen, tijdelijk te ‘parkeren’ op het Ton Schultenplein om ze vervolgens, stuk voor stuk, richting het Kerkplein te transporteren.

Na de Olifantenparade in Emmen in 2010 ben ik natuurlijk extra blij dat Nederland weer aan de beurt is en ik opnieuw foto’mag gaan maken. De foto’s van 2010 zijn bij een pc-crash verloren gegaan en toentertijd zette ik albums bij een webhost die al lang failliet is.  Overige Nederlandse edities van de Olifantenparades vonden plaats in2007 in Rotterdam, 2009 Amsterdam, 2010 in Bergen & in Heerlen. In 2012 in Hasselt, 2017 in Laren, 2018 Schiphol, en tot slot 2019 in Alkmaar.  Wil je andere parades zien kijk dan eens op: https://www.elephantparade.com

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. een mooi stadje ook om dat evenement daar te houden
  ik kwam er twee maal door toen ik het Twentepad bewandelde
  daar gaan jullie veel plezier aan hebben , hopelijk treffen jullie mooi weer
  en wij bekijken dan nadien de mooie foto’s wel

  slaap wel groet

 2. Zoals Karel zegt: Ootmarsum (met de klemtoon op ‘oot’ zo is me op het hart gedrukt door een Ootmarsummer) is een mooi stadje en bezoek waard op zichzelf. Veel pret!

 3. Ik wilde schrijven: Ootmarsum is sowieso de moeite waard’ maar dat staat hierboven al. Veel plezier

 4. Een Mammoetvrachtwagen vol olifanten in de smalle straten van Ootmarsum is op zich al een kunstje. Ik had er al iets over gezien op omroep Oost. Gaat vast een kleurrijk geheel worden.
  In Alkmaar en omgeving staan al enkele jaren paarden opgesteld ook verschillend uitgedost.
  Maar ik begrijp dat de olifanten ook gaan reizen.

 5. Wat ontzettend leuk Melody, daar ga jij vast mooie foto’s van maken.

 6. Laten wij de eerste week van oktober nu naar Ootmarsum gaan.
  Zelfs zonder olifanten is het daar goed toefen.

 7. geweldig Melody!

  Wat een schitterend projekt.
  Ik dacht eerst natuurlijk aan levende olifanten, maar gelukkig: het zijn stuk voor stuk kunstwerken.
  Schitterend!!

  groetjes van Marlou

  .

 8. De schrik sloeg me even om het hart, dacht héél even dat men met echte olifanten dit soort grappen uit wilde halen. Maar gelukkig gaat het om prachtig gemaakte olifanten. Als ik in de buurt woonde ging ik wel even kijken natuurlijk maar nu zie ik ze hier bij jou!

 9. Ben benieuwd naar je foto’s ervan 🙂

 10. Ze hebben ook in Tilburg gestaan.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.