Theelabel-vraag-25

Thee-Label-Vraag op Maandag
nr. 25

26 juni 2017

Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?


De vraag die ik op het theelabeltje aantrof:
Ben je een pessimist of een optimist?

Allereerst komt bij het zien van deze vraag de gedachte in mij op ‘waarom staat pessimist vooraan in deze zin?’ en hoppakee daar gaan mijn gedachten allerlei kanten op.

De vraag op het label beantwoorden is niet zo 123 te beantwoorden. Van aard ben ik een pessimist maar aangezien ik me heel bewust ben van de risico’s van die leefwijze probeer ik al jaren heel bewust alles zo positief mogelijk te bekijken. Het leven met alles erin ook te benaderen vanuit het standpunt ‘de soep wordt nooit zo heet gegeten als dat het opgeschept wordt’.
Die pessimistische inslag heb ik van mijn vader, evenals mijn mentale zegeningen ondanks dat hij altijd weigerde ze te accepteren en er dus ook nooit voor behandeld werd en dat de oorzaken daarvan bij ons beiden niet alleen maar genetisch bepaald waren.
De Groningse nuchterheid heb ik wel degelijk in me maar tegelijkertijd staat dat altijd onder druk van die mentale zegeningen.

Ik ken mensen die, ogenschijnlijk althans, altijd het spreekwoordelijke zonnetje in huis zijn. Altijd fris en fruitig, stralend door de dag met een lach op het gezicht en een twinkeling in de ogen. Kan ik best wel jaloezie bij voelen, geef ik grif toe, al leeft altijd wel in mij de vraag; hoe voel je je werkelijk? Ben inmiddels oud genoeg, heb zat levenservaring ook, om te weten dat iedereen zijn rugzak mee moet dragen en dat die altijd wel minder leuke inhoud bevat.

Kortom…ik probeer bewust altijd, voor zover mogelijk althans, optimistisch te zijn en overal het goede en fijne in te zien. Dat doe ik omdat ik dat “moet” van mezelf want ik weet wat er anders in mijn hoofd gebeurt. Ik wil hoe dan ook voorkomen dat dat de regie overneemt.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. mogge Melody
  ja een ieder draagt wel een rugzakje mee , ik zeker
  maar omdat ik een positieve inslag heb , draag ik die makkelijker dan als ik een pessimist zou zijn 🙂 , erger nog als ik pessimist zou zijn , zou ik er niet meer zijn

  geniet de dag

 2. Hoi Melody,
  Voor mij is het optimist, pessimisme kost zoveel energie, dat is gewoon zonde. Tuurlijk zijn er mindere dagen, maar dan een schop onder mijn kont en het weer positief inzien. 🙂
  Ik wens je een heel fijne week!

  • Dat weet ik van jou meis, en ik ben er erg blij om ook!!

   Je hebt gelijk, het vreet energie niet positief te zijn, al heb je dat niet zo in de hand als het je inslag is en/of genetisch meegegeven. Ik vecht er tegen, dat weet je, ook dat kost energie, maar het levert meer energie op 😉

   Dank je wel, wens ik jullie allen ook!

   Liefs xxx

 3. Ik heb er al eens een logje tegenaan gegooid met mijn zienswijze. Pessimisten hebben een leuker leven dan optimisten en ja, al zou je het misschien niet zeggen ik ben een ras pessimist.
  Pessimisten hebben een leuker leven omdat ze regelmatig een meevaller hebben, ze verwachten immers altijd het donkerste scenario, optimisten kúnnen nooit een meevaller hebben omdat ze altijd de beste kanten zien en dus vaak een tegenvaller hebben . Ze hebben verder beiden regelmatig gelijk wat ook altijd prettig is.
  Kortom, een pessimist heeft gelijk, óf een meevaller.
  Een optimist heeft gelijk of een tegenvaller;-)

  • Hahaha, ja als je het zo bekijkt klopt dat. Maar ik zie alles optimistisch… ik verwacht dat ook en dan is het een meevaller als dat dan ook zo uitkomt. Misschien ben ik dan meer pessimistisch dan ik dacht… met een optimistische kijk 😉
   Laifs,

  • Glimlach van oor tot oor … nu je het weer benoemt herinner ik me het inderdaad, en je hebt volkomen gelijk.
   Ik pas die scheiding wel toe, dat gebeurt automatisch, wellicht omdat ik altijd bewust ben van de noodzaak (in mijn geval) optimistisch te zijn/blijven.

 4. Ik ben ook een pessimist denk ik. Maar ik kan wel alles weer optimistisch afsluiten. Een optimistische pessimist? 🙂
  xxx <3 xxx

  • Ach weet je lieverd, ik denk dat ieder mens van beiden iets in zich heeft, bij de ene zal het ene overheersen en bij de ander het andere…
   Ik denk dat bewustzijn al een heleboel scheelt.

   -x-♥-x-♥-x-♥

 5. Kijk en daar verschillen we toch in. Wat ik wel knap vind is dat je een positieve kijk je eigen hebt kunnen maken, daar mag je best trots op zijn.
  https://minoesjka2.wordpress.com/2017/06/26/vraag-op-maandag-8/

  • Dat mag ook toch ? 😉

   Of dat knap is durf ik niet te zeggen…. ik weet wat er gebeurt als ik aan de pessimistische inslag ga hangen. Daar heb ik dan zelf heel veel last van en mijn omgeving ook, ik wil dat voor mezelf niet en al helemaal niet voor de mensen om me heen.
   Ik ben er wel trots op dat ik de ‘macht’ heb om mezelf op die manier bij te sturen al heb ik evengoed mijn depressieve momenten en de bijbehorende problematiek.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.