Dat 1 wens van mij en Daphne vandaag vervuld zou worden meldde ik HIER al maar een lang gekoesterde wens, eentje die ik al afgeschreven had eigenlijk, ook vervuld zou worden had ik in mijn stoutste dromen niet bedacht!!! Het was echt alleszins een topdag ook al lig ik nu fysiek totaal verrot op de bank, mentaal is het feestje van genieten in hoofdletters in mijn hoofd nog volop gaande. Nou… ik zal es ff kijken of ik alles in dit logbricht kan vertellen en niets van al het leuks vergeet te benoemen glimlach.

Allereerst dus het feit dat we Hagenbeck-Hamburg-Zoo van de lijst konden afstrepen zoals ik in mijn HAPPY-bijdrage   dus al benoemde. Zonder oponthoud kwamen we rond 11.30 bij de dierentuin aan en reden we de parkeergarage in. Zou 4 euro voor een dag kosten maar dat bleek 0 euro te zijn. Mijn aansteker brak kapot in de auto en dus vroeg ik een parkmedewerker om hulp, die gaf mij een doosje lucifers, prima. Eenmaal in het park kwamen we al snel bij de olifanten aan, die waren allemaal buiten, alle 12, super. Ennn… we zagen dat publiek hen aan het voeren was, huh?? Ja echt!!

Enkele meters terug had ik wel een soort van kraam gezien waar mensen voer kochten maar ik had geen idee waarvoor dat was, niet naar gevraagd ook natuurlijk, dus ik terug gehobbeld en om uitleg gevraagd. Bleek dus dat je een zakje kon kopen en dat je daarmee de olifanten mocht voeren. Men had geen prijs bepaald, de vraag voor zo’n zakje was een vrijwillige bijdrage. Met een vette glimlach vertelde ik die medewerker dat ik niet wist wat k aan kleingeld in mijn portemonnee had maar dat ze alles mochten hebben dat er in zou zitten. Dat vond die medewerker natuurlijk super en ik kieperde mijn portemonnee om en bleek er 3.35 in te zitten, wat dankbaar aanvaard werd en ik hobbelde met een zakje vol fruit en groente terug naar Daphne….. olifanten voeren, dat wil ik al zo lang, kan me niet eens heugen hoe lang, had er al helemaal niet meer mee gerekend dat dat ooit nog zou gebeuren maar ja hoor, vandaag dus. Kun je je voorstellen dat er dan een superblije hyperactieve gup van blijdschap staat te stralen voor het olifantenverblijf? Eentje van ruim 50+ ? Nee? Nou lekker puh, dat was dus wel zo. Genieten in hoofdletters, echt helemaal geweldig!!! Ook heb ik nog een aantal heel leuke gesprekken gevoerd met de verzorgers, waaronder een heel leuke jongeman bij de bruine, Kodiak beren Mascha en Leon.

We vervolgden onze weg en wisten niet waar we het eerst of het laatst moesten kijken, overal was zoveel moois te zien, en we hadden al door dat we time-management moesten gaan toepassen want anders zouden we het niet voor sluitingstijd redden. Tja we willen beiden nog wel eens amechtig bij bepaalde dieren blijven staan en dat kost dus veel tijd glimlach Met enige regelmaat trok 1 van ons de ander dus aan de jas onder het mom van, kom op, we moeten verder. Op ongeveer de helft van de middag stonden we te genieten bij de walrussen, die hadden een feestje, zo leuk om te zien. (Zie filmpje later in dit verslag!!!)  Nadat we doorliepen kwamen dus onder hun verblijf uit waar dat dierenpark een complete arctische wereld heeft gebouwd. Eenmaal weer buiten bleek dat we een forse regenbui gemist hadden, nou niet dus gemist, mooi ontweken, spontaan en ongepland ook nog. Na nog een deel belandden we dan bij het aquariadeel. Schitterende aquaria en een grote overdekte jungle die schitterend aangelegd waren. Aan het eind van de middag, vlak voor sluitingstijd liepen we heet park weer uit en zochten we de auto op. Toen dus de weg weer op, en ja ook Hamburg ligt op de schop, einde vrijdagmiddag, begin weekend dus de wegen waren vol, auto’s krioelden als mieren om elkaar heen maar dat kon onze pret niet bederven natuurlijk. Lange files maar goed, met veel vertraging kwamen we uiteindelijk om 9 uur thuis aan met wel heel veel foto’s natuurlijk. Na een zware selectie bleven er 300 over, zo’n 250 van mij aangevuld met een 50-tal van Daphnes camera af.  Bekijken kunnen/mogen jullie ze natuurlijk HIERRRR!!!

