…en dan is het eindelijk zover!
De dag waar ik al heel lang naar uitkijk en me dus ook enorm op verheug!
De weblogmeeting in de Apenheul in Apeldoorn
Voor zover het er nu naar uitziet zijn we met zijn 7-enen:
Ik zei de gek, Daphne & Cincia, Niels & Anita, Karel en Minoesjka. 
We hebben afgesproken om elkaar te ontmoeten tussen 10.45- 11.00 uur.
De weersvoorspellingen beloven een fijne dag, zo rond de 18 graden, droog en zonnig en een beetje bewolking. Prima foto-weer ook dus en omdat ik via FB de Apenheul volg kan ik al melden dat er veel geboortenieuws was de afgelopen dagen dus we zullen vast ook gaan genieten van al dat jonge grut. Natuurlijk ook van veel meer want het is niet alleen een prachtig park maar er zijn ook heel veel apensoorten en ook al heb je niets met apen, toch zijn er heel mooie soorten en exemplaren te vinden. Daarbij is het natuurlijk zo dat we zo wie zo al wel veel plezier zullen hebben want het groepje dat samenkomt zijn allemaal lieverds en supergezellig om een dag mee op te trekken!

Donderdag is het vandaag…
Ik begin bij te komen van de fysieke en mentale inspanningen van de afgelopen dagen. Parijs was én geweldig én niet zo leuk. Gisteren kwam ik niet echt aan uitrusten toe want ik moest met Daphne mee Duitsland in. Haar enige vrije dag en er moet natuurlijk van alles aan materialen aangeschaft worden als je vanuit het ouderlijk huis op jezelf gaat wonen. Morgen gaan ze tekenen en krijgen ze de sleutels en kan de exodus van Assen naar Emmen echt beginnen. De afgelopen dagen is er al van alles uitgezocht, gesorteerd en in de auto’s gestald en dat wat in de auto’s staat laten ze morgen in hun nieuw huis achter. Ons huis ziet er inmiddels uit alsof er een tornado doorheen gedraaid is. Ohhhh helluppppp wie heeft oogkleppen voor mijjjjjjjj???????????????
De komende week moet iedereen hier nog werken maar met ingang van 3 juni is iedereen (op mij na dan) vrij en gaan we met hulp van nog enkele anderen het duo dus overbrengen. Er komt veel bij kijken en er moet dus nog heel veel gebeuren. Mijn trio heeft vanaf 3 juni vakantie dus tijd en ruimte om iets te doen is er wel. Ik zal uiteraard ook naar vermogen mijn steentjes bijdragen maar op een ander tempo want buiten mijn capaciteiten om heb ik natuurlijk nog steeds mijn taken zoals bijv. bij mijn maandagmeneer.
Bij het huis van de jeugd zit een grote, én hoog omheinde, tuin dus onze honden gaan gewoon mee op en neer zodat ik niet in de piepzak hoef te zitten omdat zij urenlang alleen thuis moeten blijven. De jeugd heeft nog geen dieren in die zin. Ze hebben een konijn en een aquarium maar nog geen poezels of honden, dat willen ze wel maar pas als alles geregeld is en zij tot rust gekomen en gesetteld zijn. Tegen die tijd ga ik met mijn schoonmeisje naar een asiel om dieren op te halen. Wat of het zal worden is nog even afwachten want 1 van de 2 wil poezels nu en een hond later en de andere van de 2 wil de hond nu en geen poezels of misschien later nog eens. Daar bemoei ik me verder niet mee, dat mogen ze lekker zelf met zijn tweebeidjes uitvechten.

En dan is ons huis ‘leeg’. Na zo’n 8 jaar hebben we dan het huis terug in de zin van dat elke cm tot onze eigen beschikking staat. Wensen zijn er genoeg maar ja of en hoe die gerealiseerd gaan worden zal de tijd moeten wijzen. Als eerste gaan we de huidige woonkamer van de jeugd schoonmaken en dan stouwen we alles dat nu nog overal her en der verspreid staat op die kamer en dan gaat de deur dicht. Daarna gaan we vanaf de zolder alles langzaamaan schoonmaken en opknappen en als dat helemaal klaar is dan komt die kamer wel weer open en gaan we kijken wat we willen houden, wat waar hoort dan wel geplaatst gaat worden en wat weg kan. De tijd zal ook dit wel leren. Kortom, grote veranderingen staan op stapel en nee ik ben niet bang voor het lege-nest-syndroom maar kijk juist uit naar weer een ruimtelijk huis met veel rust glimlach.

Nu eerst maar wat blogverplichtingen nakomen, daar heb ik nog 44 uur voor en in die 44 uur moet ik nog 2 keer met Klaas Vaak op stap dus als alles volgens wens verloopt hebt ik 24 uur over om die blogverplichtingen in te vullen, zal wel moeten lukken toch? Zo niet…tja dan vraag ik jullie bij deze alvast om vergiffenis. Uit het oog is niet uit het hart glimlach.

