Nog één stap…

Vanochtend kwam (zoals ik al verwachtte, hoezo pessimistisch als het realistisch is) de beloofde uitslag niet dus klom ik zelf in de telefoon en ging navraag doen… ‘het is nog niet binnen, zodra het komt bellen we….’
Ik het internet op… immers: wie zoekt vindt… en dus vond ik info over de testen en bleek daaruit dat ik voorgelogen was! (goh? joh? écht? waarom verbaast dit me nou niet?) Ik wederom de telefoon in en een andere dierenartsenpraktijk gebeld, gevraagd om een telefonisch consult zodat ik in alle rust de uitleg kon doen. Ik vroeg hen ook of ik zelf naar Utrecht mocht bellen om om de uitslag te vragen. Dat mocht ik uiteraard als ik dat wilde maar ik werd wel gewaarschuwd dat ik waarschijnlijk de info niet zou krijgen omdat ik niet de dierenarts ben die die testen heeft aangevraagd.

Het is vandaag de dag van Pippi Langkous… weet je nog wat zij altijd zei: “Ik heb het nog nooit geprobeerd dus ik kan het vast wel…” en dus klom ik in de telefoon en belde met Utrecht. De eerste persoon hoorde mijn vraag aan en zei dat hij wel de info al had maar het mij niet mocht vertellen maar dat zijn chef dat wel mocht. Dus kreeg ik een ander telefoonnummer en belde ik die chef. Die vertelde mij dat hij dat ook niet mocht doen want ik was niet de aanvragende dierenarts, Hij adviseerde mij vervolgens zijn baas een e-mail te sturen met uitleg van wie ik was en wat ik wilde. Zogezegd zo gedaan, ik in de mail dus. De uitleg geschreven en het dringende verzoek mij zsm te bellen met de uitslag omdat ik het wachten na 6 dagen wel beu was en mijn geduld naatje.

Ik legde de laptop weer weg en liep naar de keuken om koffie te halen. GSM in de hand natuurlijk want stel je voor. En ja hoor daar ging de telefoon al. Mijn eigen (nou ja voormalige natuurlijk) dierenarts belde, nee niet de behandelende maar de hoogste baas van de praktijk met de uitslag. Mevrouw had geen zin om op mijn klacht in te gaan en praatte erover heen, waarna ik haar overstemde (ik heb iets meer volume dan zij) dat ik haar niet meer wilde spreken en ik legde de hoorn neer terwijl zij nog ratelde over Vanyar en de uitslag.

Terwijl ik neerlegde kwam een wisselgesprek binnen. Die meneer uit Utrecht, die dus enkele minuten eerder mijn mail ontvangen had, belde. Wilde graag van de hoed en de rand weten en deelde mij de uitslag mede. Vanyar heeft dus Addison’s Disease; oftewel optie 2 van de 50/50 kwestie waarover ik al dagen schreef, hij hoeft dus niet ingeslapen te worden maar moet voortaan 3 soorten medicijnen krijgen waarmee hij “100” kan worden. Daarna kreeg ik uitgebreid uitleg over deze kwaal en dat het zeldzaam is etc etc etc. Ik denk dat ik onderhand bijna alles weet van deze ziekte *glimlach*. De info die ik al vanaf het internet had aangevuld met de info van die meneer en de info die ik had gekregen van die dierenartsen die ik ondertussen gesproken had.

Bij het neerleggen van de telefoon ging hij gelijk weer over en werd ik gebeld door mijn nieuwe dierenarts. Een meneer met een aangenaam stemgeluid en een rustige manier van praten die door zijn assistente uitgebreid ingelicht was en mij dus vertelde dat de medicatie die Vanyar nodig heeft niet voorradig is omdat het én complex is en zeldzaam. Hij had ook gehoord van de situatie rondom Brego en Precious en zou eea uitzoeken en mij terugbellen.

Weer even later werd ik inderdaad terug gebeld en konden we de afspraak maken dat hij morgenochtend langskomt om Brego en Precious in te laten slapen. Totaal geen gezeur over Corona, moeilijk ivm 1,5 meter en wat al niet meer aan flauwekul. Hij komt en het gebeurt ergens halverwege of aan het eind van de ochtend.  Na het beëindigen van dat gesprek belde ik het dierencrematorium en maakte de afspraak dat zij morgenmiddag komen om Brego en Precious op te halen.

