Later dan gepland stapte ik de auto in en reed ik naar de andere kant van het land, Hoek van Holland, om een bakkie leut te gaan drinken bij Astrid. Zij blogt al een tijd niet meer maar de ‘oudere’ bloggers onder jullie kennen haar vast nog wel, of misschien beter als ik bij haar naam die van Mellis noem. Klappertandend van de koorts lag ze in haar bed, haar dekbed hoog opgetrokken, arme ziel, de zoveelste nierbekkenontsteking maakt haar het leven nog zuurder dan het al is. Nadat ik enige tijd later afscheid van haar had genomen reed ik naar de haven en parkeerde mijn auto naast het station waar enkele ogenblikken later een trein binnen kwam zoeven waaruit Liesbeth stapte en nadat zij bij mij ingestapt was reden we op ons gemakkie naar Katwijk, naar mijn favoriete restaurant van Nederland.

260716b

260716a

260716c Het leek er heel even op dat we een andere eetgelegenheid moesten gaan zoeken want ik raakte de auto niet kwijt. Nou ben ik Gekke Henkie niet en dus ook niet voor 1 gat te vangen, na nog een rondje zagen we dan toch een plekkie, Liesbeth spotte hem het eerste en zei: ‘daar plak jij jouw karretje wel tussen’ en ja hoor, ik stelde haar niet teleur, en zoals een keurige ‘uche uche’ chauffeuse betaamt, zette ik de auto er in 1x in, mijn rij-examinator zou trots op me zijn geweest, nou ja mag ook wel, heb mijn rijbewijs inmiddels ruim 35 jaar.

Weer even later zaten we op het terras van het eerder genoemde restaurant aan de cappuccino en cola en weer even later hoorde ik regelmatig een extreem genoeglijk ‘humhum’ naast me wat me vertelde dat ook mijn tafelgenote zat te smullen, weliswaar van een ander gerecht dan ik maar dat mocht de pret niet drukken.

Een klein uur later stapten we weer de auto in en togen naar de andere kant van Katwijk, vliegveld Valkenburg was ons doel.

Liesbeth had nog nooit (ja echt!!!) een musical bijgewoond en dat was op zich al bijzonder genoeg natuurlijk maar extra bijzonder was wel het feit dat het ‘Soldaat van Oranje’ was, en zoals jullie die haar ‘kennen’ wel weten heeft de 2e wo en alles daarom heen haar enorme interesse.

Ik had een spreekverbod gekregen en me daar keurig aan gehouden, ik had niets los gelaten en de ene na de andere verbazing wisselden elkaar af bij mijn theatergezelschap van de avond.

Het is een intensieve voorstelling die een uur langer duurt dan de gemiddelde musical en om 23.35 stonden we weer buiten.

Op naar de ‘lunch’, onze magen knorden.
Onderweg naar Utrecht, waar ik haar bij het station zou afleveren, hobbelden we een benzinepomp-shop in, kochten koffie en brood en vervolgden onze reis.

Nadat ik haar bij het Beatrixtheater had afgezet vervolgde ik mijn reis naar Assen,
waar ik door 3 onstuimige honden nog net niet ondersteboven gelopen werd en binnen warm ontvangen werd met een dampende beker koffie, zo fijn thuiskomen!

Kortom. een lange dag is ten einde gekomen, de kilometerteller in mijn auto staat een fors stuk hoger dan op het moment dat ik vertrok maar dat was het (natuurlijk) méér dan waard.

Een dag met een gouden randje!

Liesbeth bedankt!!

18 Hartenluchtjes op “Met de vlam in de pijp”

  1. inderdaad Edward, toen ik door jeweetwelwaar reed heb ik nog even extra om me heen gekeken of ik jou ook ergens spotte…maar helaas….

   Nou ja zeg, foei toch grinnik

  1. 😉 Nu is het weer even afgelopen hoor….. de agenda is nu weer ff leeg…. tot 1 oktober maar ja wie weet wat er nog tussen komt

   Liefs terug

  1. nou ik moet je eerlijk bekennen dat ik er soms wel eens over nadenk om een aparte blog te maken voor mijn categorie ‘tripkes’ ….nu jij het zegt gaat het gelijk weer kriebelen…

 1. Mens mens wat maar jij een kilometers….bbbbrrr…. !
  Musicals is dan weer niet mijn ding, ik ben waarschijnlijk de enige Nederlander die de soldaat van Oranje nog niet gezien heeft. En dat blijft ook zo want ik zingen uitbarsten als je druk doende bent met oorlog voeren kan ik niet zo rijmen….ligt echt aan mij hoor;-)
  We het boek gelezen en de film gezien dus het verhaal ken ik wel.
  Wat heb je een héérlijk rustige site dit keer….. een feesje!

  1. Mens mens, heerlijk vind ik het… ben zo blij dat ik het weer kan (en durf) … ik geniet er nog meer van dan voorheen!

   nee hoor, ik ken nog meer mensen die het nog niet gezien hebben en van wie ik evenmin verwacht dat ze het nog zullen gaan zien.

   🙂 dank je wel… ben nog niet helemaal klaar maar ik probeer m inderdaad wel rustiger te maken (en te houden)

 2. Zo sneu van je zieke vriendin. Haar wereldje wordt steeds kleiner. Wat zal ze hebben uitgekeken naar je komst, ook al voelde ze zich beroerd.
  Nog bedankt voor je foto’s! Zat ik er toch niet veel naast (-:
  Man en kind zijn naar De Soldaat geweest. Vonden ‘m prachtig.
  Ik ben blij dat Liesbeth en jij een leuke dag gehad hebben. Eens kijken wat zei erover gaan schrijven.
  Knuffels

  1. ja klopt!! Zij is overigens wel altijd de vrolijke hoor, godzijdank geen depressief koppie op haar zo ziek lijf… waarvan ze al vanaf het begin weet dat het nooit beter zal worden.

   Het is ook prachtig, al zegt dat woord het niet, indrukwekkend past beter.

   astrid blogt niet meer, maar liesbeth nog wel, komt wel goed dus

   -x-♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.