Kom ik ‘eindelijk’ weer eens toe aan een rondje…. hop ik uiteraard ook even bij Minoesjka binnen en zie ik daar een stokje die mij aanspreekt, stokjes, ik vind ze zo leuk!  Net als zij ben ik ook niet genomineerd en dat geeft helemaal niks. De regels die er aan dit stokje zitten lap ik eveneens aan mijn (ongedragen) laars… ik pak het stokje ‘gewoon’ op, vul hem in… en wat mij betreft mag (NIET MOET) mag iedereen die het ook leuk vindt dit stokje eveneens oprapen en invullen, als je mij dat dan laat weten doe je me uiteraard wel een plezier want ik ben nieuwsgierig genoeg om jouw antwoorden te willen lezen *glimlach*

De vragen en mijn antwoorden zijn dus als volgt:

Waarom wilde je een blog beginnen?
Die vraag leefde niet bij mij. De aanleiding om een blog te starten was mijn dochter. Ik heb heel mijn leven schriften vol gepend met ‘dagboek-gedoetjes’. Nadat ik eerst 2x een tennisarm kreeg en vervolgens carpaal tunnel syndroom in de polsen, schafte ik een ergonomisch toetsenbord aan voor mijn desktop, nadat ik op mijn werk dat van de arboarts ook voorgeschreven had gekregen en dus ontdekt had hoe fijn dat was, kon ik het schrijven achterwege laten want typen ging veel gemakkelijker en veel sneller. Mijn ‘dagboek-gedoetje’ kreeg dus vorm op de pc met talrijke documenten. Mijn dochter wist van het bestaan van ‘bloggen’ af kennelijk en wees me erop. Na enig zoekwerk steeg mijn enthousiasme en begon ik er ook aan. Wat, achteraf, zeker wel grappig was dat mijn keuze viel op Web-log.nl en de info toen leerde mij dat zij pas gestart waren dus ik ben (oh nee was) 1 van de eerste bloggers van het Web-log.nl-uur.  Wat ik toen niet kon voorzien was dat ik het nu nog steeds zo leuk zou vinden als toen… april 2003…naar nu…. 13 jaar later, ook nog in dezelfde maand ook. Web-log.nl startte op 7 april 2003 en ik begon op 13 april 2003.

Als je nu terugdenkt aan die eerste dag, wat denk je dan?
Hoe alles veranderd is sinds toen. Toen ging alles nog in BB-code… en tegenwoordig in php, html, css en noem maar op. De mogelijkheden toen waren nog zo beperkt en het wiel was nog niet eens helemaal uitgevonden, al dat gepuzzel toen vond ik geweldig, en dat is nog steeds zo. Wat heb ik in de jaren ontzettend veel geleerd van hoe een blog aan de achterkant werkt, prachtig vind ik dat!

Heeft het je leven veranderd? Zo ja, in welk opzicht?
Ja absoluut. In die tijd leefde ik binnen de 4 muren van ons huis. Ik kwam het huis niet uit. Overheerst door nietsontziende angst, afgesloten van alles. Mijn weg terugvechtend naar het weer durven en willen leven, het weer leren lachen en plezier hebben etc etc etc.
Het bloggen bracht me in contact met mensen zonder dat ik daarvoor mijn ziel hoefde bloot te leggen, mijn snufferd te hoefde laten zien en doorbrak dus mijn ‘eenzaamheid’. Let wel, ik durfde toen het huis niet uit, ‘vogeltje in gouden kooitje-zo ongeveer’ en contacten had ik dus niet buiten mijn gezin om uiteraard. Een ander prachtig ding aan het bloggen is dat je vele mensen ontmoet en er dus wel degelijk heel fijne en waardevolle relaties met mensen kunnen ontstaan. Zonder het bloggen had ik nooit mijn 2e ‘zussie’ ontmoet, maar ook enkele anderen die mij inmiddels zeer dierbaar zijn geworden.

Is bloggen een deel van je leven geworden of is het alleen een hobby?
Een hobby…. ja zo zou je het kunnen noemen maar ik kies toch voor de 1e mogelijkheid, het is deel van mijn leven, ik vind het prachtig en kan veel van mijn energie erin kwijt. Niet alleen de contacten over de hele wereld maar ook het feit dat ik deel kan nemen aan de diverse uitdagingen maken het voor mij nog steeds 1 van de meest plezierige bezigheden. Ik kan het doen terwijl ik op de bank zit, kost me geen fysieke energie en in moeilijkere tijden helpt het me er altijd weer doorheen.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt met bloggen?
Ik denk dat ik deze vraag in bovenstaande antwoorden al wel beantwoord heb. De weblogmeetingen die ik organiseerde, de adoptie-actie voor Wildlands niet te vergeten,  de zeer waardevolle vriendschappen die eruit voortgevloeid zijn maar ook de hartverwarmende reacties en trouwe bezoeken van jullie. Ik kan niet kiezen wat mij nou het meest goed doet. Ik heb het al wel eens vaker benoemd, ik ben niet een blogger die kickt op een hoog aantal reacties… Ik heb er liever 1 die uit iemands hart komt dan 100 die achtergelaten worden omdat men zich verplicht voelt. Mijn stelregel: “alles mag hier, niets moet” kan ik niet genoeg benadrukken. Ik zal dus zelf ook nooit vanuit een verplichtingsgevoel lezen/reageren. Ik doe het als ik het wil en wil ik het niet dan doe ik het niet. Het bloggen op zich is 1 deel van mijn ‘passie’… als het niet goed met me gaat, dan is er weinig dat me echt kan afleiden. Als mijn lijf me dan ook nog eens in de steek laat richt ik me op een nieuw thema, een nieuwe layout en alles weer aanpassen zoals ik het wil, dat uren puzzelen is wel mijn grootste ‘binnenshuis-hobby’ . Soms denk ik wel eens “daar zou ik wel mijn werk van willen maken”.

