Nou moe!!!

Dagen zoals ik die vandaag had wil ik niet al te vaak beleven, al is de realiteit natuurlijk wel zo dat er geen ontkomen aan is.

Op dinsdagochtend kan ik uitslapen, de enige van de 7 ochtenden in een week dat ik kan uitslapen. Nou niet dus hè? 7.30 uur hield ik het niet meer uit nadat ik al wel een uur of zo had liggen draaien. Toegegeven, mijn wekker stond wel gesteld want gezien een afspraak van vanmiddag wilde ik mijn haar gewassen hebben én droog, en tja dat drogen en mijn haar is geen goede combi.

De ochtend vloog om want ik besteedde, jawel niet dat ik het wilde maar het moest echt ‘even’, veel tijd aan een gesprek met een medewerker van mijn provider omdat er iets aan de achterkant van mijn blog aangepast moest worden en ik van dat deel nou net niet genoeg kaas gegeten heb en dat dus niet durf uit angst voor een ‘blog pleite’ verhaal.

Even na de middag ging ik naar boven en kleedde me, daarna ging ik naar mijn maandagmeneer om hem in het pak gehesen te krijgen. Een vriendin van hem zou ook bij ons in de auto en nadat zij zich bij ons gevoegd had stapten we de auto in en reden we naar het crematorium bij ons in de stad. Tja, niet zo heel gemakkelijk bereikbaar momenteel omdat er aan de weg gewerkt wordt, welke weg? nou zeg maar gerust elke weg.
Eenmaal in het crematorium was het natuurlijk wachten tot we de aula in mochten… Nou moet je weten dat de overledene altijd een dame was. Altijd tot in de hoogste perfecte gekapt, make-up en kleding. Een ijzeren wil en een gouden hart en een onbeschrijflijke levensmoed. Ze had haar man al verloren, haar beide dochters en haar beide schoonzoons. Het enige dat ze nog had was haar zoon met lief en kleinzoon met vrouw en baby.
Bij zo’n plechtigheid verbaas ik me altijd weer over de uitdossing van sommige gasten. Zo ook vandaag… stel je voor: een mevrouw van plm 75-80 jaar… zeker 2x zo dik als ik minstens… zij droeg een minuscuul zwart behaatje en daarover een witte blouse die je amper zag vanwege de doorschijnendheid… Een meneer in een grijs pak, niet een 1e de beste pak nee eentje van zeer goede kwaliteit, dat straalde ervan af. Lang grijs krullend haar, lange baard en veel te lange snor… die hadden volgens mij nog nooit een kapper in hun nabijheid gehad… en mega vies goor versleten tshirt eronder met vlekken van Joost-mag-weten-welke oorsprong en tijd en aan zijn voeten bruine rubber laarzen met de pijpen van de pantalon erin en er deels overheen hangend… Een andere mevrouw had een campingsmoking aan met een polo die 3 maten te groot was, vlekken en scheuren erin en clochs aan waarmee ze volgens mij rechtstreeks uit een omgeploegde tuin was gestapt…
Tja, ik ben kennelijk toch nog heel ouderwets ondanks dat ik mezelf altijd als vooruitstrevend, modern, bij de tijd, etc betitel…
Ik zorg altijd voor nette kleding, passend bij de gelegenheid… ik zag er dus keurig netjes gepast gekleed etc uit, respectvol naar de overledene zoals het hoort vind ik.

Na ruim 2 uur stapten we het huis van mijn maandagmeneer weer binnen… en op zeker moment vertrok ik naar huis. Mijn 3 gezinsleden waren allemaal aan het werk dus ik wilde de honden frisse lucht gunnen. De afstand is 2.4 km… raad eens hoelang ik erover deed om thuis te komen? 20 minuten!!
6 stoplichten compleet tegen…megamegadruk op de weg… écht hè, ik zwéér het je, er was geen Assenaar thuis vanmiddag, ze waren allemaal onderweg op de route die ik moest afleggen….

