Niets te … of toch wel…

Zeuren bedoel ik dan… Nee, ik heb niets te zeuren want ik ben gezond, mentaal 99% en fysiek 75% en met die overige 26% is prima te leven, zeker als ik het vergelijk met de zegeningen die andere mensen elke dag moeten mee torsen, ik hoef hier geen namen te noemen, iedereen kent zulke mensen in zijn kring en immers, ook blogland heeft ze?!
We hebben geen vette pot, de spaarrekening staat dan in wel de plus maar er een forse deur mee intrappen is niet mogelijk, we hebben geen schulden (op de hypotheek na dan) en elke dag eten op ons bord, een huis met alle gemakken, ieders een auto, ieders een mobieltje en een flappie… kortom, niets te zeuren!!

Jawel maar toch… de verrekte duiveltje in mijn achterhoofd, die een aantal dingen opdreunt, valselijk grinnikend ‘na na nana na’ je kent het deuntje wel. Kan het zijn dat ik ff moet luchten? Ja vast want enerzijds is het rete-irritant dat ik het moet toegeven en anderzijds erger ik me aan mijn eigen ongenoegen terwijl die eigenlijk niet nodig is.
Mijn eigen laptop heeft al een hele tijd kuren, mijn pc-engel heeft al vele reparaties uitgevoerd maar telkens is dat maar een tijdelijke pleister als het ware. Dus besloten we van de week dat hij mijn flap zou meenemen en compleet schoon zou maken en van een nieuwe installatie zou voorzien. Deze engel heeft daarnaast nog tal van andere zaken dus wordt mijn ongeduld wederom op de proef gesteld. Het bloggen ging dus ff niet zo gemakkelijk. Op mijn nieuwste speeltje, gsm, bloggen, nee, dat werkt niet. Op manliefs flap dan maar, harriejakkiebah, ik kan wel hachee koken en dan staat de schimmel er al duimendik op voordat ik in mijn log ingelogd ben. Rijk als ik ben met onze jeugd nog onder onze dak kon ik daarom mijn schoonmeisje lief aankijken (jawel hoor dat kan ik best wel als ik daar moeite voor doe) met de vraag of ik dan haar laptop mocht gebruiken als zij op het werk was en het dus zelf niet nodig had. Alhoewel deze flap stukken sneller is dan die van manlief, en ook groter, is ook deze mij niet snel genoeg, mijn eigen had dan wel veel kuren maar tempo had ie wel. Natuurlijk ben ik in de figuurlijke zin heel blij (lees: rijk) met zo’n pc-engel in de buurt maar in de letterlijke zin weer niet rijk genoeg om een nieuwe te halen (nou ja laten bezorgen dan natuurlijk glimlach want ondanks dat ik tegenwoordig zonder enige spoor van angst weer een winkel in durf is het online shoppen toch wel veel comfortabeler en veel sneller en vaak ook veel goedkoper) .
Zeuren dus maar even, zuchten om het hart vol smart te luchten, of zo iets, klinkt allemaal dramatisch maar dat is het natuurlijk niet…alhoewel het me wel duidelijk maakt dat ik meer afhankelijk ben van mijn ‘materiaal-luxe’ dan ik prettig vind. Ik ben niet zo materialistisch ingesteld, maar toch moeten mijn pc , mijn gsm, mijn auto en mijn vaatwasser gewoon niet treiteren en doen waarvoor ze aangenomen zijn grijns

Hoe dan ook… ik moet geduld hebben… het is prachtig weer, het weekend is begonnen…de komende week blijft het mooi weer, er staan leuke dingen in de agenda voor de komende dagen… manlief ligt nog in bed na de 1e nachtdienst, moet er nog 1 en dan is hij weer een paar dagen vrij. Het huis is aan de kant, de tuin ook… niks te zeuren!

20 hartenluchtjes op “Niets te … of toch wel…

  1. Prima toch, mij lukt dat niet hoor… die draag ik sinds kort wel weer omdat ik er eentje cadeau kreeg, droeg al jaren geen meer… kijk er nog steeds hoogstzelden op om te zien hoe laat het is 😉

 1. Geduld oefenen…. hmmm… daar ben jij geloof ik wel goed in. (duh 🙂 ) Ik heb zelf sinds een tijdje een nieuwe laptop. Voor mij had dat nog niet gehoeven maar mijn vrouw vond dat het moest, ook iets met overwerkuren en belastingvrij, enfin. Maar snel dat dat ding is! Die computer is zo snel dat-ie al klaar is terwijl ik zelf nog niet eens weet wat ik eigenlijk ga doen! Kom laat ik eens een mailtje tikken… en zoef, laptop componeert zelf het mailtje, zoekt een adres, verzendt het en klapt zichzelf nadien weer dicht ook! Moet ik op mijn andere pc gaan kijken wat ik eigenlijk verstuurd heb! ik bedoel, een snel schoothondje is leuk maar te snel moeten ze nu ook weer niet worden. Ik hoop voor je dat je spoedig je flappie weer terug hebt.