24 Hartenluchtjes op “Nog 2 nachtjes slapen…”

 1. Met een steek door het hart lees ik je blog. Ik had er zo graag bij geweest in de Apenheul. Onze agenda besliste helaas anders. Ik hoop dat het ooit een keer lukt om erbij te zijn.
  Erg spannend voor de jongelui om nu echt op eigen benen te gaan staan.
  Met z’n allen klussen kan heel gezellig zijn. Bij ons meestal wel tenminste.
  Laat je niet deprimeren door tegenslagen bij het klussen, hoort er gewoon bij.
  Heel veel plezier as zaterdag.

  1. Ja lieve schat, ik weet het, helaas. Ik heb getracht de datum te verplaatsen maar helaas lukte dat niet en tja eerstgemaakte afspraken gaan voor he.

   Wij spreken apart wel af… net als toen in Rhenen, ik meld me eerdaags wel bij je zodra ik zaterdag Cincia heb gesproken met Daphne erbij. Met de verhuizing van mijn jeugd hier is het qua tijd te vol in onze agenda’s

   We gaan het wel zien… zal vast goed komen. Oh gut nee hoor, dat gebeurt niet, daar ben ik gelukkig niet gevoelig voor.

   Dat zal wel goed komen…. 😉 En wij zien elkaar ook gauw weer xxxx

   1. Je hoeft je niet te verontschuldigen want het is mijn probleem. Voorlopig zal het ook nog even zo blijven ivm trainingen voor de 4-daagse. Ik wil gewoon te veel. Dat het goed komt weet ik wel zeker. Ik moet alleen geduld hebben.

    1. 😉 Ook mijn probleem 😉

     Ja joh, ik weet het… hier idem maar dan met andere oorzaken.

     Ik meld me binnenkort met een paar data verder weg in tijd 😉

     Dat heb jij niet, ik evenmin, het zij zo, niet tegen strijden maar accepteren.

 2. Werk aan de winkel dus…en een leeg huis syndroom nooit gehad.
  Heerlijk toch dat ze een eigen plekje hebben en je daar gewoon met de honden op bezoek kan.
  Veel plezier in de Apenheul…met zijn allen.

  1. Ja kan je wel zeggen 😉

   Gelukkig maar dan.

   Absoluut …. onze zoon is absoluut geen visite-mens, precies zijn vader, dus we zullen er wel op visite komen maar dat zal sporadisch zijn 😉 Is prima als het zo bevalt bij iedereen toch.

   Dank je wel, komt vast goed, kom je ook ?

 3. ha die Melody
  dus lekker druk met verhuizen , nou er zijn minder leuke klusjes
  nadien wat werk in je eigen huisje denk ik zo
  maar eerst zaterdag apies kijken hih

  ja dat Pampus heeft me verrast 🙂 en zeer zeker ook die virtuele ballonvaart

  nu na 10 jaar is er weer veel veranderd hoor 🙂
  feessies zijn er nog steeds , dus wie weet mag je er nog eens zingen

  zonnige groet

  1. Ha die Karel

   Ja dat moet gebeuren he…. zo is het!

   Mij toen ook hoor….

   Oh vast wel maar ik kom er niet meer en nee ik zing niet meer op die wijze, na een operatie waaribj iets fout ging helaas, de arts schoot uit, heb ik niet meer de stembanden die ik toen nog wel had

  1. Ja dat zonder meer…. we hebben nu natuurlijk nog geen idee hoe dat werkelijk zal zijn maar daar komen we vrij snel wel achter 😉

   Dank je wel hoor, komt vast goed.

 4. Dat wordt genieten met al die lieve bloggers!

  Er wachten je drukke dagen, maar achteraf geeft het zeker een voldaan gevoel, eens alles terug op orde staat en veel ruimte vrij komt.

 5. Ik wens je heel veel plezier zaterdag. Ik lees het ook een beertje met pijn in mijn hart. Ik had er graag bij geweest. Ik heb fantastische herinneringen aan Emmen.
  Maar ik heb al een afspraak. Buiten dat gaat het niet geweldig met mij. Veel last van angsten en dan is zo’n dag weg voor mij een te grote drempel.

  Er is teveel gebeurd de laatste tijd wat zijn weerslag heeft op mijn lijf. Misschien volgend jaar? Ik hoop het.

  Het zal wel stil zijn zonder de jeugd maar je huis terug is ook weer fijn. Gewoon met z’n tweetjes genieten. Ik wens je sterkte de komende tijd met de verhuizing.

  Liefs Joanne

  1. Dank je wel hoor.

   Dat snap ik wel, had jou er ook graag bij gehad maar helaas lukt het niet altijd zoals we graag willen he. Dat snap ik ook heel goed hoor. Ik kan je helaas niet ophalen.

   Ik meld het altijd heel ver van te voren dus dat zal ik een volgende keer ook doen. De volgende is misschien ergens in het najaar, eind september / begin oktober.

   Jah dat zal zeker heel anders worden e zijn maar dat komt wel goed toch, het is immers hoe het hoort te gaan. Dank je wel

   Liefssss

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.