Is er iets dat je met je blog zou willen bereiken? Zo ja, wat dan?
Ehhh nee absoluut niet, die gedachte is nog nooit bij mij opgekomen. Geen idee wat ik zou kunnen bereiken met mijn blog, is voor mij dus totaal niet interessant.

Waar denk je dat je blog over 4 jaar gaat staan?
Op dezelfde plek als waar het nu staat…bij wordpress omdat ik dat systeem heel goed ken. Nog steeds zelf-gehost zoals nu. Of ik dan nog bij dezelfde provider zal zitten durf ik niet te zeggen. Daar waar ik nu zit bevalt het me prima maar je hebt natuurlijk nooit de garantie dat dat zo blijft. Providers zijn er genoeg dus daarover maak ik me geen zorgen.

Welke reactie is je het meeste bijgebleven?
De vele haat-reacties in de tijd dat ik werknemer was van Web-log.nl en het daar mis ging en een aantal bloggers mij daarvoor verantwoordelijk stelde. Sommigen zijn zo ver gegaan dat zij mij zijn gaan stalken en (mijn kinderen) bedreigen en wel in dusdanige mate dat ik naar het politiebureau moest om aangifte te doen. Bizar! Onbegrijpelijk!

Wat is volgens jou het leukste aan bloggen?
De contacten met mensen die daardoor kunnen ontstaan. Voor een leergierig iemand als ik kun je met een blog alle kanten op. De mogelijkheden zijn grenzeloos, ongeacht in welke richting je ook denkt, wat je ook maar wilt leren, alles kan, geweldig!

Wat is jouw gouden tip voor beginnende bloggers?
Blijf bij jezelf. Volg je ♥.  Het is jouw blog… jij bepaalt wat erop komt of niet. Vul het met wat jij met anderen wilt delen en niet met wat anderen vinden dat jij zou moet delen.  Bedenk altijd 1 ding: iets dat je op het internet zet zal er nooit meer vanaf gaan!

 

De antwoorden van Minoesjka vind je HIER en natuurlijk lees ik ook graag de jouwe!

8 Hartenluchtjes op “My Blogging Story Tag”

 1. Ja hij is leuk hé, ik had hem al gezien bij Minoesjka.
  Jij bent wel ongeveer van de start van het loggen bezig. Ik had aanvankelijk nog even een “space” , was geloof ik van msm maar zat ook al gauw bij web-log en heb gelukkig alléén maar positieve ervaringen.
  Het is voor mij inderdaad voor mij de laatste jaren toch wel een stukje van m’n leven geworden, dat ga ik ooit nog wel eens uitleggen als ik niets anders meer te schrijven weet;-)
  Maar ik snap wel dat het jou uit je isolement haalde toen je pleinvrees had, daar heb ik ook enige tijd mee geworsteld maar dat is van vóór het blogtijdperk.

  1. Zekers 😉

   space…ja ik weet nog dat dat bestond, heb t ook even geprobeerd toen, weet ik nog, maar (al weet ik niet meer waarom) het beviel me niet…

   dat komt dan wel eens of niet…is altijd goed

   isolement, dat was het ‘verdullemese’ woord waar ik tijdens het invullen niet op kon komen

   dank u dank u 😉

 2. Wat heb je deze tag mooi ingevuld zeg. En ik moet zeggen, over jou begin tijd wist ik niet veel, maar het roept nu alleen nog maar meer respect op/ Trouwens, die haatreactie op het eind van web-log, daar schrik ik eigenlijk van …. wat afschuwelijk!!!

  1. Dank je wel.

   Ja dat was toen best heel eng…. ook mijn collega heeft aangifte moeten doen toen. soort van gedeelde smart dus… maar ach uiteindelijk is van die dreigingen niets terecht gekomen en kon ik het achter me laten. Al zal ik die bloggers natuurlijk nooit meer een blik noch woord waardig gunnen.

 3. Dag Melody,dat was een mooi logje om te lezen,maar moet er nog vlug een paar gaan bijlezen,bedankt om ons te laten mee genieten van je verhaaltjes en mooie foto’s
  Groetjes Ivonne

  1. Hallo Ivonne… fijn dat het jouw plezier deed, dat lees ik natuurlijk graag !

   Doe maar rustig aan hoor, alles staat en blijft staan… en foto-albums vind je altijd via het menu helemaal bovenin onder “ZIE” en dan de laatste 2 links… die leiden je naar 2 verschillende picasa-accounts met tal van albums van diverse uitjes die ik in de blogs beschrijf.

   Lieve groet terug

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.