Mooi? Prachtig!

Ergens vorige week kwam het gesprek tussen mijn maandagmeneer en mij op het thema vriendchap. “Heeft Ko nog vrienden van vroeger?” was de vraag… ‘Vroeger?’ Eh ja, met mijn ‘vriendje’ van de lagere school heb ik nog steeds contact, zij het dan summier door elkaar af en toe tegen te komen en via whatsapp zo eens in de zoveel tijd. ‘En Joke dan?” vroeg hij weer… waarop ik even slikte en natuurlijk beaamde dat ik haar ook vanaf de lagere school had gehad tot dat zij overleed as. december 2 jaar geleden. ‘En u dan?’… krijg ik een schalkse blik toegeworpen met een vette grijns… ‘ehhh jij dan?’ herhaal ik mijn vraag…

“Nou ik heb Bor natuurlijk!” Natuurlijk wist ik gelijk wie hij bedoelde al had ik die beste man nog nooit ontmoet. Mijn maandagmeneer begon te vertellen over hoe zijn ouders bevriend raakten met de ouders van Bor ergens eind 20-e jaren en dat hij en Bor altijd vrienden waren gebleven. Hoe Bor en zijn vrouw 2 dochters kregen, zij 2 jongens, hoe ze met zijn 8-en in een kever vanuit Veenhuizen gingen toeren naar Zeeland, stel je voor een vw-kever met 4 volwassen en 4 kinderen… amper een snelweg in Nederland enzo en dat vanuit Drenthe naar Zeeland. Tal van andere herinneringen werden opgehaald in dat gesprek. Dat ze samen in dienst waren gegaan, verplicht uiteraard zoals toentertijd het geval was. Dat Bor zijn gezin mee nam naar het verre westen omdat hij daar een goede baan kreeg. Hun vriendschap bleef bestaan.

Een snelle rekensom leerde mij dat dat dus plusminus 85 jaar moest zijn, 85??? 85!!!!!!

Ik keek hem aan en zei: ‘Hoelang hebben jullie elkaar nu dan al niet meer gezien?’  “Oh nou een jaar of 2 ofzo want nu zijn vrouw niet meer zo fit is durft hij niet de lange reis aan, 2 uur heen en 2 uur terug, vorig zomer (2016… toen Bor dus al 91 was) hebben ze bij terugkomst uit Oostenrijk ook de caravan moeten verkopen”  ‘Ehhhh op die leeftijd met de caravan naar Oostenrijk, zelf rijdend?’ “Ja tuurlijk!!!”, (alsof dat de doodnormaalste zaak ter wereld is…)

‘Nouhou’ zei ik, ‘dan wordt het de hoogste tijd dat we daarin verandering gaan aanbrengen, vindt u ook niet?’ …  Zijn ogen glommen van enthousiasme en binnen dezelfde seconde graaide hij de telefoon en belde Bor op en sprak een dag af. Vandaag dus. En zo reden we vanochtend op tijd weg om via een omweg aan het eind van de ochtend in Hoorn aan te komen. Enkele gezellige uurtjes vlogen voorbij en rond het middaguur zaten we weer in de auto om via een andere route / omweg huiswaarts te gaan. Onderweg aten we verse vis en dronken we een bakkie en aan het eind van de middag gaf ik hem over aan de ‘armen’ van zijn stoel waarin hij zuchtend wegzakte.  Met post, krant, thee en avondeten binnen handbereik liet ik hem achter.

‘Bedankt hè, bedankt hoor voor vandaag en alles dat je voor me doet enzo…. ‘ riep hij me na…. “Ja ja is goed, zeer graag gedaan natuurlijk”… riep ik al zwaaiend terug. Ik weet niet wie van ons 2 nou het dankbaarst is *glimlach* … ik denk stiekem dat ik dat ben!!

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

25 reacties

 1. Wat ben je toch een schat. Nee, een engel! Je maakt deze man zo gelukkig. Ja, jezelf ook, ik hóór het je zeggen, maar toch…je doet het maar. Zo bezorg je je Maandagmeneer met recht een gelukkige oude dag.
  Twee schouderkloppen en een knuffel ♥

  • Ach… ik ben zo ik ben…dat weet jij als geen ander… iemand blij maken is zo simpel dus wie ben ik dan om daar niet een steentje aan bij te dragen als ik daartoe bij machte ben?!

   Zachies an hè? Denk om mijn frèle botjes grijnsssssssssssssssss

   xxx♥♥♥

 2. Ik ga niet zeggen dat je lief bent, want dan zeg jij weer dat Grunnigers dat nait zo zegg’n. Dus – eh, ik zeg het niet 🙂

 3. Helemaal top gedaan, wat een mooi gebaar heb je daar gemaakt.

 4. dat werd een mooi rondje IJselmeer als ik zo de route las 🙂
  ja iemand zo een plezier doen is geweldig en maakt jezelf net zo blij
  ik vind dit heel tof van je

 5. Super gedaan. Met je nieuwe karretje is het natuurlijk een fluitje van een cent zón end.

 6. Superlief wat je hebt gedaan met je maandagmeneer. Hij blij, zijn vriend blij, iedereen blij.
  Ik heb vorige keer mijn e-mailadres fout ingevuld. Ga ik nu even verbeteren.

 7. Wat ben jij toch een lieverd zeg!! Al …….. ik had het ook gedaan als ik in de gelegenheid was geweest 😉
  Doet me wel beseffen hoe rijk jou maandagmeneer is ……. ik heb niemand meer van vroeger ……. en zo zullen er heel veel zijn.

  • 😉 valt wel mee hoor 😉

   Precies, ik hoef jou dus niet uit te leggen waarom ik het deed, toch?

   Jah mij ook hoor, en daarbij heeft hij ook een heel goede band zoon en 2 schoons en met zijn 6 kleinzoons en hun partners, dat vind ik altijd weer zo ontroerend te merken! Dat dat soms steekt geef ik ook toe (niet aan hem natuurlijk) maar dat snap jij dan ook weer wel.

 8. Beste Melody,
  Ik kan het niet beter zeggen dan Mirjam Kakelbont hoor top
  groetjes

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.