Met applaus onthoofd

Wat nou als je ultieme wens is: Alle instrumenten van een symfonisch orkest bespelen en erbij te zinngen, alles tegelijkertijd!
Dan hoor je al snel mensen zeggen dat dat onmogelijk is.. . maahaar….
Wat nou als je zo’n jaar of 7 na je afstuderen volop de overtuiging hebt dat iets pas onmogelijk is als je het geprobeerd hebt en onmogelijk gebleken is maar nog niet geprobeerd hebt je droomwens te realiseren?
Dan ga je er ‘gewoon’ mee beginnen… áls je tenminste Diederick Ensink heet.

En dus stapte ik vanochtend even voor 10.30 de auto in en ging op weg naar Den Helder. (-Ja ook wel even een dingetje, een routje van 2-1/4 enkele reis en dat in mijn eentje, de 1e grote rit weer na het tikkerdebacle, zou ik het kunnen durven, zou ik het kunnen… alles is mogelijk tot je het tegendeel bewezen krijgt..-) Theater De Kampanje was dus de locatie die onderdeel werd van zowel Diedericks als mijn uitdaging die hoe dan ook gevolgen zou hebben, weliswaar heel verschillend maar desalniettemin.

Met in mijn hoofd nog de layout en locatie van het oude theater werd ik in Den Helder zelf verrast want er bleek een geheel nieuwe plek en nieuw theater te zijn. Iets waarvan ik niet op de hoogte was sinds ik stopte met het volgen van Jeans na Diedericks vertrek, de overlijdens van Karel en Edwin, en de ‘wisseling van de wacht’ in de leiding van de niet meer passende broek. Onderweg tal van obstakels evengoed, waardoor ik niet, zoals gepland en gehoopt, ruim tijd zou hebben om op aden te komen, te eten etc maar bijna hijgend als een oud molenpaard op het terrein aan waar ik de auto kwijt kon en om mee heen de haven zag met tal van gebouwen. Amper tot geen navigatie ter plekke dus hobbelde ik op hoge hakken over een waardeloos gelegd plein met nog waardelozer stenen naar de ingang van het theater. Daar kreeg ik te horen dat ik niet goed was, (-joh, vertel me iets dat ik nog niet weet?-) en mijn verbaasde blik uitte kennelijk de bijbehorende vraag want de dame in kwestie wees me naar een gebouw dat ik kon zien door de ramen heen, (grmbl, vlak bij mijn auto grmbl) dus ik ‘holde’ zo snel als ik kon daarheen en was een paar minuten voor aanvang binnen.

“Ronde Den Helder” was georganiseerd door “Vrienden van Den Helder”. Het is te vergelijken met de Uitmarkt maar dan alleen betrekking hebbende op de programmering van één specifiek theater, De Kampagne dus. Een rondje in dit geval betekent dat er 4 acts zijn. Iedere act krijgt een half uur om een soort van voorproefje te geven. 4 Rondjes dus 4x een optreden van elke act. Al had ik al wel enigerlei bedacht had bedacht ik ook ‘niet geschoten is altijd mis’ dus vertelde ik aan een gerant dat ik maar voor 1 van de 4 acts naar Den Helder was gereisd en of het dus toegestaan was om die act 4x te bekijken. Jullie raden het al… het antwoord was nee; hoofdzakelijk ivm Corona.

De 1e act die ik voor me kreeg was onderhoudend maar ik zag ‘genoeg’ in dat half uur. De 2e act idem. Helaas geen kaartverkoop aan ondergetekende. De 3e act, nou hèhè eindelijk, Died, dát werd tijd. Na wat ik al gehoord had was ik nu extra toe aan een portie ‘warm bad’ van hoge(re) kwaliteit.
Alles stond klaar en het w88 op de krullenbol kon beginnen. Ik heb me wel even afgevraagd wie van ons twee er nou nerveuzer zou zijn, behalve dan dat ik me wel realiseerde dat er voor hem veeeeeeeel meer van af hing dan voor mij.

Nou dat warme bad kwam hoor… en wat was het weer heerlijk om hem voor mijn neus te hebben. Te zien, te horen… te voelen met elke snaar van je bestaan… hoe iemand, al hoe nerveus ook, zich niet 100 maar 1000% (- – ja ja taalliefhebbers, ik weet dat dat niet mogelijk is maar ik zeg het lekker toch, lekker puhhh – – ) geeft om jou te vermaken. Dát half uur, snik, vloog wél om, met een lege maag maar wel een smile van oor tot oor liep ik de zaal uit. Die 4e act kon me puntjepuntje, ik was voor Died gekomen, die had ik gezien, dus nu kon ik wel naar huis. Tot ik even later buiten stond, met de foon in de hand om man te appen dat ik zou vertrekken, zag ik Died aankomen.

Een theatermedewerker hoorde ons praten en seinde me, wilt u niet liever Diederick nog een keer zien? Ik was even met stomheid geslagen, ja natuurlijk wilde ik dat, daar was ik immers voor gekomen maar etc etc etc … waarop zij zei, u gaat via die deur maar lekker terug de zaal in en dan geniet u nog een keer een half uur. Nou dát liet ik me natuurlijk geen 2x zeggen.

