midnightwalk6

Tja…eindelijk is het dan zover….een dag waar we al maanden naar uitkeken. We zouden de Midnigh Walk Assen weer gaan wandelen, zoals elk jaar in september. Met de mooie weersvoorspellingen waren de beloftes op een mooie avond extra groot. De 1e kink in de kabel kwam toen Anita 15 augustus in het ziekenhuis belandde en nu nog steeds niet fit genoeg is om die wandeling van plm. 8 km. op een goede wijze te volbrengen. Joop en ik besloten het dan maar met zijn tweetjes te doen en de honden mee te nemen, inclusief logeehond Kobus. We verheugden ons erop aangezien de vorige keren is gebleken dat het hartstikke leuk is om die wandeling te doen, je ontmoet talloze mensen en wordt op de route menigmaal, zeer aangenaam mag ik toevoegen, verrast met diverse optredens én talrijke smaakvolle verrassingen voor de inwendige mens. Joop met zijn slechte knieën en ik met mijn gewrichtsproblematiek lopen toch die route mee omdat het zó leuk is. Dat wij de gevolgen ervoor over hebben zegt wel genoeg over hoe leuk het is toch?!

Helaas kwam er gisteren een 2e kink in de kabel toen ik met ‘s avonds met (v)echtgenoot in het ziekenhuis belandde zoals ik HIER beschreef. We zagen ons al dubbel balend op de bank zitten met een filmpje in de speler omdat de tv niets zinnigs te bieden heeft. Tot zojuist…. ik kreeg een telefoontje van een mede-vrijwilliger uit het WZA. Of ik met haar wilde gaan wandelen omdat haar gezelschap zich ook afgemeld had. Tja… met de jeugd aan het werk…. manlief niet alleen thuis willen latend… zei ik onder voorbehoud ja met de belofte terug te bellen zodra ik wist hoe laat zoonlief thuis zou zijn. Die komt nu net binnenvallen en na overleg met beide heren kreeg ik groen licht om toch te gaan wandelen. Zoonlief past op manlief vanavond, hoe raar is dat eigenlijk, ook wel grappig eigenlijk want vroeger was het maar wat vaak andersom.

Deze 6e Midnight Walk hoef ik dus toch niet verstek te laten gaan. Ieder jaar is een goed doel uitgeloot om de opbrengst goed te besteden, dit jaar is dat Project: Varen in Assen. Dit project richt zich op de bouw van een rondvaartboot als werkervaringsproject voor jonge werkeloze mensen.

Ik ga hem lopen…. en zal uiteraard weer foto’s maken…. Kortom: Wordt vervolgt!

UPDATE: 13-09: 00.50 uur:
Even voor achten haalde ik Tineke op en reden we naar De Nieuw Kolk. Vanuit de parkeergarage, zo heerlijk die stadsparkeerpas, liepen we naar binnen en haalden ons inschrijfbewijs. Toen op naar de koffie en even rustig zitten, wachten tot het startsein werd gegeven. Op een gegeven moment naar buiten, een dansgroep deed de warming-up en de directrice van het Drents Museum gaf het startsein door op een knop te slaan waarna een explosie met confettie volgde. Toen kon het echt beginnen, de avond was al gevallen en het was donker en fris, dus de jassen aan. De mmijne ging overigens enkele minuten later al weer uit want ik zweette me rot, jawel bewegen he?. In een lange rij trokken alle deelnemers door de stad van de ene naar de andere locatie, om op talrijke plekken even stil te staan. Kijkend en luisterend naar wat zich voor onze ogen afspeelde. Het ene nog leuker dan het andere, dat maakt het altijd weer spannend. Het was heerlijk weer en in het donker, vooral daar waar geen straatverlichting is, te lopen maakt het ‘eng’ en leuk tegelijk. Even na middernacht waren we terug op ‘De Markt’. Daar kregen we onze pin uitgereikt en konden we terug naar de auto. Ik zette Tineke thuis af en reed door naar mijn eigen stek. Manlief zat nog op de bank met de honden om zich heen en de jeugd was even eerder naar boven vertrokken, hij had zich prima vermaakt vertelde hij. Gaf ook aan, zich redelijk oke te voelen, dat was extra fijn te horen natuurlijk. De foto’s ge-upload en toen toch maar het, inmiddels erg stramme, lijf naar boven gesleept waarna ik met een diepe zucht in mijn matras verdween. De rest van het weekend zal ik weinig doen maar zoals al eerder aangegeven heb ik dat er met alle liefde voorover. De Midnight Walk is gewoon te leuk om te laten schieten.

HIER de foto’s die ik vanavond tijdens de wandeling maakte. We hebben veel plezier gehad en konden even na 12.00 uur doodmoe de auto in stappen. Het was een heerlijke avond en hebben veel leuke voorstellingen gezien.
Op naar editie nr. 7…. september 2015.

6 Hartenluchtjes op “Midnight Walk Assen nr. 6”

  1. Dank je wel Minoes… ik heb heel veel plezier gehad. Ik pas dit bericht over enkele minuten aan met een link naar de map op Picasa.

  1. Ja inderdaad…. bizar he…. toeval bestaat niet….

   Ja hoor geen probleem, ik hoor net dat de heren zich prima vermaakt hebben, evenals de dames 😉 De foto’s worden nu geupload, ik plaats zo een link.

   Dat is helemaal goed gekomen…. ik kwam jou ook nog tegen onderweg, dat zul je in de fotorij wel zien.

   -x-♥

 1. Heel jammer dat ik zo ver weg woon want ik zou zéker graag de wandeling met je gemaakt hebben , lijkt me enig. Ik had gehoopt dat je nog iets van het Noorderlich had kunnen opvangen maar dat was er blijkbaar niet;-) Fijn dat Joop je afwezigheid goed doorstaan heeft!

  1. Ja inderdaad! Ik zou het erg leuk gevonden hebben je bij me te hebben!!

   Misschien volgend jaar? Hotel Vd Valk hier in de stad staat heel goed bekend en heeft ook vaak goedkope arrangementen.

   Nee helaas, daar is niets van te zien geweest!

   Jah dat dan weer wel 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.