Nieuw Jaars Log-Hop

 

Hallo Log-Hoppers en andere lezers & lurkers. Een extra hartelijk welkom aan de deelnemers: Daphne, Chantal, Fréderique, Minoesjka, Viviane & Vonnie-B

Doe dus maar snel je jas uit, hang hem op de kapstok, kom gauw binnen in de warmte en zoek een plekje waar je lekker kunt zitten, voel je van harte welkom!
Neem gerust het mes ter hand en snij voor jezelf een lekker stuk taart uit, wees niet al te bescheiden, hij moet toch op! Laten bederven en dan moeten weggooien is zonde toch?!

Nog meer trek?
Kijk dan eens op tafel nr. 2.
Daar ligt en staat van alles aan smullerij.
Ik hoop dat jullie genoeg ruimte in de buikjes hebben en mijn tafels leeg zullen eten. Allemaal voorzien?
Neem dan weer comfortabel ergens plaats. Ik wens je vanavond veel plezier bij deze Nieuw-Jaars-Loghop .

Als mijn pendule 7x de Big-Ben slaat brandt hier heeft feest los…..
tot straksssssss

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Viviane staat als nr. 1 op onze bezoeklijst vandaag.
Ons begin vindt dus plaats in het buitenland….
Viviane is een blogster die veelal schrijft. Heel afwisselende dingen en die diversiteit maakt het lezen van haar blogposten zeer de moeite waard. In die schrijfsels zie je hoe zij alles dat om haar heen gebeurt ervaart en welke impact het op haar heeft. Die ervaringen leveren haar verwondering en laten haar mijmeren wat weer tot mooie blogvulling leidt.
Ook vind je op Viviane’s blog een indrukwekkende maar bovenal inspirerende cv. Tal van opleidingen, workshops, trainingen etc heeft ze gevolgd om een zo mooi mogelijk evenwicht te vinden in haar bestaan met alles dat haar omringt, interesseert en bezighoudt.
Mede namens Viviane nodig ik je graag van ♥-e uit 1 van de vele blogs die op haar naam staan, te weten: DEZE BLOG te gaan bezoeken. Wedden dat zij het heel erg leuk zal vinden jou daar ook (weer) te mogen begroeten?

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

Wie bezoeken we vanavond als 2e in de rij?
Fréderique? Ja laten we dat doen!
Deze heel lieve dame woont in het midden van ons land in een prachtig huis met haar lief. Ze is een zeer liefdevolle vrouw met kinderen en kleinkinderen waarop ze enorm trots is.  Net als velen onder ons, beter gezegd; wie niet, kreeg ze al voor de kiezen maar lukt het haar telkens weer om het hoofd boven water te houden.
Ze beschikt dus gelukkig over een enorme doorzettingsvermogen, opgeven komt in haar woordenboek niet voor.
Fréderique blogt voornamelijk over persoonlijke zaken maar ook doet ze altijd mee met de muziek-uitdaging van Marja op zaterdag. Op haar huidige blogstek blogt ze inmiddels al weer ruim 6 jaar. Ze zat in die 6 jaar meermalen naast mij in ‘n theater bij Jeans, waarvan ze altijd enorm genoot.
Gastvrij zoals ze is in hart en nieren zal ze vast al voor het keukenraam staan om naar jou uit te kijken, de waterkoker en de koffiepot staan vast al te pruttelen… laten we maar snel bij haar binnenwippen, veel te gezellig om buiten in de kou te blijven staan.

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

Met onze nr. 3 vanavond zjin we al weer op de helft, zo zie je maar hoe snel het gaat. Onze 3e trip door blogland brengt ons naar Zuid-Holland…. want daar in die grote stad woonde ooit poes Minoesj; haar vrouwtje blogt al vele jaren.
Net als ondergetekende begon zij ooit ook bij een niet-meer-bestaande weblogprovider en belandde zij uiteindelijk bij WordPress in 2009. Op haar blog vind je dus al een bloggeschiedenis van 7 jaar ruim.
Minoesjka is een mens met een hart van goud.
Ik ben in de gezegende omstandigheid dat ik kan zeggen dat ik haar al een paar keer mocht ontmoeten.
Zij doet graag mee met schrijf-opdrachten maar ook fotografie-uitdagingen vindt ze erg leuk. Daarnaast vult ze haar blog met recepten en recensies over boeken die ze leest maar ook over haar grote passie voor muziek als klarinettiste. Ook schrijft ze over wat ze meemaakt en hoe ze dingen ervaart.
Kortom een prachtig mens met een blog met prachtige inhoud, heel divers, altijd de moeite waard om te bezoeken want er is altijd wel iets te vinden daar dat van jouw gading is. Kom… gezellig naar de rrrrrr bij Minoesjka! 

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

Eens ff kijken…. we zitten in Zuid-Holland…. dus de oversteek naar Noord-Holland is zo groot niet…. En wie vinden we daar tussen vele andere bloggers? Jawel, de enige echte  Vonnie  Zij woont daarmet manlief en 4-voeter Sunny.
Als je goed luistert kun je, als je bij haar bent, de zee horen. Die zee werd dus ook bezocht toen zij en Kees trouwden.
Vonnie blogt over allerlei zaken die haar interesseren en raken. Naast haar dierenliefde is ze ook heel erg begaan met mensen die moeten leren omgaan met het hebben van MS, zoals zijzelf, daar zet ze zich dus ook voor in.
Ze fotografeert graag. Is gek op muziek en Spanje.
Op haar blog kun je dus ten voeten uit aan diversiteit in blogonderwerpen.
Ga je mee, gezellig een bakkie halen bij deze superlieve meid met de naam Vonnie? Haar kennende kijkt ze al al reikhalzend naar ons uit!

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

Sinds november 2011, jeetje waar blijft de tijd, inmiddels dus al weer ruim 5 jaar wonen we niet meer met zijn drietjes in Assen maar met zijn 4-tjes.
Schoondochter-in-spe, Daphne, door mij omgedoopt naar ‘mijn meisje’.
Al voordat zij hier kwam wonen bleek dat we veel hobby’s delen, waaronder die van de fotografie. Na enige tijd wilde zij ook wel een stekje om ze online te bewaren en delen en dus startte ze ook met een blog.
Alhoewel ze er niet altijd zoveel tijd in kan steken als dat ze graag zou willen probeert ze haar best te doen om het bloggen erin te houden want ze vindt het erg leuk om te doen. Op haar blog vind je dus voornamelijk foto’s van onze uitjes maar ook schrijft ze af en toe gedichten.
Zoals jullie al gemerkt hebben is ze er niet op dit moment, ze moest onverwacht werken dus hopelijk vinden jullie dat geen probleem en bezoeken jullie haar wel. Zij komt vanavond laat thuis dus het zal waarschijnlijk pas morgen of overmorgen of zelfs nog later in de week, worden voor zij tijd heeft om jullie terug te bezoeken maar ze heeft mij beloofd dat zeker weten wel te zullen gaan doen. Morgen moet ze ook werken, daarna trainen voor wedstrijden in haar zwemsport, dinsdagochtend vertrekken we heel vroeg voor 2 dagen Antwerpen en we zijn woensdagavond laat weer thuis… Wellicht wordt het dus toch echt pas eind van de week dat zij tijd vindt om jullie met een tegenbezoek te vereren… dat vergeven jullie haar wel toch hè
Laten we dus maar gauw haar blog gaan voorzien van leuke reacties zodat ze die als verrassingen aantreft zodra ze haar blog opent.

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

Vanuit het noorden van het kikkerlandje Nederland laat ik jullie tot slot nog één keer een hop-sprong maken. Een heel grote deze keer want we begonnen bij de zuiderburen en daar eindigen we ook…. met het bloghoppen dan hè?

….”Schuchter en onwennig”…. waren de 3 woorden waarmee Chantal begon te bloggen, of zoals zij dat zelf schreef: “zette ze haar eerste publieke stappen”.
Een beslissing die haar dingen liet ontdekken die ze bij die 1e woorden heus niet heeft kunnen bevroeden.
Chantal is nog een beetje ‘nieuw’ in de voor ons, de anderen, inmiddels zo bekende en eigen gemaakte blogwereld, zij blogt nog maar een jaar. Ze wilde al heel lang een blog maar het kwam er pas eind december 2015 van. Zo fijn dat ze er eindelijk is!!
Nou moet ik gelijk bekennen dat ik haar nog maar heel kort ken maar ik lees wel graag bij der. Chantal schrijft en haar schrijfsels bevatten mooie ervaringen, conclusies zo her en der, maar ook vragen en gedachten die ze al dan niet in of tussen de regels in schrijft. Haar schrijfwijze vind ik met name zo verrassend omdat ze mij vaak aan het denken zet, dat lukt lang niet iedere schrijvende blogger. Ze verstrooit, onbedoeld overigens, zaadjes in mijn hoofd rond en op zeker moment ontkiemen zij en laten ze weer andere gedachtestromen op gang komen.
Net als de dame waarbij we begonnen is ook Chantal enorm begaan met het leven en hoe je dat zo aangenaam mogelijk kan doen, op haar website kun je daar veel meer over lezen. De link daarnaartoe vind je wel als je op haar blog rondstruint. Chantal heeft 4 mooie doelen gesteld voor 2017 en ik hoop voor haar dat ze ze allemaal zo perfect mogelijk mag realiseren. Het moge duidelijk zijn dat Chantal meer in haar mars heeft dan alleen schrijven.
Mag ik jullie dan nu voor de laatste keer vanavond vragen mij te volgen en door de blogdeur van Chantal bij haar binnen te stappen?