Kortom…. morgen…. op mans 63e verjaardag… verandert onze 6-koppige en 4-voetige veestapel in een 4-koppige 4-voetige ipv 3-koppige 4-voetige.  Over plm. 20 uur kan ik deze ellende afsluiten met een ‘tot ziens’ aan Brego & Precious… en me focussen op herstel van de balans in onze roedel…. én zelf weer tot rust komen, hopelijk weer normaal slapen, hopelijk dan ook met niet-langer- hartkloppingen van ’emotie die zó onnodig is’.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

60 reacties

 1. Lieve, lieve Melody, op je eigen wijsje heb je alles rondom jouw roedel geweldig afgehandeld. Ondanks allerlei tegenwerkende elementen blijven jouw Brego en Precious tot hun laatste ademzucht thuis. En Vanyar wordt hopelijk gelukkig ‘100’. Je bent een moedig, liefdevol en paars mens. Sterkte met afscheid nemen van een deel van de roedel, dat worden nog wel moeilijke uren vermoed ik. Hopelijk komt de medicatie voor Vanyar heel snel, ik gun hem en jou dat hij binnen korte tijd weer rond stuitert. Dikke knuffel voor jou en Vanyar en een warme afscheidsaai voor Precious en Brego, die ik dus helaas nooit zal ontmoeten.

 2. O mel, ik zit hier bijna met je mee te huilen! Van vreugde, maar ook van verdriet!
  Fijn dat Vanyar gewoon oud mag en kan worden bij jullie, met de juiste medicatie!
  Wat zal jij in spanning gezeten hebben, maar dat is sowieso goed nieuws. Fijn!

  En tegelijkertijd zo,n verdriet omdat precious en Brego morgen engeltjes worden!
  Pff, zo verdrietig! Maar ze hebben het zeker weten fijn gehad bij jullie, en ook fijn dat
  het gewoon thuis kan!

  Denk aan je en ben in gedachte bij jullie morgen!
  Knuf, en heel erg veel sterkte!

 3. Hey Yvonne, dank je wel!

  Brego is bijna 12 en Precious bijna 18, ze hebben het goed gehad hier vanaf de 1e dag dat ze hier thuis hoorden.

  dank je wel !!

 4. Ach lieverd, wat ben ik blij met de uitslag. Toch kan ik nauwelijks zien wat ik typ. Zo verdrietig om je dierenvrienden in te moeten laten slapen. Ik ben “blij” dat je een nieuwe en begripvolle dierenarts hebt gevonden. Die Brego en Precious in hun vertrouwde omgeving laat inslapen.
  Hij regelt ongetwijfeld zo snel mogelijk de medicijnen voor Vanyar. Ik ben trots op je kracht en je doorzettingsvermogen. Nee, dat is niet nieuw voor me. Maar je hebt het toch maar mooi gedaan hoe belabberd je je zelf ook voelde. Heel veel sterkte voor morgen. (Moet nu echt naar de keukenrol) We spreken elkaar nog. Een mega dikke knuffel 💋💋💋

 5. Ongetwijfeld weer een dag vol emotie voor de boeg, met slechts één lichtpuntje maar dat is op dit moment nog flink overschaduwd door het afscheid van twee van je andere lieverds. .
  Heel veel sterkte voor morgen in de hoop dat de nieuwe DA alles heel goed gaat begeleiden. Hou je haaks en zorg ook een beetje voor jezelf.

 6. Zo eindelijk opgelost en mag je nog jaren met Vanyar verder…
  Al zal morgen een beladen dag zijn voor jullie, maar met dankbaarheid dat ze jullie zoveel plezier hebben gegeven en andersom
  Sterkt meid…

 7. Lieve melody had nog een klein beetje hoop dat het toch allemaal nog goed zou komen ik wil jou voor morgen alle sterkte en kracht toe wensen Ik heb heel veel bewondering en respect voor jou je bent een sterke vrouw liefs van dunja b 😘

 8. Heel fijn om te horen over Vanyar, om eerlijk te zijn had ik ook op twee gewed voor mezelf, bij nummer 1 qua ziekte zou zich dat al eerder geopenbaard hebben volgens mij, toch weer afscheid nemen van twee en weet hoe moeilijk dat is, zijn tenslotte lange tijd onderdeel van gezin geweest, ondanks dat ze het altijd goed gehad hebben, zal je ze verschrikkelijk missen, sterkte daar mee, wat dierenarts betreft goed dat je bent over gestapt, dat niet langs kunnen komen is pure bull…..t, kan totaal geen kwaad, zelf heb ik het geluk dat ik voor dat soort gevallen als bij Vanyar dicht bij Utrecht zit, de Uithof, maar zelf altijd de voorkeur geef aan de Wagerenk in Wageningen, wat zowel asiel is, als professoren die daar rond lopen, en bij het zien van vaak al een soort idee hebben wat loos is, nogmaals sterkte…

 9. Toch lichtpuntje voor Vanyar. En ik hoop wel goed gaat. Alleen is het triest van andere Brego en Precious morgen laten inslapen. Vreselijk voor jou voor morgen. Je zult heel veel missen. Ik heb vreselijk met je doen. Ik wens je morgen heel veel sterkte ermee. Je bent wel sterke vrouw. Het was allemaal moeilijk voor jou.

