~ KIJKERIJ ~

Neushoorn aaien?

Gisteren, dinsdag, stapten Daphne even voor 8-en in de ochtend in de auto en startten onze reis naar Antwerpen. Zonder noemenswaardige oponthoud kwamen we daar even voor elven aan. De ‘zegen’ van geen oponthoud hadden we te vroeg uitgesproken want een groot deel, en ja net dat deel waar wij moesten zijn natuurlijk, ligt op de schop. Het hotel dat we besproken hadden leek in 1e instantie onbereikbaar. Op een gegeven moment spotte ik een parkeergarage en we besloten de auto achter te laten en ons met behulp van de google maps app lopend de stad in te begeven op zoek naar de straat die ons bij de ingang van het hotel zou brengen.

We checkten in, bezochten kamer 100, gaven onze overblijftassen een rustplekje en hobbelden het hotel weer uit. We hadden met vriend Jurgen, die in Jeans-7 en 8 zat, afgesproken om te gaan lunchen. Dat bleek in het hotel onmogelijk dus zochten we een brasserie op waar we heerlijk lunchten en met Jurgen bij kletsten. Er staan van alles op zijn agenda, met name een grote productie die in 2018 gaat draaien dus tegen die tijd gaan we zo wie zo naar Antwerpen terug. Na de lunch namen we afscheid van elkaar en liepen Daphne en ik naar de Zoo, die op 9 minuten afstand lag. De auto bleef dus op zijn logeeradres staan.
De zoo zag er prachtig uit alhoewel al die Chinese Kunstwerken natuurlijk nog niet verlicht waren. Het weer viel reuze mee en we hadden het prima naar onze zin. Vlak voor sluitingstijd liepen we de Zoo weer uit en zochten vlakbij een restaurant op, geen probleem, er zijn er zat daar. We genoten van een heerlijk maaltijd en het een tijdlang zitten natuurlijk. Daarna liepen we terug naar de Zoo maar omdat we te vroeg waren, je moest namelijk de kaartjes voor het China Lights Festival van te voren reserveren op een zeker tijdstip, liepen we eerst het station in omdat we wisten hoe mooi het daar is en daar dus nog weer foto’s wilden maken.


Daarna de Zoo weer in en het was zo ontzettend indrukwekkend, ben er nog van onder de indruk. De hele Zoo stond bommetjevol met talrijke Chinese kunstwerken die allemaal oplichtten in het donker. Een adembenemend uitzicht, kan niet anders zeggen. De entreeprijs mag dan relatief hoog liggen maar wat mij betreft alleszins de moeite waard. We besloten de avond met (ja foutttt, maar godzijdank viel het goed) warme chocolademelk met slagroom. Daarna liepen we terug naar het hotel en een klein half uur later lag ik afgepeigerd in het bed. Het hotel, tja daar kan ik veel over zeggen, positief is het niet maar het bed lag perfect, dat dan weer wel.

De volgende ochtend, vanochtend dus, stonden we op een redelijke tijd op, het ontbijt was prima geregeld dus dat lieten we ons dan ook goed smaken. Daarna haalden we de auto van diens overblijfadres en verbaasden ons over de lage parkeerkosten. De auto had er dus 22,5 uur gestaan en we hoefden maar 18 euro te betalen, kom er hier maar eens om, gaat je niet lukken.


Even na 10-en parkeerden we de auto op de parkeerplaats van Zoo Planckendael in Mechelen, in zeikende regen.. gelukkig hebben we daar beiden geen problemen mee. Het is een prachtige dierentuin, ontzettend ruim opgezet en ook enorm groot, we sjouwden ons de benen onder ons gat vandaag, om het zo maar even te zeggen grinnik. Op zeker moment werd het gelukkig droog, viel de wind ook weg en kwam zelfs de zon erbij, dat was lekker! De lunch viel er dan ook prima in want zoveel meters stappen maakt hongerig.


Op zeker moment kwamen we bij een verblijf aan met een bepaald soort kraanvogels, vader en moeder met jong. Vader was wel heel defensief, bevreesde duidelijk negatieve actie voor zijn echtgenote en kind van mij. Geheel onterecht natuurlijk maar als het hem gelukt was om door het glas te breken had ik nu een hand minder gehad.
Enige tijd later stonden we bij een groot verblijf waarin moeder neushoorn met kind rondliep. Moeder en zoon hobbelden op ons af en lieten zich door Daphne aaien, ik had het geluk om daar een foto van te maken dus nog prima lukte ook. Rond 16.00 zaten we weer in de auto en konden we de thuisreis aanvaarden. Op 2 kleine filetjes na hadden we geen oponthoud en om kwart over 7 sleepte ik me over de drempel waar de honden op me af kwamen stuiven en manlief hen volgde met een grote bak thee, daar was ik dus wel aan toe.

Na het uitpakken van de tassen en het omkleden in comfortabele kleding kon ik op de bank gaan zitten en bij het strekken van mijn benen kon je nog net niet mijn heupen en benen van opluchting horen zuchten grinnik. Ik zette de foto’s op de pc terwijl Daphne onder de douche dook. De regen en de kou van vandaag hadden bij ons beide voor pijnlijke spieren gezorgd. Ik haalde onze fotokaartjes leeg en stelde vast dat ik er 700 overhield na controle en dat Daphne 1425 foto’s had gemaakt. Het uploaden kon dus beginnen…. van Daphne’s foto’s zitten er 30 bij mijn map in.

Kortom….. uitdagend knipogend – glimlach
Mocht je je vervelen en in de foto’s willen duiken en daar een tijdje mee zoet zijn, klik dan gerust ►►►H I E R◄◄◄ en leef je uit!

Daphne en ik hebben al weer een afspraak gemaakt voor ons volgend uitje maar daarover vertel ik dan nog wel een andere keer.

13 Geluchte Hartjes op “Neushoorn aaien?

 1. In Antwerpen kom je altijd vast te zitten. Ze zijn daar altijd wel ergens onhandig bezig. Maar de foto’s zijn weer fantastisch. Jullie hebben heerlijk genoten. Dat is duidelijk.

  1. 😉 Je kent me al aardig 😉

   Het was werkelijk schitterend….zeer indrukwekkend, kleurrijk, groot en groots. Ja heel bijzonder, zeker de moeite waard!

 2. Wat veeeeeeel foto’s! Je kunt weer jaren vooruit met dit archief (-: De mooiste foto vind ik die van Daphne die de neushoorn aait. Hoe vaak in je leven maak je dat mee én kun je er ook nog een foto van maken. Ik denk dat er een vertrouwd luchtje uit Emmen aan Daphne hing.
  Hartstikke bedankt voor je foto’s. Heel lief van je ♥

  1. Haha ja hè? Ik had je gewaarschuwd 😉

   Ja dat was zeker heel bijzonder….. en ondanks dat ik op dat moment de verkeerde lens op de camera had is deze foto gelukkig gelukt, het was een flits van een seconde dat ik die kans kreeg… haha ja zou zo maar kunnen 😉

   Graag gedaan lieffie, zo was je er toch een beetje bij. xxx

  1. KIjk….dat was de bedoeling ook mede natuurlijk, fijn dat je ingehaakt hebt en met ons bent meegereisd… en ook heb genoten, daar ging het om immers.
   Dat vonden wij ook.

   Liefs.

  1. Ja hè…. ik wilde wel wat weggooien eigenlijk maar vond dat ook zonde….

   Ach weet je… ik had er ‘maar’ pl 750 …. Daphne heeft het dubbele in aantal

   Ja nou en of…. dat was ook mede de bedoeling, samen sta je sterker en kom je overal op de hele wereld toch 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.