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

Om de Nieuw Jaars Log-Hop af te sluiten wil ik jullie allen graag heel hartelijk bedanken voor jullie deelname en meer nog de gezelligheid die we vanavond met elkaar hadden.
Ik vond het super!!
Ik hoop dat jullie ook veel plezier aan het hoppen beleefden en als kleine attentie zien jullie hieronder een ‘dank-je-wel-afbeelding’, die mogen jullie uiteraard mee nemen. (rechtermuisknop, kiezen voor afbeelding opslaan…)

Graag tot blogs!

12 hartenluchtjes op “Nieuw Jaars Log-Hop

 1. Frederique says:

  Ik ben er klaar voor. Ik heb alvast een stukje taart genomem. Met een kopje koffie. Dankjewel voor al het lekkers!

  Liefs Frederique

 2. Dank je wel Mel voor de hele organisatie. Vond het weer erg gezellig, ook op de chat. Leuke nieuwe (voor mij) blogs ontdekt met de daar bij behorende leuke mensen.
  Fijne avond verder.

  • Melody says:

   Graag gedaan meis…. ik ben blij dat je het zo leuk vond, ik heb er ook enorm van genoten… en ja ach het werk, de voorspret was al zo leuk 😉

   Heerlijk toch.. hopelijk volgen er meer… altijd leuk nieuwe mensen te ontdekken

   Dank je wel, jij ook.

 3. Melody, bedankt voor deze kennismaking en je geduld met mij tijdens het ‘hoppen’.
  Ik heb ervan genoten. Het smaakt naar ‘meer’.

  Nu ik hier even terugkom doe ik een aantal ‘onthutsende’ vaststellingen.
  – ik zie NU àlle afbeelding die ik tijdens het hoppen niet zag; ik heb er geen verklaring voor, tenzij dat ik niet verder heb gekeken dan mijn neus lang was.
  – ik zie NU pàs hoe goed jij je hebt voorbereid op dit hoppen, hoeveel aandacht je aan onze blogs hebt besteed vooraleer we van start gingen.

  Mijn respect en mijn dank zijn oneindig groot.

  Je hebt mij daarenboven laten proeven van een onbekende wereld waar ik zeker nog meer wil over weten.
  Wanneer je ooit nog eens een oproep doet, zal ik zeker – vanuit mijn ervaring van vandaag – andere bloggers nog actiever warm maken voor het evenement.

  Een hartelijke groet, viviane (vivapo)

  • Melody says:

   Hallo Viviane…. Heel graag gedaan hoor en wat dat geduld betreft, dat viel reuze mee 😉

   Fijn dat je nu wel alles ziet zoals het er staat, ik vroeg het me nl al af maar ja ik kon je neit helpen omdat ik niets af weet van hoe een mac werkt…

   Dank je wel voor je ♥-verwarmende reactie en complimenten.

   Fijn ook te lezen dat het je zoveel plezier gaf want daar draait het uiteindelijk echt om.

   Ik mail jou zo nog even wat ik eerder al beloofde….

   en een volgende Lop-Hop komt er zeker….. ergens in september rond de datum dat de herfst start… zodra ik daar vaste plannen voor heb zal ik het op mijn blog melden. Dat zou ik dan zeer waarderen natuurlijk 😉

   Lieve groet terug en fijne avond oh enne bedank je man ff voor zijn geduld en begrip voor mijn actie 😉

 4. Frederique says:

  Lieve Melody, het was reuze gezellig. Ik heb genoten van de sfeer en de kennismaking met andere blogsters. Complimenten hoe je alles hebt geregeld.
  Een tijd geleden dat ik met zoveel plezier achter de computer zat. Dankjewel daarvoor.
  Ik ga zeker alle blogs nog eens rustig nalezen.

  Liefs en een knuffel, Frederique

  • Melody says:

   Heej meissie… .ja vond ik ook hoor. Ben blij te lezen dat jij dat ook zo hebt ervaren!

   Dank je wel, dat heb ik graag gedaan, mede ook omdat ik het leuk vind om te doen en er dan zelf ook extra plezier aan beleef en natuurlijk omdat ik niet van half werk hou.

   Dat vind ik helemaal fijn te lezen, fijn dat ik dat mocht veroorzaken.

   Doe dat… veel plezier, alles op zijn tijd.

   Knuffel en leifs terug

  • Melody says:

   Nee inderdaad niet 😉

   ja dat is zo, ‘t was heel gezellig in de chatroom, de grootste lol en ook het hoppen beviel iedereen goed.

   Dank je wel schat, -x-♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.