Ogen & oren openhouden?

Zoals jullie wel weten moesten wij onze Noah in laten slapen op 1 april j.l.

 

 

Sindsdien is Brego alleen, als hond dan wel te verstaan. Hij is wel vriendjes van het 4-koppige andere gespuis maar toch is hij niet zo happy als dat hij was toen Noah er nog was.

 

Nou hebben we het geluk dat hier met enige regelmaat een logee-oppas-hond over de vloer komt; zoals vandaag toen Makker er was:
 

 

Ook Kai komt af en toe binnenwaaien

 

 

En als er 4-voetige visite is zie je duidelijk verschil bij Brego…

Kortom we zoeken een maatje voor onze Brego. Het liefste een Koningspoedel en als 2e keus, zonder aan die 1e af te doen uiteraard, een Airdale Terrier.
Alle sites die op het net actief zijn die dieren aanbieden bieden voor 95% dieren aan uit het buitenland. Nou vind ik het een prachtig streven maar hallo, ook in Nederland is er dierenleed zat en zijn er veel mensen die om wat voor redenen dan ook maar een gouden mand voor hun 4-voeter zoeken. Onder het mom van ‘Twee weten meer dan één” dus mijn vraag aan jullie:
Horen of zien jullie iets van een ‘zoektocht naar een gouden mand’ voor 1 van de 2 genoemde hondenrassen, laat het me dan weten. Afstand maakt me helemaal niets uit!!
Wat een Koningspoedel is zien jullie aan de bovenste foto en wat een Airdale Terrier is zien jullie aan de foto hieronder. (dit was één van onze oppashonden, Mac, die helaas een paar jaar geleden al over de regenboogbrug wandelde)

 

 

Voor alle duidelijkheid, ik heb niets tegen een hond uit het buitenland maar de prijskaartjes die daaraan hangen als je er eentje via het internet wilt vinden zijn erg hoog. Onze beurs is verre van ruim maar dat geld dat we hebben gaat altijd naar de dieren als eerste en dan pas naar ons. Die hoge bedragen die men vraagt voor een hond uit het buitenland besteed ik liever aan de zorg die het dier nodig heeft zodra hij hier woont.

Ik lees het dus heel erg graag als jij iets weet!
Bedankt alvast.