Al een paar jaren organiseert de Rotary Assen in samenwerking met sponsoren een Midnight Walk voor een goed doel. Dit jaar was de RABO de grote sponsor en gisteren was het dan zover….de Midnight Walk in Assen voor HOSPICE ALTEVEER in ASSEN. Een jubileum-uitvoering deze keer want het was de 5e.

Tegen half negen reden Joop en ik hier weg, op weg naar DE KOLK, het nieuwe theater in de stad. Daar aangekomen was het zoeken naar een gratis parkeerplekje en tja op koopavond… en ook nog eens op vrijdag de 13e… we verwachtten dat we de auto niet al te dichtbij zouden kunnen plaatsen. Aan de andere kant van de weg, tegenover het theater, zit de HEMA en daar zijn enkele plekjes. Het lukt me zelden de auto daar kwijt te krijgen maar gisterenavond was het geluk aan onze kant, ik kom aanrijden en prompt rijdt er een auto weg…mazzullll.

We liepen de trappen op en ik ging naar binnen om ons in te schrijven. Daarna liepen we de stad in om Niels van zijn werk te halen, die op dat moment dus al 12 uur gewerkt had…staandes op zijn voeten omdat hij in een winkel werkt…. toen terug naar het theater alwaar er een aantal sprekers waren en de menigte wachtenden groeide. Voor de avond waren er zo’n 1300 inschrijvingen, prachtig natuurlijk, ik zag ook dat de rij om nog in te schrijven erg lang was. Om de wandelaars een beetje ruimte te geven was er besloten de menigte op te delen in groepen van plm. 500 mensen. De eerste groep vertrok om 21.15 en groep 2, wij dus ook, 5 minuten later. Het duurde maar even voordat alle wandelaars op een grote hoop bij elkaar stonden, file dus. We stonden geruime tijd stil en toen bewoog de stoet zich weer voorwaarts. Onderweg kwamen we diverse acts tegen, ontzettend leuk. Het begon ook te miezeren maar de temperatuur was prima evenals de sfeer onderling en de regen deerde ogenschijnlijk niemand. Een groot deel van de route leidde ons door het Asser Bos. Pikkedonker natuurlijk met slechts her en der een schijnsel van een zaklantaarntje. Het pad waarover we liepen was aan weerszijden gemarkeerd door rode glaasjes met kaarsen erin. We hebben nog een poging gedaan ze te tellen maar het waren er teveel…een schatting is moeilijk te maken maar het waren er volgens ons ruim 1000. (als je even bedenkt hoe de organisatie dat heeft gedaan….om de zoveel meter zo’n kaarsje plaatsen en aansteken….en dat een heel lang eind ook nog…)

Bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen was van alles te doen. De herkenningsmelodie van Medisch Centrum West was te horen. Er stonden lange rijen tafels met daarachter vele mensen die druk bezig waren de wandelaars te verzorgen met een hap en een snap…. er stonden grote potten klaar met hachee, aardappelpuree, rode kool maar ook vele soorten drankjes, al dan niet met alcohol erin. Diverse ‘acteurs’ liepen rond, verkleed als medisch personeel in hilarische outfits om iedereen te controleren op gezonde lijven en leden. Daarna vervolgden we de wandeling. Bij de vaart kwamen we bij een boot waarop ‘Mad Man Walking’ ons een serenade gaf. Wat een machtige goede band is dat zeg, wauw. Daar bleven we dus een tijdje stil staan, nou ja, stil? Swingend natuurlijk 😉

Onderweg kwamen we ook nog op een grote veld, midden in het bos. Daar was men bezig met het opblazen, dan wel omhoog houden, van een luchtballon. Je kon je inschrijven op een nieuwsbrief en dan een ballonvaart voor 2 personen winnen. Tja…laat dat nou nog steeds op mijn verlanglijstje staan dus huppakee ingeschreven natuurlijk. Nu maar hopen dat het geluk eens een keer aan onze kant is en wij dan binnenkort de lucht in mogen. Lijkt me zo gaaf, van bovenaf foto’s te kunnen maken enzo… duimen dus maar!

Aan het eind van de wandeling kregen we een tasje uitgereikt met diverse zaken erin, waaronder een leuke medaille. Toen was het nog een stukje lopen terug naar de auto omdat het eindpunt anders was dan het beginpunt. We namen afscheid van Niels, die op de fiets stapte om naar huis te fietsen en wij zochten onze auto op. Rond 1 uur waren we binnen… doodop allebei maar wel na een avondje vol plezier.

Ohja…zoals ik al aangaf, aan het begin van de dag waren er zo’n 1300 inschrijvingen. Aan het eind van de avond, toen we op weg waren naar de auto, troffen we iemand van de organisatie, die ons blij vertelde dat er over de 1800 wandelaars waren geweest. Schitterend toch?! Mooi resultaat dus ook qua geld voor het goede doel. Fantastisch!

Ondanks de regen heb ik toch vele foto’s gemaakt. In het donker, al wandelend, zonder statief… tja….de kwaliteit is er dan ook naar, zal ik maar zeggen *grijns*. Ik heb ze niet weggegooid omdat het leuke herinneringen aan een fijne avond zijn.
Nu een rustig weekend in, geen afspraken of plannen, alle tijd dus om bij te komen en me weer voor te bereiden op de week die komen gaat….Wens iedereen een heel fijn weekend toe!

10 Hartenluchtjes op “Midnight Walk Assen nr.5a”

  1. Dank je wel….

   Ja ik zag een verzoek voorbij komen, raar, zal zo ff kijken of de instellingen goed staan, inheb jou in ieder geval toestemming gegeven de foto’s te bekijken…

   update
   de instellingen stonden fout inderdaad, sorry. Je moet het album nu probleemloos kunnen bekijken.

  1. Ja vond ik wel….. al was er zo her en der wel wat gemopper in de groep maar ja je kan het nooit iedereen naar de zin maken…. wij hebben ons in ieder geval prima vermaakt.

   Dank je wel 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.