Liep ik vorige week met Daphne in All Wetter Zoo te Münster om daar van de prachtige dierentuin, en ‘s avonds van diezelfde dierentuin maar dan met het Chinese lichtjesfestival, te genieten… zoals ik het HIER beschreef…  liep ik er vandaag weer maar dan in ander gezelschap want ik had vorige week ontdekt dat Münster ook een ‘Old Town’ heeft, net als Tallinn in Estland en daar houden Niels en Anita zo van. Nadat ik hen dat vertelde, en Niels vandaag in tegenstelling tot andere zaterdagen ook nog eens vrij bleek te zijn, was die afspraak dus snel gemaakt en zodoende stapte ik vanochtend om 8 uur bij hen in de auto en tuften we weer naar Münster.

De weersvoorspellingen waren goed dus ik was erop gekleed, er werd een beetje regen voorspeld maar de temperatuur zou goed zijn. Die regen kwam pas toen we al weer in de auto op de terugweg waren, maar daar in Münster dus geen drup en op sommige momenten zelfs zo heet dat ik de “Willemientjes-Parade’ waarover ik gisteren HIER al schreef, kon herhalen. En ik was niet de enige, het was smoordruk in die stad en de terrasjes zaten dan ook overvol met mensen die van het prachtige weer genoten. Het was dus even zoeken toen we het de hoogste tijd vonden worden om onze magen te vullen maar uiteindelijk vonden we dan toch een, weliswaar klein, tafeltje alwaar we even later smulden. Ook in dit restaurant een extra menukaart aanwezig voor de mensen die kampen met talloze allergenen. Ik kreeg een heerlijk plat iets belegd met roomkaas en zalm, een soort pizza maar dan toch anders én van, voor mij, veilige materialen gemaakt, smikkelen en smullennnnnn.


Me het advies van mijn blogmaatje Peter herinnerend zochten we ook in de stad het Oude Raadhuis op, de plek waar de Vrede van Münster is getekend, het moment van ontstaan van De Nederlanden, voor Anita en mij als Groningers natuurlijk de geschiedenis-link met Bommen Berend. De stad blijkt ook over talloze kerken te beschikken, waaronder ook een grote Domkerk, die heb ik dan wel aan de buitenkant gefotografeerd maar niet aan de binnenkant want de deuren waren gesloten, dat vonden we erg jammer. De andere kerken waren wel open dus die zijn we dan ook binnen gelopen. Heel divers maar allemaal wel de moeite waard. Het slot dat zich ook in “Old Town” bevindt blijkt inmiddels in gebruik te zijn genomen als universiteit, en daar de studenten kennelijk een bijzonder weekend hadden was het er smoordruk. De tuinen rondom dat slot zijn prachtig aangelegd dus daar hebben we enorm van genoten. Met name van de zeer weelderige magnoliabomen, zo groot, zo vol, zo overweldigend aan kleuren en geuren, wat een pracht en praal!

Tegen 4-en zaten we weer in de auto, met dank aan mijn escape pilletjes kon ik even later genieten van een zalige Mc-Donalds milkshake, en wow wat zijn die lekker daar in het Duitse zeg, veel beter en luxueuzer dan de bekende Nederlandse. Rond 6-en kon manlief me ontvangen met een bak dampende thee waarna ik met de beide 4-voetige knuffels op de bank zakte. Ben best trots op mezelf want 2 dagen zo op de been zijn is eigenlijk teveel van het goede. De morfine heeft gisteren niet gewerkt dus dat heeft me de afgelopen nacht mijn slaap gekost, vandaag echter werkte dat goedje wel goed mee dus lukte het me alles te voet af te leggen. Nu ik zo op de bank zit merk ik evengoed wel dat het eigenlijk teveel van het goede was maar heej de pret die ik had is onbetaalbaar en dat is me vele malen meer waard dan de pijn die nu door mijn gewrichten raast, dat gaat wel weer over voor ik een jongetje ben of niet dan, de mentale staat is prima en dat telt! 2 drukke maar heel fijne dagen gehad en morgen een dag met een lege agenda en een leeg huis, samen met de veestapel dan natuurlijk, dus alle tijd en kans om de vervaarlijk krakende muren van mijn ‘fabriek’ weer van vers ‘cement’ te voorzien zodat de ‘fundering’ weer sterk genoeg zal worden om dat wat de komende week in de agenda staat aan te kunnen.


Een paar heerlijke dagen dus… wat wil een mens nog meer… ik heb geen reden tot klagen dus doe dat ook lekker niet grinnik. Met een ‘fijne avond wens’ sluit ik dit bericht weer af met als kers op deze taart natuurlijk de link naar mijn foto-album van vandaag, gevuld met foto’s van mijn camera en van de 3 foons van Niels, Anita en mij. Veel kijkplezier!!

10 Hartenluchtjes op “Münster-2”

  1. 😉 Echt wel. Dank je wel.

   Ja dat doe ik ook, mijn lijf wil nu niks meer, behalve het hoogstnoodzakelijke zoals bezoekjes aan jeweetwel maar verder ga ik ook echt niets meer doen tot aan maandagochtend rond de klok van half acht 😉

   dank je wel hoor, je bent een lieverd, -x-♥-x-

 1. Wederom een super dag. Lekker hoor, ik geniet met je mee door je verhaal.
  Vraagje: hoe komt het dat de foto’s hier stapsgewijs verkleinen tot witte vierkantjes? Alleen de foto van de tulpenboom, die prachtig is trouwens, blijft staan.

  1. Ja zalig…. dat vind ik fijn!!

   Dat voeg ik zelf toe omdat ik dat leuk vind… de tulpenboom, is een afbeelding in een andere setting, mijn toevoeging voor weergave van afbeeldingen pakt die dus niet mee…

  1. Ja schitterend hè?

   We hebben ons er aan staan vergapen…. eergisteren in Rheine ook al…. wij konden ons niet heugen ooit hier ergens in Nederland zulke grote / volle magnolia’s gezien te hebben… je weet echt niet wat je ziet als je er dan ineens voor staat … simpelweg je neus achterna ook nog eens 😉

 2. Foto nummer 4 is mijn favoriet. Die “pizza” ziet er trouwens uit om rauw in te bijten.
  Dag dag lief Muziekmensch ♥

  1. 😉 dat snap ik 😉

   Het lijkt inderdaad een pizza….en ja je hebt gelijk, dat heb ik ook gedaan dus…. ik lust geen pizza;s overigens maar dit heette anders en smaakte ook beduidend anders…. zaligggggggggggggggggggggg

   zwaaizwaaizwaai schatjeeeeee -x-♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.