Gisteren waren ze voor het eerst buiten en zichtbaar voor het publiek… Vandaag gingen we ze (uiteraard) opzoeken om kennis te maken…
Een koppeltje Nellies!
Met de komst van dit duo is een wens van vele fans in vervulling gegaan waartoe ik ook behoor. In het oude park liepen ze ook rond op de savanne en hun interactie met de neushoorns was altijd hartstikke leuk om mee te maken…. Natuurlijk zijn het geen “Nellies” qua echte naam maar heten deze dieren Penseelzwijnen. De naam Nellie kwamen ‘eeuwen’ geleden bij ons, Anita en mij, op en sindsdien hebben wij ze nooit anders genoemd. Hoe of het verder rond gegaan is weet ik niet maar vele anderen noemen deze diertjes ook Nellies.

Dame:

Heer:

Hoe hun namen zijn weet ik nog niet maar daar hoop ik uiteraard nog achter te komen. Nou heeft op bovenstaande foto het heerschap de ogen dicht, waarom dat is zie je wel als je in het album kijkt waar ook de andere foto’s staan. We hadden alle drie ons lampje op waakvlammetje staan dus besloten we ons rondje niet al te groot noch intensief te maken maar de Serenga moesten we natuurlijk wel op omdat dit nieuwe duo aldaar te vinden is. We maakten nog enkele foto’s in de Serenga en gingen op een redelijk tempo naar Jungola, wellicht zouden onze vlammetjes wat groter gaan branden als ze brandstof kregen… Na het eten troffen we een aantal Anolissen aan, een piep-piep-kleine en een aantal grotere. Ook de Madagascar Dag Gekko liet zich in veelvoud zien vandaag. Een ander iets dat we steeds vaker constateren is dat bepaalde dieren kennelijk een favoriet plekje hebben, waaronder naast de Anolissen en de Madagascar Dag Gekko’s ook de Balispreeuwen en de Sneeuwkaptatuiten, die lieten zich dus ook allemaal gewillig fotograferen.

Met tussendoor weer een aantal ontmoetingen met andere vaste bezoekers en bijbehorende gezellige kletsmomenten maakten we ons rondje af. En geruime tijd later namen we afscheid van elkaar waarna ik huiswaarts keerde om op de bank te duiken met mijn pootjes omhoog.

Als je op onderstaande foto klikt opent zich het album met de andere van 65 foto’s die ik vandaag maakte.

Zaterdag beginnen de Summernights in onze 2e thuis… enkele weken lang extra feest in het park met tal van activiteiten en sluitingstijd pas om 20.00 uur ‘s avonds. Jullie snappen natuurlijk wel dat wij er zaterdag weer zullen zijn want dat willen we natuurlijk meemaken. We zagen in het park al her en der voorbereidingen en dat wat we zagen beloofde veel goeds.
Ook ontmoetten we vanochtend een ouder echtpaar met wie we iets leuks afspraken mbt onze blog, hou die dus maar in de gaten want daar komt eerdaags iets heel erg leuks op te staan!!

Fijne dinsdag verder aan jullie allen en de groeten uit Assen!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.