Was dat het al dan? Hoor ik jullie denken…. nou nee!!

Daphne werkt veel, sport veel en heeft hobby’s die tijd vreten maar een dag met schoonmoeders op stap vindt zij ook helemaal super en na onze ervaringen met de lichtjesfestivals in Antwerpen, Beekse Bergen en Arnhem de afgelopen maanden wisten we natuurlijk wel dat we dat nogmaals zouden willen gaan zien als we daartoe de kans kregen. Volgende week vrijdag is ze weer vrij en laat nou net deze week het lichtjesfestival in de Duitse dierentuin Allwetter Zoo in Münster van start gaan? En vanaf Assen is dat maar 2 uur rijden enkele reis, ruim een uur korter dan vandaag.  Dus in onze agenda’s staat inmiddels een 2e Duitse dierentuin van ons lijstje die er na volgende week ook af kan. Jippieeeeeee

FILMPJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vanochtend onderweg naar Hamburg kreeg ik een appje van Vonnie waarin zij mij uitnodigde haar te vergezellen naar Artis waarop zij mij wil trakteren als ik dat goed vind… nou duhuh… natuurlijk vind ik dat goed, ♥-stikke goed zelfs. Dus na wat heen en weer ge-app staat ook die afspraak inmiddels in mijn agenda en kan ik dus in april Vonnie voorstellen aan Rica en Mowgli uit Emmen die inmiddels al weer een tijdje in het schitterende nieuwe luipaardenverblijf in Artis vertoeven.

Kortom…een geweldige dag of niet dan? Weliswaar mijn favoriete aansteker overleden, files gehad, regen onderweg, morfine die besloten had een vrije dag te nemen enzo maar verder niets om over te klagen vandaag dus dat ga ik ook lekker niet doen. Ik ga nu lekker nog even wat blogdingen afmaken en dan heerlijk plat, zal vast slapen met een glimlach van oor tot oor en ik geloof zelfs dat ik vanavond Klaas Vaak niet nodig zal hebben, sterker nog, ik geef hem bij deze ‘vrij’.!

19 Hartenluchtjes op “Ohhh wow !!!”

 1. ha die Melody
  denk dat een ieder nog slaapt , want dit is een pracht om te lezen
  en een film en album zo mooi om te bekijken
  jullie hadden een top dag dat is zeker , kan zelfs een kapotte aansteker niets aan veranderen 🙂
  en dan die volle agenda met prachtige uitstapjes en dus voor ons mooie albums , toppie

  neem maar een weekend om bij te komen hoor 🙂
  fijn weekend groet

  1. Ha die Karel…. ik in ieder geval wel op dat tijdstip…. ben er net uit, klokje rond geslapen.

   Ja absoluut… zo leuk, vette glimlach van oor tot oor met stralende blauwe doppies.

   Dat had ik al bedacht/besloten dus ga ik ook doen, dank je wel, jij ook.

      1. Dat mag natuurlijk, heb ik niets op tegen….

       Ik heb ondertussen geleerd (pijnlijk en noodgedwongen) mijn wil aan te passen aan mijn vermogens

  1. Ja absoluut, dank je wel hoor, lief van je
   Ga ik doen…. net uit bed na klokje rond slapen…. de weekendagenda is leeg en dat moet ook maar zo blijven 😉

 2. Die bovenste foto is echt leuk! Olifanten zijn zulke bijzondere dieren. Ik heb ze op safari in Kenia in het wild gezien. We moesten even wachten tot een kudde het pad was overgestoken.

 3. Wat een topdag zeg!!! Trouwens, dal ik de foto’s zo kijk, ook best een mooie dierentuin. Al moet ik wel zeggen dat ik iets twijfelachtiger ben over dat olifant voeren, want het lijkt mij dat ze zo in die geul kunnen vallen.

  1. Ja nou en of.

   Het is een prachtig aangelegde dierentuin, zelfs nu nog alles niet zo groen en voluptueus is als in de lente en de zomer ..

   Ja daar heb ik ook over na staan denken…. vond dat ook best wel een enge gedachte maar kennelijk hebben ze daar nog geen ervaringen mee opgedaan, vond het bijzonder dat ze olifanten alleen maar met de voorbenen voor de draden stonden en met de achterbenen niet. Er waren ook een 6-tal verzorgers in het verblijf aanwezig en ik hoorde later van een verzorger dat dat een dagtaak is. Zodra die olifanten naar buiten gaan gaan er verzorgers mee en die blijven er de hele dag bij.

   Enkele olifanten balanceerden als ballerina’s om gevallen groenvoer uit de geul omhoog te halen, was wel komisch om te zien maar ook eng dus.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.