 10. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Lieve, Mel, wat heb je gevochten om je roedel te beschermen . Geduld is een schone zaakrnietals ander partijen geen respect tonen.Respect voor jou,gelukkig ben ik dat Vanyar wel 100 kan worden, verdrietig omdat trouwe viervoeters nu echt aan hun laatste eindje zijn.maar blij dat zij een waardig afscheid krijgen in jullie armen waar ze zo honds gelukig zijn geweest. Liedje:huil , bid, vecht werk lach en bewonder . En dat niet zonder ons!,😥💪💌💜 liefs.

 11. ha die Melody
  ook ik kreeg natte ogen bij het lezen hier
  was het eerst de woede van zo’n dierenarts die niet wilde meewerken 🙁
  maar gelukkig klom jij in de telefoon en mail , met resultaat
  en ik begrijp ook dat jullie al een nieuwe dierenarts hebben , goed zo
  morgen een heel nare dag , maar kijkend naar het leven ze beiden gehad hebben , wel te bevatten
  ik wens jullie morgen een dag met veel sterkte
  lieve groet , Karel

 12. Morgen nog een nare dag. Sterven hoort ook bij het leven en als je dieren na een geweldig leven( en dat hadden ze bij jullie!) hun leven respectvol en waardig kunnen afsluiten, is dat voor mij goed, heel erg goed.
  Het mooie nieuws is natuurlijk dat Vanyar behandeld kan worden. Heel veel sterkte!! Neem een neut en slaap! Sterkte ook voor Joop. Rare verjaardag!

  • Helemaal mee eens. Als ik niet zelf met hartproblemen in wza was beland en daarna Corona had gespeeld was het morgen niet nodig geweest want dan was het in maart al gebeurd, dus dat afscheid, al hoe verdrietig ik er ook om ben is al genomen.. het valt nu zwaarder door de omstandigheden van de afgelopen dagen.

   Dank je wel.

   Eh ja eh nee ik drink nooit alcohol… en nu ik zoveel medicijnen moet slikken al helemaal niet… maar ik snap je…. ik slaap straks wel. Dank je wel.

 13. lieve Melody, wat heb je hiervoor moeten knokken zeg 🙁 , zo fijn om te horen dat Vanyar met medicijnen lekker oud kan worden bij jullie, maar tegelijk morgen zo’n verdrietige dag omdat je afscheid moet nemen van de andere twee vriendjes. Gelukkig kan het thuis, ik weet uit ervaring hoeveel waarde dat heeft. Heel veel sterkte morgen, knuffel.

 14. Tjonge tjonge, wat een toestand Melody, maar je hebt nu gelukkig duidelijkheid……Vanyar, gaat ons allemaal overleven!
  Sterkte bij het afscheid nemen van Brego & Precious hoor.

 15. Het zijn mw wel een toestanden daar bij jou zeg.
  Wordt je niet echt vrolijk van.
  Hopelijk knapt Vanyar nu een beetje op. Als je de medicijnen tenminste al.hebt.
  Voor morgen sterkte want er staat jullie morgen nog wél.wat te wachten.

  • Jah best wel ja… en nee dat zeker niet.

   Nee nog niet… hopelijk morgen, moeten besteld worden, vanwege zeldzaamheid niet standaard aanwezig etc….

   dank je wel, klopt.

 16. Een rollercoaster van vreugde en verdriet… Blij voor Vanyar. Triest voor de twee andere honden, maar gelukkig kunnen ze nu alsnog thuis hun laatste adem uitblazen.

  Veel sterkte morgen. ❤️

 17. Hoe dan ook…Pinksteren is voor jou werkelijk een begeesterde periode geweest. De kracht om te doen wat je ziel zei dat je moest doen. Mooi. Een niet aflatende liefde voor wat aan jou/jullie is toevertrouwd. Begeesterd, temperamentvol ben je gaan staan voor wat voor jou van onschatbare waarde is. Chapeau!

