Zoals ongetwijfeld al wel bekend zal zijn ben ik het H.E.L.E.M.A.A.L. niet eens met de negatieve kritieken die Wildlands krijgt, op het Belgische Paira Daiza na vind ik dit de mooiste dierentuin die ik ooit bezocht. Natuurlijk heb ik wel wat kanttekeningen maar dat heb ik bij ieder park, bij de ene wat meer dan bij de andere en volgens mij is dat ook gewoon logisch want veel is afhankelijk van kennis en smaak.  Daarbij kan ik naar eer en geweten zeggen dat het park heel veel heeft gedaan met alle punten van ‘kritiek’ die ik, in opbouwende vorm uiteraard, heb doorgegeven nadat ik als tester een aantal keren door het park mocht lopen nog voordat het park geopend was voor publiek. Kennelijk zijn er heel veel mensen die de ene seconde kritiek hebben en ervan uitgaan dat het een paar seconden eerder al opgelost is. Veranderingen/verbeteringen kosten nou eenmaal tijd. Afgezien van het kostenplaatje dat ook een heel belangrijke rol speelt. Jeetje mensen nog aan toe, geef een groep visionairs ook de ruimte én de kans om een totaal nieuwe ontwikkeling door te voeren en te vervolmaken. Natuurlijk worden er fouten gemaakt, in welk bedrijf gebeurt dat niet? Men doet heus hun uiterste best om het zo goed mogelijk te doen en ja besef ook even dan dat je nooit iedereen naar de zin kunt maken. Wildlands is officieel geopend op 25 maart 2016, nog geen jaar terug. Ik was er ondertussen al ontelbare malen en als ik kon zou ik er elke dag rondlopen, ik zie dus heus wel de veranderingen die al wel doorgevoerd zijn en dat zijn allemaal, geen enkele uitgesloten, verbeteringen. Wildlands is voor mij dé plek in mijn 2e-thuis-provincie waar het genieten in hoofdletters 100% geldt. En NEE, ik ben niet idolaat, ben niet zot, ben niet gek, alleen prettig gestoord, mijn gehoor en mijn zicht zijn als altijd uiterst kritisch dus ik ben niet ‘blind en doof van liefde’ in dit geval!!!

Vandaag kwam Wildlands helaas weer negatief in het nieuws en het is ongelofelijk hoe snel het internet dan vol stroomt met kritiek en andere negatieve uitlatingen. Wat is er gebeurd? Op ongeveer de helft van de Serenga bevindt zich het verblijf van de Walibi’s, een kleine kangoeroesoort.
Eén van die Walibi’s is vanochtend aan de wandel gegaan en zo’n 500 meter verderop het verblijf van de leeuwen in gewandeld, dat heeft het arme dier helaas niet overleefd. Natuurlijk een zeer trieste zaak maar Leeuwen zijn nou eenmaal roofdieren en een Walibi is prooi. Natuurlijk had niet mogen gebeuren maar dat is het wel. Men moet zich dus nu gaan beraden wat te doen om dit in de toekomst te voorkomen.

Er is ook mooi nieuws uit Wildlands.
In Nortica, het 1e en kleinste deel van Wildlands, wordt op dit moment gewerkt aan een nieuw verblijf waarin binnenkort Sneeuwuilen zullen worden gehuisvest. In in het 2e-grootste, 3e deel van Wildlands, Jungola, werkt men aan een nieuw verblijf waarin Doodshoofdaapjes komen te wonen. Hopelijk neemt hiermee de veelgehoorde klacht dat er te weinig dieren in Wildlands zijn (waarmee ik het overigens absoluut niet eens ben) af.

Ander, niet mooi helaas maar intriest noodzakelijk, nieuws is…  Zowel in Safari-Park Beekse Bergen als in Wildlands heeft men de bewaking van de neushoorns opgeschroefd na het afschuwelijke nieuws uit een Franse dierentuin waarover ik 8 maart HIER al schreef.  Hopelijk lees ik gauw dat de andere dierentuinen in Nederland deze voorbeelden volgen.

16 Hartenluchtjes op “Oepsssss”

 1. Mensen gunnen elkaar soms het licht in de ogen niet. Afkatten is zo gemakkelijk. Probeer liever de positieve dingen te benoemen, en stuur je kanttekeningen naar de desbetreffende dierentuin. Dat lijkt me de beste oplossing. Als iets me aan mijn man niet bevalt, vertel ik dat niet tegen anderen maar tegen hem.
  Tegenwoordig is het vooral: verbeter de wereld begin bij de ander. Help niet!
  Gewoon lekker FAN blijven. Dikke knuffel ♥

  1. Nou precies…. ik heb zo wie zo toch al nooit de gewoonte gehad persoon nr. 3 tegen persoon nr. 2 af te zeiken. Afzeiken hou ook toch al niet van.
   Iemands vertrouwen genieten is een kostbaar goed, integriteit en respectvol met elkaar omgaan ook… al lukt het me heus niet altijd, ik probeer het wel altijd zo goed mogelijk te doen.

   Dat zal ik ook heus wel 😉 Kan ook niet anders toch als je ♥ een sprongetje maakt bij het horen/zien/ whatever van een plek die je heel veel betekent.

   knuffel terug x-x♥

  1. 😉 Dat is lief van je Edward, dank je wel. Het kan echter prima zo zijn dat jij er niets aan vindt… is immers ook een kwestie van smaak? En welke verwachtingspatronen je ervan hebt op voorhand.

  1. 😉 Nee zo ken ik jou ook inderdaad niet…. kunnen veel mensen een fors puntje aan zuigen!

   Dat doe ik ook wel hoor, gelukkig ben ik niet afhankelijk van het oordeel van wie dan ook om iets leuk of niet-leuk te vinden 😉

 2. mogge Melody
  ik sta volkomen achter jou door ervaring opgedane mening
  helaas zijn er lui die je het nooit naar de zin kan maken , die alleen en altijd maar negatief zijn over echt van alles , en dan zijn er de meelopers van hen , bah bah bah

  wat anders , sinds wanneer heb jij mijn bijnaam ” prettig gestoord ” 🙂
  soms kom ik die nog tegen , maar kom weinig meer bij microsoft msn en zo wat

  geniet de dag

  1. Goedenavond Karel.

   Dat vind ik tof van je, waardeer ik!! En ja je hebt gelijk ook.

   Haha al eeuwen joh,, mijn 1e psych zei het al,,,, in mijn amper 20-jaren toen…

   Het bestaat nog hoor!

 3. Ach, meis, trek je er niets van aan, op internet staan vaak alleen maar reacties van mensen die eerst schrijven en dan pas denken en overal is door critici wel wat op aan te merken.
  Hoe minder aandacht we ze geven, des te eerder zoeken ze een ander onderwerp.

  1. Je hebt gelijk…. volkomen gelijk maar ja weet je, velen gaan wel af op die kritieken ipv dat ze zelf de moeite gaan nemen om te gaan kijken en het zelf te ervaren en dat vind ik erg jammer, zowel voor die mensen zelf als voor de locatie

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.