Mien Pronkjewail

Mijn lang staande wens: ‘Pronk-Juweel-dierentuin’ kan per vandaag van de lijst af glimlach !
Ongeveer een jaar geleden begon ik met het sparen van Schleich: dierenbeeldjes… en inmiddels ben ik de trotse eigenaresse van 88 stuks, mede dankzij cadeautjes van anderen en het zoeken/vinden/afdingen op Marktplaats en Ebay.
Het wachten op de laatste stap was enerzijds op de vakantie van manlief en anderzijds op het dalen van de temperaturen omdat de hitte van de afgelopen tijd natuurlijk verre van geschikt was om in huis te gaan klussen.


Het behang had ik na een lange speurtocht gevonden… het moest kloppen, en dat bleek minder eenvoudig dan op voorhand gedacht, maar uiteindelijk lukte het dan toch al was het wel een rib uit mijn lijf moet ik bekennen, heb nog nooit zoveel geld uitgegeven voor behang grijns maar in dit geval wilde ik wel een uitzondering maken, enerzijds om mijn wens compleet te krijgen en anderzijds omdat het maar om 2 rollen ging want het betreffende muurtje is maar 5 banen breed.

Gisteren had ik al de hele woonkamer grondig gesopt nadat ik hem deels had leeg gemaakt. Manlief laadde de auto in en reed naar de stort, opgeruimd staat immers netjes! Vandaag ging manlief aan de slag. Het was weer een warme dag hier, de zon scheen volop maar hij liet zich er niet door weerhouden onder het mom van: “weeronline heeft ons lagere temperaturen en regen beloofd dus het zal zo wel afkoelen, de zon zal verdwijnen en boven gaan de kranen open”… dat gebeurde uiteindelijk ook maar pas toen alles klaar, en de woonkamer weer compleet aan de kant was ….. grijns ….. misrekening qua tijdsbestek dus van manliefs zijde.

Terwijl hij bezig was met zijn deel van de klus was ik bezig met mijn deel en toen hij zijn klus geklaard had, vonden we het de hoogste tijd voor een bak leut, die er natuurlijk zeer smakelijk inviel. Daarna kon ik mijn klus afmaken, dat vergde ff tijd maar uiteindelijk stond alles zoals ik het hebben wilde. Ik ben superblij met het resultaat, mooier als dat ik in gedachten had. Op de foto’s lijkt het druk, (gelukkig is onze woonkamer verder heel rustig, grijs-wit, paars en groen door planten) is het misschien ook wel maar ik vind het zelf reuze meevallen en ben heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg blij met “Mien Pronjewail”.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. Wow, ziet er gaaf uit hoor. Heeft manlief in rap tempo voor elkaar gemaakt. Met jouw finishing touch ziet het per super uit.

 2. goed bezig geweest jullie beiden , en zonder gemopper las ik hihi
  ja het lijkt druk , maar zal wel meevallen , tegenvallen zal het afstoffen zijn en de staarten van de katten en honden 🙂

 3. Nou dat valt reuze mee hoor, zo druk is het niet, heel goed uitgezocht dat behang het is een heel mooi hoekje geworden.

 4. Wat een ontzettend mooi en leuk behang, zo heb je altijd de zomer in huis Melody.

 5. inderdaad kinderen moeten onbezorgd kunnen opgroeien en zich ontplooien , maar wat je zegt dat is niet voor elk kind zo 🙁
  21:50 hier en droog , maar een flinke wind
  ik heb altijd goed geslapen hihi
  slaap wel

 6. Wat heb je manlief heel mooi gedaan. Daar ben ik ook dol op mooie behang. Het staat heel gezellig diertjes omheen. Leuk gedaan. Fijn weekend.

 7. Tof van je man om met die hitte te behangen. Jij zit vast regelmatig op het hoekje van de bank naar je verzameling te kijken. Zelf ben ik geen liefhebber van behang met een patroontje. In huize F. is alle achtergrond wit.

  • Ja he…. was zo klaar hoor…. slechts 5 banen… mijn klus vooraf en naderhand vergde meer tijd 😉 maar dat geeft niet, ik kan beter bewegen en uit de voeten dan hij.

   Ik op zich ook niet…. onze andere muren etc zijn ook allemaal wit en neutraal, dat blijft ook zo…. slechts 2 schilderijen aan de muren (van blogster Geesje) maar dit ene muurtje is 2.20 breed en ik wilde een achtergrond die bij mij uitstalling zou passen… keuze zat maar het kostte best nog wel ff wat tijd voor ik iets vond dat ik mooi vond

   Ja nou en of…. glunderend, zeg maar gerust 😉

 8. Meis, je eigen dierentuin in huis en zeker met bijpassend behang.
  Veel plezier van je dierenhoekje! XXX

 9. Mooi hoor, maar als het zo open staat, gaan de viervoeters er dan niet mee aan de haal? En een lekkere klus erbij als je het moet afstoffen ……….. maar ik denk zomaar dat jij dat helemaal niet erg vind, om die beeldjes af te stoffen 🙂

  • Dank je wel. Nee hoor…. die blijven er wel bij uit de buurt… alleen Bilbo heeft af en toe een stoute bui maar die loopt er dan tussendoor zonder ook maar 1 om te gooien ofzo … echt heel bizar en lenig dus

   Haha nee hoor, een plumeau doet de truck en 1 in de zoveel tijd in vaatwasser…

   Nou toch wel hoor, ben geen poetsmiep eigenlijk al heb ik dan wel een hekel aan ‘rommel en vuiligheid’

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.