Midnight Walk nr. 8b

mn82016

 

Rond 16.00 stond ik gisterenmiddag bij het station. Vrijdagmiddag, hartstikke druk natuurlijk, maar oké. Liesbeth haar trein was keurig op tijd dus al te lang wachten hoefde ik niet. Nadat we thuis koffie hadden gedronken en bijgekletst kwam Daphne ook thuis.Zoonlief ging koken en Daphne zich omkleden. Weer even later stapten we de auto in en reden we naar de Nieuwe Kolk, na het inschrijven namen we plaats op het terras en onder het genot van een lekker bakkie leut wachtten we op wat komen ging.
Het plein raakte voller en voller en om 21.30 ging het 1e startschot af nadat we door een groep meiden van een dansschool een warming-up hadden gehad, het goede doel van de avond de cheque in ontvangst had genomen a 15.750 euro, prachtige score!
Wij waren bij groep 2 dus nog geen 5 minuten later gingen wij dan ook op pad.
Op diverse plekken werden we verrast door een grote diversiteit aan artiesten en kunstenaars.
De route leidde ons door Assen Oost grotendeels. diverse gebouwen waren open en mochten we doorheen. Ook kregen we op diverse plekken lekkere versnaperingen. Het weer was prima, heb de hele tijd zonder vest gelopen, gewoon met blote armen, op zeker moment zag ik op een reclamebord dat het 14 minuten na middernacht was en dat de temperatuur 14.5 graad was.
Aan het eind van de route mochten we door de tuin van Overcingel lopen, en dat was echt wel de verrassing nr.1 want niet alleen is die tuin geweldig om te zien, ja zelfs in het donker, maar daar stond een piano met een mooie dame erachter en bij die piano stonden 2 dames die opera muziek uitvoerden. Dat was natuurlijk genieten van hoogste plank, met voor mij allemaal bekende muziek. De ene dame was een mooie sopraan, met een loepzuivere stem waar ik kippenvel van kreeg. De andere dame was een mezzosopraan die ook van wanten wist en daarbij een heel komische inslag had. Het publiek was enthousiast en tot mijn verbazing bleven zelfs veel jongeren van rond de 20 staan om hun hele voorstelling te kunnen zien.
Ruim na enen namen we ons speldje in ontvangst en zochten we de auto op, terwijl Liesbeth me voortsleepte holde Daphne (waar haalt ze de energie toch vandaan… nou ja heej 23 jaar, toentertijd kon ik dat ook zonder enig probleem maar 30 jaar later is dat toch een ander verhaal grinnik) naar de parkeergarage om de auto te halen zodat ik niet dat hele stuk nog hoefde te lopen.

dk
Rond 1.30 reed Daphne mijn auto de parkeerplaats op en sleepte ik me naar binnen, linea recta naar kamer 100 uiteraard, want ja wat er in gaat moet er ook weer uit natuurlijk glimlach. Manlief stond met de koffie klaar en na een korte babbel vertrokken hij en Daphne naar boven om te gaan slapen. Liesbeth bleef nog een tijdje gezellig bij mij op de bank zitten en ging op zeker moment ook naar boven om te douchen en vervolgens het bed in te duiken.
Inmiddels is het 3 uur en ik zit in alle rust op de bank, heb een heerlijke avond gehad. Nog vol van indrukken is slapen voorlopig nog geen optie maar dat is niet erg. Dit is ‘gewoon’ nagenieten en in dat mag je gerust in hoofdletters zeggen.
De route op zichzelf was dit jaar niet zo heel bijzonder, maar de tussenstops maakten dat weer ruimschoots goed. En ach, het gaat mij ook niet zo zeer om de route, maar wel om de gezelligheid die er die avond altijd is. Mijn gezelschap droeg daaraan een steentje bij natuurlijk en ik was blij met de mooie opbrengst voor Stichting Leergeld Drenthe, die dankzij ons allen weer heel veel kinderen uit zeer arme gezinnen heel erg blij kunnen gaan maken door hen de mogelijkheden te bieden om op zo normaal mogelijke wijze het onderwijs te kunnen volgen.
De 8e editie was wederom een feestje en ik verheug me nu al weer op de volgende…. over een jaar, ook weer in september, zoals ieder jaar. Ik ga het dan tegen die tijd wel weer beleven hoop ik.

Van het laatste optreden heeft Daphne met mijn camera een filmpje gemaakt… dat kan mijn camera ook, maar hoe dat werkt weet ik niet want ik doe dat nooit…

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Een mooie verslag, en fijn dat je zo genoten hebt Melody. Filmen met mijn fotocamera doe ik ook nooit, maar het ziet er best goed uit. Op de foto zijn jullie 2 “verlichte”Dames…leuk!

  • Dank je wel Edward. Het was heerlijk inderdaad.

   Ik dus ook niet, geen idee hoe het moet maar wie weet ontdek ik dat nog eens als mijn interesse daarin gewekt is.

 2. Hartelijkehothulk

  Wat een prachtig mooi verslag over een goed doel beleving.
  Heerlijk van meegenoten!

  • Dank je wel lieffie…. ja dat vind ik altijd een leuke bijkomstigheid, ik loop er graag een paar ‘meter’ voor

   😉 dat lees ik graag…. misschien loop jij eens mee??

 3. Ondanks de pijn in je lijf heb je de klus toch maar mooi geklaard. Wat een geweldige foto van jullie (-: (-:
  De opgedane indrukken zijn zo groot dat ze je uit je slaap houden. Dan kun je idd beter nog maar niet naar bed gaan maar je eerst ontspannen. Ach, konden we soms ons hoofd er maar afschroeven.
  Dikke knuffel

  • Zo is het wel!

   grinnik ja, we zagen een ander koppel het doen en dachten “dat willen wij ook”

   Nou precies, dat weet jij ook als geen ander, eh ja dat zou ik ook wel willen.

   knuffffeelll

 4. Blij om je steuntje te zijn kuss

 5. Een bijzondere nacht en zo’n “stralenkransje “staat je goed, ik zou het niet af doen;-)

  • Hahaha nee hoor, hij ligt op de tafel rond een vaas bloemen…. het is nog te vroeg voor het ‘verbonden’ zijn met zo’n kransje en ik hoop dat Hij dat ook vindt 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.