“Thee-Label-Vraag op Maandag”
nr. 11
13 maart 2017
Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
“Zou je liever het verleden veranderen of de toekomst zien?”

Zo dan… dat vind ik wel een heel moeilijke vraag!
Als die vraag mij serieus gesteld zou worden zou mijn wedervraag zijn: “mag ik deze passen alsjeblieft?”

Het verleden veranderen… ja natuurlijk zijn er dingen die ik heel graag niet had ervaren.
~ Helse gebeurtenissen die mij dusdanig geschaad hebben dat ik ‘gezegend’ werd met een bi-polaire stoornis die zich elke dag 24/7 laat gelden.
~ Een heftig ongeluk dat ervoor zorgde dat ik chronisch pijnpatiënt werd en vanaf mijn jeugd wist dat ik nooit meer zonder dagelijkse oefeningen en regelmatige fysio zou kunnen. Al is de 1e voorspelling: “jij loopt nooit weer” God Zij Dank niet bewaarheid.
~ Erfelijke belasting, dus een ingewandenprobleem die zich altijd heeft laten gelden…

Maar…

Net als “het in de toekomst kunnen kijken” is ook “het verleden veranderen” niet iets dat je zou moeten willen, althans dat denk ik, want je maakt je hele leven keuzes en ook al voelen ze op het moment zelf als enige juiste, of dat werkelijk zo is ontdek je later pas. Het weten wat er in de toekomst ligt maakt dus dat die keuzes niet meer blanco gemaakt kunnen worden want je weet wat er komt dus je keuze zal in diezelfde richting vallen.

Maar goed… De vraag is gesteld en vanuit deze uitdaging, ook al is die mij dan door mijzelf opgelegd, kan ik dus niet weigeren te beantwoorden.
Ik moet ‘gewoon’ een keuze maken.
Ik kies dus voor ‘het verleden veranderen’ en zonder het theatraal te bedoelen zou ik dan als verandering kiezen voor het ‘niet geboren worden’. Zo leuk heb ik het leven toch al nooit gevonden en als ik die keuze hier kan maken, komen al die waanzinnig nare gebeurtenissen ook niet voorbij, scheelt niet alleen mij zeeën aan onmacht, pijn en verdriet maar ook een aantal andere mensen, win-win-situatie!!

16 Hartenluchtjes op “Theelabel-vraag-10”

 1. zo dat was me nog al een brutaal theezakje
  jij veranderde het verleden , en zeer drastisch ook nog eens
  ik zou ook willen passen , maar zal de toekomst veranderen , en wel dat lot , welk mij €7,50 gaf in lot van een ton , dat is toch niet te gek , is het wel 🙂

  geniet de dag

 2. ik pas ook.
  Er zijn diverse trauma’s uit het verleden die ik zou willen verwijderen. Anderzijds hebben die ervoor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben.
  De toekomst kunnen we veranderen. Niet altijd naar onze hand zetten, maar we hebben er nog enigszins invloed op. En nee, ik wil ook niet in de toekomst kunnen kijken. Er zijn wel momenten dat ik dat even zou willen, maar het lijkt me niet verstandig.
  Dikke knuffel. Fijn je weer te lezen ♥

 3. Hier is geen keuze mogelijk, Kakeltje zegt het al, het verleden heeft mij gemaakt zoals ik nu ben en heb… en dat wil ik nu niet veranderen. Ik wil de toekomst helemaal niet zien, natuurlijk zou ik graag willen weten of het allemaal goed zal gaan met de kinderen.. maar dat zie ik dan wel weer.

 4. Ook ik wil geen van tweeën……….. door de narigheid uit mijn verleden ben ik wie ik nu ben, en de toekomst zien ……… wel nee, dat is de leut eraf! Dan zouden alle dromen gedroomd zijn …….. nee hoor, ik wil nieuwsgierig blijven naar hetgeen dat komt.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.