Duna is een 23-jarige Afrikaanse Olifantenkoe uit Ouwehands Dierenpark in Rhenen, zij werd geboren in 1996 in een Spaans Dierenpark. Toen zij 4 was verhuisde ze naar een park in Sevilla en in 2006 kwam ze naar Rhenen. Daar werd zij moeder met vader Tooth van baby Binti

Zoals vaker gebeurt, (en nee dat heeft niets te maken met het in ‘gevangenschap’ leven) ging het fout en kwam Binti te overlijden. Na ruim beraad heeft Ouwehand besloten Binti toch te laten opzetten en tentoon te stellen. Ik was er in januari en toen stond de vitrine er pas, toen ik er 2 weken eerder was stond het er nog niet.

Mei 2019 verhuisde Tooth en kwam Tusker naar Rhenen in de hoop op nageslacht en jawel dat is gelukt want  -wat ik al maanden terug in de wandelgangen had gehoord, wat een verzorger die ik in januari sprak niet wilde bevestigen noch ontkennen (zegt genoeg in mijn optiek maar ik snapte zijn weigering wel want uiteraard kan een verzorger niet iets melden als het park dat (nog) niet officieel wil doen.)- vanochtend werd het dan bekend gemaakt via sociale media en hun eigen website dat Duna drachtig is en men in de herfst van 2021 een kalf hoopt te mogen verwelkomen.
Tusker is in het wild geboren in 1992 in Zuid-Afrika. Hij kwam in 1995 naar de Duitse Zoo in Wuppertal en in mei 2019 naar Rhenen. Voor Tusker wordt het zijn…. tromgeroffel…. 17e nakomeling(e). 3 van zijn kinderen (dochters) lopen in Safaripark Beekse Bergen, Bongi (1e spruit: 3-6-2005), Pina-Nessie (11-8-2013) en Madiba (4-5-2016).

Ik ben hartstikke blij voor het park maar ook voor het dier / soort en hoop heel erg dat alles goed zal verlopen en dat Ouwehand (en wij) straks een prachtig en gezond kalf mogen verwelkomen en zien opgroeien!

4 Hartenluchtjes op “Nieuwe kans voor Duna”

  1. Hoera, een nieuwe kans op een olifantje!
    Beschuit met muisjes pas tevoorschijn halen al het kalf er is!
    je weet maar nooit!? xxx liefs.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.