Theelabel-vraag-25

Thee-Label-Vraag op Maandag
nr. 25

26 juni 2017

Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?


De vraag die ik op het theelabeltje aantrof:
Ben je een pessimist of een optimist?

Allereerst komt bij het zien van deze vraag de gedachte in mij op ‘waarom staat pessimist vooraan in deze zin?’ en hoppakee daar gaan mijn gedachten allerlei kanten op.

De vraag op het label beantwoorden is niet zo 123 te beantwoorden. Van aard ben ik een pessimist maar aangezien ik me heel bewust ben van de risico’s van die leefwijze probeer ik al jaren heel bewust alles zo positief mogelijk te bekijken. Het leven met alles erin ook te benaderen vanuit het standpunt ‘de soep wordt nooit zo heet gegeten als dat het opgeschept wordt’.
Die pessimistische inslag heb ik van mijn vader, evenals mijn mentale zegeningen ondanks dat hij altijd weigerde ze te accepteren en er dus ook nooit voor behandeld werd en dat de oorzaken daarvan bij ons beiden niet alleen maar genetisch bepaald waren.
De Groningse nuchterheid heb ik wel degelijk in me maar tegelijkertijd staat dat altijd onder druk van die mentale zegeningen.

Ik ken mensen die, ogenschijnlijk althans, altijd het spreekwoordelijke zonnetje in huis zijn. Altijd fris en fruitig, stralend door de dag met een lach op het gezicht en een twinkeling in de ogen. Kan ik best wel jaloezie bij voelen, geef ik grif toe, al leeft altijd wel in mij de vraag; hoe voel je je werkelijk? Ben inmiddels oud genoeg, heb zat levenservaring ook, om te weten dat iedereen zijn rugzak mee moet dragen en dat die altijd wel minder leuke inhoud bevat.

Kortom…ik probeer bewust altijd, voor zover mogelijk althans, optimistisch te zijn en overal het goede en fijne in te zien. Dat doe ik omdat ik dat “moet” van mezelf want ik weet wat er anders in mijn hoofd gebeurt. Ik wil hoe dan ook voorkomen dat dat de regie overneemt.

18 thoughts on “Theelabel-vraag-25

 1. fietszwerver says:

  mogge Melody
  ja een ieder draagt wel een rugzakje mee , ik zeker
  maar omdat ik een positieve inslag heb , draag ik die makkelijker dan als ik een pessimist zou zijn 🙂 , erger nog als ik pessimist zou zijn , zou ik er niet meer zijn

  geniet de dag

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Middag Karel

   Ja precies…. en mijn optimisme (al dan niet dwangmatig) heeft daar ook voor gezorgd, zorgt er nog steeds voor. Gelukkig maar toch?!

   Jah gaan we maar weer voor 😉

   Beantwoorden
    1. Melody says:

     Ja inderdaad.

     Dat is ook goed, werkt voor jou immers het beste. Houden zo.

     Dank je wel (extreem vermoeide)groet terug.

     Beantwoorden
 2. Nathalie says:

  Hoi Melody,
  Voor mij is het optimist, pessimisme kost zoveel energie, dat is gewoon zonde. Tuurlijk zijn er mindere dagen, maar dan een schop onder mijn kont en het weer positief inzien. 🙂
  Ik wens je een heel fijne week!

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Dat weet ik van jou meis, en ik ben er erg blij om ook!!

   Je hebt gelijk, het vreet energie niet positief te zijn, al heb je dat niet zo in de hand als het je inslag is en/of genetisch meegegeven. Ik vecht er tegen, dat weet je, ook dat kost energie, maar het levert meer energie op 😉

   Dank je wel, wens ik jullie allen ook!

   Liefs xxx

   Beantwoorden
 3. rietepietz says:

  Ik heb er al eens een logje tegenaan gegooid met mijn zienswijze. Pessimisten hebben een leuker leven dan optimisten en ja, al zou je het misschien niet zeggen ik ben een ras pessimist.
  Pessimisten hebben een leuker leven omdat ze regelmatig een meevaller hebben, ze verwachten immers altijd het donkerste scenario, optimisten kúnnen nooit een meevaller hebben omdat ze altijd de beste kanten zien en dus vaak een tegenvaller hebben . Ze hebben verder beiden regelmatig gelijk wat ook altijd prettig is.
  Kortom, een pessimist heeft gelijk, óf een meevaller.
  Een optimist heeft gelijk of een tegenvaller;-)

  Beantwoorden
  1. Nathalie says:

   Hahaha, ja als je het zo bekijkt klopt dat. Maar ik zie alles optimistisch… ik verwacht dat ook en dan is het een meevaller als dat dan ook zo uitkomt. Misschien ben ik dan meer pessimistisch dan ik dacht… met een optimistische kijk 😉
   Laifs,

   Beantwoorden
   1. Melody says:

    😉 IS toch prima…. zolang je het maar doet zoals het voor jou het beste voelt en te doen is.

    Knuffel

    Beantwoorden
  2. Melody says:

   Glimlach van oor tot oor … nu je het weer benoemt herinner ik me het inderdaad, en je hebt volkomen gelijk.
   Ik pas die scheiding wel toe, dat gebeurt automatisch, wellicht omdat ik altijd bewust ben van de noodzaak (in mijn geval) optimistisch te zijn/blijven.

   Beantwoorden
  1. Melody says:

   Ach weet je lieverd, ik denk dat ieder mens van beiden iets in zich heeft, bij de ene zal het ene overheersen en bij de ander het andere…
   Ik denk dat bewustzijn al een heleboel scheelt.

   -x-♥-x-♥-x-♥

   Beantwoorden
  1. Melody says:

   Dat mag ook toch ? 😉

   Of dat knap is durf ik niet te zeggen…. ik weet wat er gebeurt als ik aan de pessimistische inslag ga hangen. Daar heb ik dan zelf heel veel last van en mijn omgeving ook, ik wil dat voor mezelf niet en al helemaal niet voor de mensen om me heen.
   Ik ben er wel trots op dat ik de ‘macht’ heb om mezelf op die manier bij te sturen al heb ik evengoed mijn depressieve momenten en de bijbehorende problematiek.

   Beantwoorden

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: