Niets te kiezen


~ Zwijmelen op Zaterdag *370*

~ 21 december 2019

~ Gestart bij Marja op 17-11-2012

~ Voortgezet (miv 261) bij Trees op 11-11-2017

~ Voortgezet hier (miv 348) op 20 juli 2019.

Waarmee ga jij ons vandaag laten opspringen om mee te dansen of heerlijk achterover laten leunen om met de ogen dicht bij te zwijmelen?
Ik leg graag mijn oor bij jou te luister dus zingt en/of musiceert u maar:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Met kerst voor de deur is de muziekkeuze relatief voor de hand liggend, lijkt mij. Tenzij je de tijd van het jaar volledig buiten beschouwing wilt laten, wat natuurlijk ook een optie is.
Niet dat ik fan was maar het overlijden van een BN-er, Jules Deelder, eergisteren op 75-jarige leeftijd, had ook het onderwerp van vandaag kunnen zijn in mijn zwijmelbijdrage.
Ik benoem Jules in RIP maar kies toch voor het “voor de hand liggende” en kies Kerstmuziek. Echter niet de deuntjes die iedereen (her)kent bij de 1e tonen want dat oude, verpakt in miljoenen coverjasjes hangt mij de keel uit en heb ik in dát, best wel ruime, aanbod niets te kiezen.
Omdat ik dus denk dat mijn keuze voor vandaag voor menigeen niet écht bekend zal zijn maar ook omdat ik het een mooi stuk muziek vind, plaats ik het met de tekst erbij en de vertaling voor hen voor wie de Engelse taal moeilijkheden oplevert.

 

Underneath a winter sky,
a distant train sings out the miles,
and so I wonder can it be,
will every mile bring you to me?
A promise made may still come true,
so I am waiting here for you.
If you don’t come, what will I do?
Who shall I tell my secrets to?
Christmas bells ring out their chimes,
I hear them echo through the night,
and moonlight shines upon the road,
and trembles on the falling snow.
I look into the midnight blue,
so many stars I never knew.
If you don’t come, what will I do?
Who shall I tell my secrets to?
Onder een winterhemel
zingt een kilometers verre trein,
en dus vraag ik me af: kan het zijn,
zal elke kilometer je bij mij brengen?
Een gedane belofte kan nog steeds uitkomen,
dus ik wacht hier op jou
Als jij niet komt, wat zal ik doen,
aan wie zal ik mijn geheimen vertellen?
Kerstklokken luiden hun klokkenspel,
ik hoor ze de hele nacht echoën,
en maanlicht schijnt op de weg,
en beeft op vallende sneeuw.
Ik kijk in het nachtelijk blauw,
zoveel sterren, wat ik nooit wist.
Als jij niet komt, wat zal ik doen,
wie zal ik mijn geheimen vertellen?

 

Ik wens jou en de jouwen van ❤️-e een ❤️-verwarmend weekend toe maar uiteraard ook Kerstdagen!

 

 

28 thoughts on “Niets te kiezen

 1. mogge Melody
  een mooie zwijmel , daar kan geen kerstliedje tegen op
  en die Rotterdammer kon ook niet zo mooi zingen , in dat rare taaltje van hen 🙂
  geniet de dag

 2. Wat mij betreft een goede keus. Vreselijk dat drukke gedoe. Ik kan dat mens (MC) in haar rode strakke pakje niet meer horen en zien. En de trailer met Joling, Oosterhuis en consorten komt me nu al zo de neus uit dat ik die avond zeker niet op dat zogenaamde feest afstem. Geef mij maar een ouderwetse samenzang.

  • Dank je wel.

   Ja zeker weten…. die kerstmeuk komt me al de keel uit nog voor het goed en wel van start is gegaan dus nee weg ermee. De dingen die jij benoemt zeggen mij even niks … we kijken amper tv op de reguliere zenders sinds wij Netflix hebben, ideaal, reclameloos enzo.

   Ohja absoluut…. dit is een tijd in ieder jaar dat ik mijn zang- & kerkverleden mis.

 3. Enya een prachtkeuze maar mijn favoriet blijft toch driving home for Christmas van Cris Rea
  Wens jullie fijne feestdagen
  Vul het in zoals jullie het in willen vullen en GENIET ervan !!!

  • Dank je wel.

   Daar is niks mis mee, het gaat om muziek die je hart raakt en of een ander daar anders over denkt maakt niet uit.

   Dank je wel, van tzelfde naar jullie uiteraard ….

   Dát ga ik zeker doen!!!

 4. En weer zulke prachtige muziek .Ik ben niet echt een fan van Enya maar dit is de tweede keer dat ik echt geniet vandaag .Ook bij Joanne zulke mooie muziek van haar .Ik wens je mooie dagen met degenen die je liefhebt
  Liefs Elisabeth

  • Vind ik ook

   Eh ja misschien maar toch ook weer niet…. ik ben die reguliere meuk al zat voor het goed en wel begint, het is ieder jaar hetzelfde…in september oktober dreunt die troep al door de winkels …dit jaar erger dan anders omdat kenelijk elk sinterklaasliedje nu ook fout is en een winkelier zich beschijt uit angst te discrimeren …. de werelds zotheid in het kwadraat in ons flutkutland

   ♥♥♥

 5. Het bekende Enya werk, maar in elk geval geen jengelende belletjes en renbeesten enzo, of ineens bekeerde (voor zolang het duurt) piraten…
  En van die “feestelijke” kerkdiensten mis ik eigenlijk alleen de muziek, en de zere kont van het te lang zitten op harde stoelen of banken.

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.