Nog 1 normaaltje

As. zaterdag gaat in Wildlands de 3e editie van WILD-Nights van start. De geruchtenmachine draait op volle toeren en zowel de onbevestigde als bevestigde nieuwtjes omtrent wat er zoal staat te gebeuren, beloven heel veel goeds. We wachten het maar af en gaan het dan wel zien uiteraard.
Vandaag dus nog even 1x een normaaltje want deze week kwam het er niet zo van bij ons drietjes en de komende week ziet het er ook niet zo uit als dat we normaal doen. Normaliter ga ik 2x in de week, elke dinsdag en de ene week op vrijdag en de andere week op zaterdag. Afgelopen dinsdag ging niet, gisteren ook niet dus ging ik vandaag. Je ziet natuurlijk wel dat men volop bezig is met de voorbereidingen, de verlichtingspunten en kabels zijn aangelegd en geplaatst, de kerstbomen staan er al weer… maar de rest moet allemaal nog.

Toen we even voor 10-en richting de ingang liepen was het wel fris maar ook lekker, er stond geen wind, prima te doen dus. Echter om 12 uur, toen we de Jungola-Kas uitliepen voor een saffie merkten we wel dat de wind ook niet buiten spel wilde blijven vandaag en vanaf de uitgang van de grote Kas naar het Kompas-plein is een beste tippel dus toen we daar eenmaal waren hoefden we niet meer te overleggen, Serenga en Nortica kregen dus vandaag geen bezoek van ons. “Komt zaterdag wel” zeiden we in koor.

Als je in de grote kas de boottocht maakt, wat wij bijna altijd wel doen, is de kans groot dat je deze donkere donderstenen ontmoet, ze begeleiden je dan een deel van de route. Mario spotte ons en moest ons natuurlijk luidkeels begroeten. De anderen hadden het te druk met stoeien en donderjagen. Op kleine Junior na dan… die zat op de uitkijk… en groeit nog steeds als kool, is inmiddels op 2 dagen na 1 jaar en 2 maanden ‘oud’.

Zijn toch wel bijzondere momenten hoor, altijd weer ontroerend.
Ondanks de snijdende winterkoude zijn veel dieren hartstikke druk met voorbereidingen voor nakomelingen. De hamerkoppen bijv. vlogen af en aan met hun snavels vol bouwmateriaal… zo ook de Roodwang Boerboels en de Driekleur Glans Spreeuwen. Van de 1e en de laatste zitten er wel foto’s in Het Album maar van de middelste niet, die waren me te vlug af.
Wel troffen we tot onze grote verrassing ander klein kruipgrut aan… in de Vlindertuin liet een andere soort Anolis (althans, dat vermoeden we, het zou ook een gekko-soort kunnen zijn, hier kom ik nog op terug want dat zoeken we nog uit natuurlijk) zich zien en ook in de grote kas troffen we er eentje aan die duidelijk aan het vervellen was, heel bizar om te zien, zo’n klein bruin beestje van enkele cm’s met een grijs-blauw koppie…

Ik was om 13.30 thuis en na het omkleden en me hullen in een pluizig en warm huispak dook ik op de bank met de deken over mijn benen, he he , lekker hoor, even opwarmen. Op wat blogwerk na ga ik ook niets meer doen… ben er klaar mee voor deze week *grijns*.
Morgen een rust- & energiesprokkelen-dag want maandag ga ik naar Rhenen… met Daphne en een vriendin/collega en voegt een heel lieve blogster uit Ede zich ook bij ons dus dat wordt ongetwijfeld heel gezellig maar ook vermoeiend al heb ik dat er uiteraard meer dan ruimschoots voor over, rolstoel gaat mee zodat ik dat park probleemloos 2 keer kan doen, 1x bij daglicht en 1x bij avondlicht tijdens het China Lights Festival dat zij voor het eerst organiseren, ik ben heel erg benieuwd.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

  1. Dank voor de inspiratie (verklaring volgt t.z.t.)

  2. een fijn dagje vandaag dus en wel verdient na alle drukte
    morgen opladen voor bezoek elders
    fijne avond groet

  3. Spannend wat het allemaal gaat worden daar. De panda’s moeten ook bekeken worden, ze zijn tenslotte niet voor niets voor veel geld hierheen gehaald.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.