Zoals jullie wel weten moesten wij onze Noah in laten slapen op 1 april j.l.

 

 

Sindsdien is Brego alleen, als hond dan wel te verstaan. Hij is wel vriendjes van het 4-koppige andere gespuis maar toch is hij niet zo happy als dat hij was toen Noah er nog was.

 

Nou hebben we het geluk dat hier met enige regelmaat een logee-oppas-hond over de vloer komt; zoals vandaag toen Makker er was:
 

 

Ook Kai komt af en toe binnenwaaien

 

 

En als er 4-voetige visite is zie je duidelijk verschil bij Brego…

Kortom we zoeken een maatje voor onze Brego. Het liefste een Koningspoedel en als 2e keus, zonder aan die 1e af te doen uiteraard, een Airdale Terrier.
Alle sites die op het net actief zijn die dieren aanbieden bieden voor 95% dieren aan uit het buitenland. Nou vind ik het een prachtig streven maar hallo, ook in Nederland is er dierenleed zat en zijn er veel mensen die om wat voor redenen dan ook maar een gouden mand voor hun 4-voeter zoeken. Onder het mom van ‘Twee weten meer dan één” dus mijn vraag aan jullie:
Horen of zien jullie iets van een ‘zoektocht naar een gouden mand’ voor 1 van de 2 genoemde hondenrassen, laat het me dan weten. Afstand maakt me helemaal niets uit!!
Wat een Koningspoedel is zien jullie aan de bovenste foto en wat een Airdale Terrier is zien jullie aan de foto hieronder. (dit was één van onze oppashonden, Mac, die helaas een paar jaar geleden al over de regenboogbrug wandelde)

 

 

Voor alle duidelijkheid, ik heb niets tegen een hond uit het buitenland maar de prijskaartjes die daaraan hangen als je er eentje via het internet wilt vinden zijn erg hoog. Onze beurs is verre van ruim maar dat geld dat we hebben gaat altijd naar de dieren als eerste en dan pas naar ons. Die hoge bedragen die men vraagt voor een hond uit het buitenland besteed ik liever aan de zorg die het dier nodig heeft zodra hij hier woont.

Ik lees het dus heel erg graag als jij iets weet!
Bedankt alvast.

14 Hartenluchtjes op “Ogen & oren openhouden?”

 1. Er zitten veel lieve honden te wachten in asiels en opvangcentra’s waar baasjes hen niet meer ophalen. Zeker met de vakantie tijd worden er veel gedumpt of gebracht en wellicht vind je daar een lieve nieuwe viervoeter die ook liefde wil ontvangen van jou. Ook al zal een beurs ruim zijn voor een dier uit buitenland zal ik zelf dit nooit doen daar zij ook vele ziektes kunnen hebben en honden zijn er hier ook veel.

  1. Ja nou en of en dat aantal gaat de komende weken / maanden alleen maar fors toenemen….
   Helaas hebben wij geen boerderij met land maar een ‘gewone’ rijtjeswoning met tuin… dus 2 exclusief de regelmatige logees is genoeg

   Ik denk zelf dat het met de gezondheidsrisico’s wel meevalt gezien de strikte regels waaraan men zich moet houden want anders komt zo’n dier de grens niet over / het land niet in… De douane is heel heel streng als het om dieren gaat. Ik vind gewoon ‘eigen’ dieren eerst.

 2. Zijn beiden prachtige honden, ooit kruising Airdale/labrador gehad………
  Zal zeker mijn ogen open houden,………..
  Buiten het feit dat honden uit het buitenland duur zijn, hebben ze vaak ook een behoorlijke rugzak, weet niet of die combinatie met Brega dan ook zo succesvol zou zijn….

  1. Mijn favo nr 1 kan hier niet komen… daar is ons huis te klein voor … de 2 hier zijn favo’s nr. 2 en 3 mede ook omdat zij niet verharen… ivm allergische reacties

   Elk dier uit een asiel heeft een rugzak…. en dat zijn juist de dieren waarvoor ik kies, altijd al, vanaf 84.
   Brego is inderdaad een behoorlijk aandachtspunt als het om kiezen gaat… wat ik altijd doe is de honden eerst kennis laten maken voor ik beslis of die 2e waarop mijn oog viel wel of niet bij ons kan komen wonen… ik wil natuurlijk niet een 2e hond erbij als dat betekent dat mijn 1e er door lijden moet.

  1. Dat geeft niks hoor…. maar je weet, 2 weten meer dan 1 …. dus ja als je iets leest, hoort of wat ook, ik hoor het dan graag van je! (Wellicht heb je dan de puzzels nog eerder ook 😉 )

 3. De Airdale Terrier zal je ook wel bevallen, destijds was het de moeder van mijn kruising, ze presteerde het om na 8 jaar nog tegen een auto te lopen die al 10 jaar op het erf op blokken stond…..hoezo enthousiaste begroeting als je thuis komt…en jouw manier is goed, gelijk lekker samen, en ja ik dacht gelijk aan het niet verharen als ik hier elke dag de bossen dood haar zie……:)

  1. Oh absoluut, heb er vaak op eentje gepast dus ik ken ze.

   Dat verharen is op zich geen probleem, we hebben ook 4 katten waarvan 3 langharig maar Niels van Anita is allergisch voor honden dus mede daarom gaat mijn voorkeur uit naar honden die niet verharen. Brego is dan wel een Schotse Collie maar aangezien die elke 3 maand getrimd wordt valt het met zijn verharing erg mee…

 4. Ik kom hier bij mij regelmatig iemand met een koningspoedel tegen, zal haar eens aanspreken om te vragen of zij connecties heeft.
  En verder houdt ik mij oren en ogen open voor jullie.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.