Muzikale Poes – 17 sept

taptoedelft2016a
Al ver voordat ik zelf ooit lid werd van een fanfare en een bigband was ik fan van deze genre muziek. Elk jaar keek ik, met kippenvel van top tot een naar de diverse uitzendingen van de taptoe in Edingburh. Enigszins jaloers op een oom en tante die er altijd bij waren en met de mooiste verhalen thuis kwamen.
In de jaren dat het kon kwam het er niet van om een taptie bij te wonen en bleef het bij het genieten via de tv. De jaren dat ik eraan dacht en wilde gaan, ging ik niet omdat ik die hoeveelheid geluids-‘geweld’  niet aan durf.  De wens blijft… uiteraard.

Vorig weekend werd de Taptoe Delft 2016 gehouden en gelukkig werden er tv-opnames gemaakt. Het 1e deel zag ik zopas op tv samen met manlief, die ook ooit in de fanfare en een bigband speelde.  We genoten met de grote G, een heel grote !

taptoedelft2016b
Op zeker moment bliebte mijn foon…. Kreeg ik bovenstaande foto binnen van Anita, die ziek op de bank ligt overigens. Een paar weken geleden kreeg zij 2 kittens in de maag gesplitst en aangezien zij van ze never nooit niet een dier in de steek laat nam ze ze allebei zeer liefdevol op, van 3 ging ze dus ongepland naar 5 poezenbeesten. In eerste instantie zouden wij ze nemen omdat onze Precious alleen is. Echter, toen Niels en Anita hier met de kittens kwamen omdat ik eerst van Brego de bevestiging wilde krijgen dat het goed was, bleek dat dat niet tot de mogelijkheden behoorde. Kittens dumpen of naar een asiel brengen zal Anita nooit doen dus hielden ze ze zelf. Omdat het nog niet helemaal duidelijk is welk geslacht beide poeskes hebben, hebben ze dus ook nog geen namen. Ik weet dat dit de zwarte met witte bef is…. als we al ooit een bewijs wilden dat dieren ook muzikaal zijn is deze foto het wel of niet dan?

De 1e helft was schitterend en ik kijk nu dus al weer reikhalzend uit naar volgende week zaterdag om ook van deel 2 te gaan genieten. Met in mijn achterhoofd de voortgang die ik boek met de therapie en de cursussen komt het bijwonen van zo’n evenement toch een stukkie dichterbij.

6 hartenluchtjes op “Muzikale Poes – 17 sept

  1. Wij hebben ook zitten kijken, Henk z’n vader zat vroeger in een drumband en Henk heeft ook nog korte tijd op een bugel gespeeld in zo’n band. Vandaar de interesse. Maar het is ook altijd bijzonder om te zien ,er wordt steeds meer een show van gemaakt.

    1. Volkomen mee eens…. en zo’n show uitvoeren is toch wel ff wat anders dan (op de maat) door straten marcheren. Je ‘ziet’ gelijk welke bands daarin oefenen en welke niet als je meerdere bands voorbij ziet komen… bijv. op de inhaalavond van een avond-4-daagse.. bij ons werd er wel degelijk in geoefend maar bij vele andere bands deed men dat niet of beduidend minder…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.