En nu? Nu is het bijna 8 uur, weer een dag weg. Alle rust hier, honden liggen naast me te slapen, poezenbeesten liggen buiten op de bank te slapen in de schaduw… manlief is werken, zoonlief is vergaderen en schoonmeisjelief is douchen en die zie ik ook niet meer beneden voorlopig.
De rust is weer gekeerd… alhoewel mijn lijf en mijn hoofd dat nog niet onderstrepen… zucht…. ik word oud…kan al die drukte niet meer aan *grijnssss helluuuppppppp*

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

20 reacties

 1. Dit zijn van die dagen, die je het liefst zo snel mogelijk wilt vergeten Melody.

 2. Kleding die bij de gelegenheid past, ik hou daar ook van. Tijdens een crematie/begrafenis wil je er toch verzorgd uitzien. Dat geldt trouwens ook voor uitgaan, maar daar hadden we het al eens over.

  Ik dacht al dat er aan je blog gesleuteld was. Je vult sinds vandaag mijn hele leeslijst, ook met oude blogs en ze zijn allemaal 9 uur geleden gepost. Meneer F. zou zeggen: ‘Er ligt ergens een bitje om.’ Wat mij betreft hoef je daar nu niet naar te kijken hoor. Morgen of anders donderdag is vroeg genoeg. Ik buurt wel even op een andere manier bij de collega bloggers.

  • Ja klopt.

   Ja klopt ook… heeft te maken met een wijziging bij mijn provider… alle links zijn omgezet van onveilig naar veilig via een ssl-certificaat.

   Kan je dus gewoon negeren. Elke link op mijn blog is nu veilig benaderbaar. Oftewel… iemand die via een link bij mij ergens anders komt kan onmogelijk spam etc achterlaten.

 3. Eén dag kan aanvoelen als een hele week…
  Vreemd dat mensen niet de moeite kunnen opbrengen om zich een beetje gepast te kleden.
  Dikke knuffel kanjer! ♥♥♥

 4. wat is een campingsmoking ?
  een minder mooie dag , maar je hebt je kunnen vermaken aan kleding en wat al niet meer
  slaap wel groet

 5. O ja, dat soort dagen hebben we allemaal wel eens….pppffftt….! Maar de ergernis van fout geklede mensen zou je je makkelijk kunnen besparen. Verwondering misschien maar uiteindelijk komt men toch de dode naar z’n laatste rustplaats begeleiden en de bedoelingen zullen dus zeker goed zijn, alleen andere opvattingen over wat “gekleed”is.

 6. Het https – verhaal heb ik mij mee gered, maar als er dieper onder de ‘motorkap’ van mijn site moet worden gesleuteld roep ik ook de hulptroepen in…
  Onbegrijpelijk dat mensen niet even de moeite nemen om zich netjes aan te kleden. Ben soms benieuwd hoe die mensen daar zelf over denken.
  Morgen weer nieuwe kansen zeg ik altijd maar. 😉

  • 😉 Goedzo grote jongen 😉

   ja ik dus ook… zodra ik er met css etc niet meer uitkom durf ik alsnog wel het eea te proberen maar te ver… neeuh

   ja toch?

   ja hoor zo is het maar net 😉

 7. Je gaat naar de begrafenis om de persoon die je raakte. Om kleding te bezichtigen ga je naar een kledingzaak.
  XXX

 8. Naar zulke dagen, dan ben je blij als je weer lekker op je eigen bank zit.
  En wat die kledingkeuze’s betreft bij zo’n gelegenheid.. ieder draagt maar lekker wat hij/zij wil, net als Riet heb ik dat ik me verwonder, maar ergeren nee hoor.. Leven en laten leven en ieder in zijn waarde laten.. X

  • Ja nou en of.

   Ja dat is het beste, weet ik wel hoor, maar mijn gevoel heeft altijd de overhand op mijn verstand …. zeker bij dingen waarvan je zeggen kunt ‘dat doe je toch niet? 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.