  1. grijnssss dat hang helemaal af van het onderwerp waarvoor ik die geduld moet opbrengen…bij het 1 kan ik het probleemloos en bij het ander totaal niet …

   Haha ja zo ongeveer gaat het hier dan ook wel, manlief vindt het allemaal onnodig, dus meestal als ik iets nieuws krijg gaat het oude naar hem… recycle zullen we maar zeggen 😉

   oh wow…dat wil ik ook wel 😉 welke heb je precies ???

   Ja dat hoop ik ook, nu op die van schoonmeisje, die werkt wel maar een tempo van ‘woist wel ja’..

   1. Ik heb een…. wacht even, even kijken… Acer swift 5. Het snelle zit hem in de SSD schijf. Dat is een soort geheugenkaart die omdat-ie niet draait maar onmiddellijk gelezen kan worden heel snel informatie ophaalt, bijvoorbeeld de opstartprocedure van het besturingssysteem. Een beetje extra RAM kan ook geen kwaad. 🙂

    1. ik onthoud het en parkeer het in mijn achterhoofd, als de mijne niet weer klaar kan weet ik waarnaar ik moet zoeken … ja ik ken de ssd 😉 zit al in de mijne… en n=ja ook dat =, als ik een nieuwe ga halen wordt t minimaal eentje met 8 gig.

 2. Geduld…Wie dat woord verzonnen heeft moeten ze kielhalen (-:
  Roos heeft hetzelfde probleem. Haar klapdoos is al een aantal keren gemaakt, doet het een tijdje en dan vertikt-ie het weer. Ik snap je zuchten. Adem in en….laat LOS
  Dag liefie ♥♥♥

  1. Inderdaad, achterstevoren en ondersteboven grmbllllll

   Ik adem in……zucht ontsnapt…. adem uit……. handjes in de lucht

   zwaaizwaaihonniepeiiiii ♥♥♥

 3. Wij hebben een desk-top en een laptop. En die laptop is 10 jaar oud en doet het niet meer. Wat het kost om hem te laten maken weet ik niet. En dan kan er weer iets anders zijn. Gisteren toevallig besloten om een nieuwe te kopen. Besteld en vandaag geleverd. Inderdaad snel.
  Van mij had het niet gehoeven. Maar Hubbie wilde het graag. Heeft hij dit weekend wat te doen. Alles installeren op de laptop. Die wel van mij wordt. Mijn voorwaarde.
  Mijn tuin is een puinhoop. Niet zomerklaar. En dat vind ik weer erg.
  Geniet van je opgeruimde tuin en de zon dit weekend.

  Liefs Joanne

  1. Toen ik mijn baan bij weblog verloor is de desktop weggegaan…. mijn flap is al meermalen hersteld en gratis dus dat is wel te doen… maar ik denk toch dat het deze keer wel geld moet gaan kosten en een nieuwe moet halen ;-( (hoop nog ff te kunnen sparen..) Heerlijk hoor als ze zo lekker snel werken…

   Ja dat kan ik me wel voorstellen, gelukkig is mijn vechtgenoot daar wel actiever in

   Dat ga ik doen…. vandaag in ieder geval, morgen loop ik weer in mijn 2e tuin, na eerst een olifantenlezing te hebben

   knuffel xxx

 4. Mijn lappie is geloof ik al een jaar of 6 oud. Ik heb er 1,5 geleden een nieuwe harde schijf in laten zetten, die oude had het helemaal gehad. Voor ik hem wegbracht wel een back-up gemaakt en toen bleek dat dat ding moest worden vervangen heb ik hem meteen achtergelaten. Op de laatste dag van de gratis Windows 10 upgrade heb ik die ook nog even erop gezet. Durfde het voor die tijd niet, nu wel. En ik ben nog steeds tevreden! Hoop dat hij het nog even een poosje doet! Sterkte met behelpen! XXX

  1. De mijne bijna 5… vorig jaar ik ook inderdaad… maar nu doet ie niks… is al 3 dagen weg en ik ben er stiksjaggie van onderhand.. ja dank je wel, heb ik nnodig, t huilen staat me nader dan ;t lachen

   xxx

 5. Ja ik snap het hélemaal, helemaal niéts kan mijn humeur zó verpesten als een haperende “lap” , moet nog zien of de (niet zo) oude nog te repareren is als reserve maar ik draai alweer fijn op de nieuwe;-) best wel beetje luxe ja!

  1. Dat verbaast met hoor 😉 idem dus!!!

   Heb nu oplossing nr 3 in de handen, een minilaptopje van Anita, werkt als een tierelier, ff aan de toetsen wennen maar verder lijkt het me weer plezier op te gaan leveren …. dus wel een zingzo morgen denk ik 😉

   Is je gegund hoor… ik heb zopas ff in de winkel gekeken.. weet nu welke ik wil en welk bedrag ik daarvoor moet hebben… ff sparen … tenminste als Niels mijn eigen flap niet meer klaar krijgt.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.