 

 

 

 

Even na vijven stapte ik dan de auto weer in en reed terug naar huis. Weer oponthoud maar gelukkig niet zo veel als vanochtend, even voor 8-en was ik binnen en kon ik met een bak leut op de bank ploffen. Ik heb gelukkig gisteren kaartjes weten te scoren voor de officiële eerste try-out van Diedericks Debuut en na vandaag kan ik nog minder wachten dan ik al kon. Het was zo super. Ja natuurlijk heb ik ook puntjes van kritiek, maar heej dat mag, sterker nog ‘moet’ want hij is pas begonnen maar dát wat ik vanmiddag al voor me kreeg, 2x maar liefst ook, was nog beter dan dat ik al verwacht had.
Een albumpje met 30 foto’s staat online en laat het schip hieronder (klik) je er maar naartoe varen dan

Man man man, vrouw vrouw vrouw, het koste me (bijna letterlijk) bloed, zweet en tranen maar wat was het de moeite waard. En dan als beloning het cadeautje dubbel te krijgen, jullie snappen wel, mijn zondag kon niet meer stuk en de ellende van de heenweg is nu gewoon deel van het verhaal maar het gewicht van het mooi weegt duizendmaal zwaarder.

 

Rest mij vnog één vraag?
Wanneer is het 13 oktober????

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

32 reacties

 1. Dappere jij. Het vrouwtje van Stavast!
  Het ene moordwijf kwam het andere tegen in het theater (-: en zodoende mocht je nóg een halfuur.
  Ontzettend lief van haar en wat een toegift voor jou.
  13 oktober wordt het pas na 12 oktober. Maar tussendoor heb je nog andere leuke dingen op je agenda staan…
  Dikke liefs ♥

 2. Dat was boffen Melody. Het lijkt me ook een heel mooie locatie.

 3. Het reizen was het wel weer waard. Bofkont hoor dat je 2 x mocht kijken.
  Mooie foto’s, prachtig weer overigens ook om buiten foto’s te maken.
  Was je er helemaal alleen naartoe?

 4. Ik ben een behulpzaam type dus ik heb het even voor je opgezocht, 13 oktober valt dit jaar precies tussen 12 en 14 oktober , geen dank hoor graag gedaan. 😉

  Fijn dat het gelukt is al was het met hindernissen, een voorstelling moet altijd groeien door de try- outs , die zijn er niet voor niets ,De reacties van het publiek laten de artiesten weten waar iets niet lekker loopt. Maar jij had een heerlijke middag dat is top!

 5. Je verhaal spat weer van het enthousiasme! Heerlijk voor je, alles wat gisteren mooi was, wat achteraf ook mooi was, en wat van tevoren mooi lijkt te gaan worden. Na het lezen van alle datumhulp, zal ik me inhouden en maar niet vertellen dat 13 oktober op 13 oktober valt…
  Knufff

  • 😉 Ja wel hè… .is voor Died niet moeilijk hoor… dat was ik al vanaf dag 1 eigenlijk…. als ik het me goed herinner, 30 september 2010. Jeans20 Let’s Celebrate, daarna JEANS21 Grown up en JEANS22 Dynamite en JEANS23 Wings of Dreams.

   Dus ook zegt me dat ik nog zo lang moet wachten als dat ik al dacht???? * Snikkkkkkkk *

 6. ja je had zeker geluk , en wat ik aan de foto’s zag was de rit heen en weer ook geslaagd
  de boot naar Texel mis ik nog , staat op m’n lijstje
  wens je nu veel rust toe

 7. Als je het niet probeert, weet je ook niet of het lukt.
  Volgens mij waren de gebouwen van de Marine.
  Diederick heeft wel talent, zelfs met een rode neus op. Hans

  • Nou precies, dat dus 😉

   Ja dat kan heel goed, ik heb echt geen idee, ik ben niet (meer ) op de actuele hoogte van wels/wees va theaters en schouwburgen in ons land, dat ligt al weer 5 jaar achter me.

   Zeker weten… ik volg hem nu al een 9 jaar bijna (volgende maand) en heb hem zijn talenten verder zien ontwikkelen… zo gaaf te volgen

 8. Jij je optreden gezien en genoten dubbelop
  13 okt. is mijn grote broer jarig…dus gil dan wel een keer hihi

 9. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Laat ik nou denken dat ik gereageerd had op de muziek van Diederick,?
  Hoef je niet te vertellen hoe goed het is van jou om deze reis te ondernemen, doe het toch!
  Te zien en te voelen hoe goed jullie het deden( jij en Died)
  Jij hebt me weer verrast met je avontuur, veel rust wens ik je, nagenieten, hé? xxx Liefs.

 10. Goede morgen Melody, je hebt dus dubbel kunnen genieten. Ik zag dat iemand al had opgezocht wanneer dertien oktober was, dus die moeite had ik me kunnen besparen 😉
  Een fijne maandag met nog heerlijk nagenieten.

 11. 4.5 uur rijden om dan hemels te genieten. Ik begrijp perfect dat je maar één seconde aarzelde, of deed je dat niet?
  Je bent beloond, meer dan, voor je dapperheid.
  Hoor ik daar een eigentijdse vrolijke bolero?

  • Ja klopt….dat is de route puur, helaas werd ie fors langer door wegwerkzaamheden en andere bagger dat fileleed heet.

   Nee haha ik heb niet geaarzeld, niet als het om Died gaat. Jah toch, zo voelt het wel iig.

   Ja joh, hoe goed zijn jouw oren, dát speelde hij daar inderdaad ook deels.

 12. Goed van je dat het je zonder toestanden gelukt is… En dan 2x je favoriet gezien, kan niet beter.
  13 oktober duurt nog maar ongeveer 6 weken geloof ik…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.