  En morgen….nog weer een oefening in die onbaatzuchtige liefde…..loslaten!

  In betrokken verbondenheid een lieve groet,
  Kaatje.

 18. Klopt.
  Al weet ik ook dat jij intelligent genoeg bent om te weten dat andere emoties -over elkaar heen buitelend- overheersen momenteel.

  Dat komt goed, is altijd goed gekomen dus nu ook. Opgeven was nog nooit, en is ook nu, geen optie!

  💋

  • OH ja, lieverd, alle begrip voor alle, over elkaar buitelende emoties. Ik had ze alleen even verpakt in de diverse vormen van kracht en liefde. Liefs en sterkte bij het afscheid nemen. X

 19. Heel mooi dat jullie hond met medicatie bij jullie kan blijven. Heel verdrietig morgen dat je van de twee andere dieren afscheid moet nemen. Sterkte Ko!

 20. Enerverende dagen. Morgen en daarna veel sterkte gewenst. Hopelijk komen de medicijnen snel.
  Kun je zelf nu wat tot rust komen? Lijkt me niet onbelangrijk

 21. Een heel bewogen dag voor jou. Gelukkig ben je een doorzetter om de info te krijgen. Net als Pipi.
  Morgen zal moeilijk voor je zijn, na zoveel jaren samen zal je de leegte heel hard voelen.
  Je man is een jaartje ouder dan en kan je extra troosten.
  Wel goed nieuws voor de andere hond. Houd je sterk,, of neen, hoeft eigenlijk niet hoor💛

 22. Lieve Melody
  Heel fijn om te lezen dat Vanyar met zijn medicatie nog heel oud kan worden. Wat heb je een gevecht geleverd zeg!
  Voor morgen wens ik je heel veel kracht, om je zó geliefde dieren in liefde los te laten.
  Afscheid doet zo’n pijn.
  Troostende knuffel!

  • HeyJeane

   Ja dat is ook fijn, het enige fijne aan deze heel onverkwikkelijke zaak. Ja dat klopt, en helaas bleef het daar niet bij. Dat ga ik nog wel in een blog benoemen ergens later vandaag, eind van de middag ofzo

   Dank je wel, ja dat klopt!!

   Knuffel terug

 23. Dag lieve Melody,

  wat een moeilijke tijd voor jullie.
  En wat heb je je kranig geweerd tegen de overmacht (van het geld…)
  Ik ben trots op je… 💚

  Brego & Precious op de eeuwige jachtvelden en Vanyar mag nog een tijdje bij jullie zijn…
  Dat is een hele troost…

  Heel veel sterkte en heel veel liefs van Marlou

 24. Wat fijn dat de uitslag gunstig is zeg, zeker omdat je afscheid moet gaan nemen van 2 andere lieverds……………
  Maar mag ik eerlijk zijn?
  Wat heb jij het jezelf moeilijk gemaakt ……….. ik weet hoe moeilijk het is om rustig te blijven als je emotioneel bent (gestressd, boos) , maar ook dan vang je meer vliegen met stroop is mijn ervaring.
  En ik weet het moet in je karakter zitten en jij bent nu eenmaal een temprament volle dame.

  • Ja vooralsnog wel… de komende weken moet blijken of de medicatie aanslaat en we niet alsnog voor een ‘inslaap-moment’ moeten kiezen

   uiteraard mag dat… juist wel.

   Ja wellicht, ik heb mezelf niet gemaakt en kan niet naar believen mijn bi-polair hoofd instellen zoals een situatie idealiter vraagt… en achteraf gezien, ik heb me verdedigd tegen de respectloze behandeling die ik kreeg, ik ben op de bres gegaan voor een doodziek dier en 2 die op waren… ik weigerde (zal toekomstig ook blijven weigeren) me als een nukkig kind in de hoek te laten zetten omdat men te beroerd is nodige stappen te zetten behalve dan wanneer het gaat om het aanreiken van de rekeningen…

   ja dat ook…

   • Nee, kon dat maar he, je bi-polair hoofd zelf instellen, dan had je het heel wat makkelijker gehad denk ik zo ……………..
    En op komen voor jezelf en zeker voor je dieren doet ieder op zijn eigen manier, en als jij tevreden bent met jou aanpak, ben ik zeker niet degene die daar recht op heeft wat op te zeggen.

    Ga heel hard duimen voor jullie dat de medicatie aan gaat slaan en dat hij nog heel lang jullie maatje mag zijn.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.