Merry & Pippin

Zoals ik al eerder beschreef gingen Daphne en ik gisteren op weg naar een Gelders asiel om daar 2 poezenknuffels te halen, een broer en zus van om en nabij 5 jaar jong, althans zo schatte men het daar in nadat ze in een bos gevonden waren in een doos, uitgezet dus. Ik zou heel graag een heel hartig, maar zeer zeker niet hartelijk, woordje met de voormalige eigenaren wisselen!
Eenmaal op locatie kromp mijn hart ineen want och och och wat zaten er veel dieren, die natuurlijk allemaal stuk voor stuk op een mandje hopen, het spijt me altijd enorm dat ik niet bij machte ben al die dieren dan zo’n mandje te bieden, al hoe zeer ik het hen ook gun.
De rit huiswaarts was een lange en niet zo heel aangename. Een compleet kattenconcert, blijkt maar weer dat katten niet van autoritten houden, zeker niet met warm weer en openstaande ramen voor frisse lucht maar ook heel veel lawaai.
Ze stonden in hun reismandjes op de achterbank in de gordels natuurlijk maar om de beurt heb ik de ene na de andere een tijdje op schoot gehad om ze gerust te stellen, dat lukte deels wel gelukkig.
Eenmaal thuis rond de klok van 4, volgde het kennismaken met onze heren en natuurlijk de andere 4-voeters, waarvan er 2 (Brego & Bilbo) heel nieuwsgierig waren en 2 (Noah en Precious) totaal geen interesse toonden, zoals verwacht overigens.
Al vrij snel leek Pippin uit zijn schulp te komen, zeker toen hij zich realiseerde dat er hier handen beschikbaar waren die wel wilden kroelen… even snel overigens liet hij zich zijn eten, (wij geven onze dieren altijd om 16.30 uur eten), prima smaken.
Anita was even komen binnenvallen om kennis te maken en wij grinnikten “hij doet zijn naam eer aan”.
Ik geef onze dieren altijd namen uit mijn lievelingsfilms… voor hen onder jullie die LotR kennen zullen de namen dus ook niet vreemd in de oren klinken. Pippin is de nieuwsgierige en altijd hongerige naar eten en aandacht in de film, onze Pippin is dat ook, dus mijn keuze was goed. Merry is de wat meer afstandelijke en gereserveerde, ook dat geldt voor onze 4-voeter zoals het nu lijkt.
Manlief ging op zeker moment naar bed terwijl ik beneden bleef om hen de 1e nacht gezelschap te houden en (uiteraard) indien nodig acuut in te kunnen grijpen in geval er iets mocht gebeuren tussen de ‘nieuwen’ en de ‘ouden’. Dat was niet aan de orde gelukkig en die 1e nacht verliep dus prima. Foto’s maken is nog niet zo heel gemakkelijk, zeker van Merry niet want zij laat zich nog niet erg veel zien, en als ze dat al doet dan is het maar heel kort en is ze beweeglijk dus zijn de foto’s bewogen glimlach.
Ik zal de komende dagen hopelijk betere foto’s kunnen scoren…
Voor nu even zover… wij zijn blij met onze aanwinsten!
Nu is het een kwestie van ramen en deuren gesloten houden en constant goed oppassen bij het betreden dan wel het verlaten van het huis, dat er niet weer kat tussen de benen door glipt en er vandoor gaat zoals Largo vorig jaar in juni deed. Hij was de 1e ooit die we heel snel kwijt raakten en hopelijk blijft hij ook de enige.

 

Merry

Pippin

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. Mooie katten Melody, ze hebben het maar getroffen om bij jullie terecht te komen.

 2. ja die hebben het zeker getroffen bij jullie , en ze zullen dan ook vast wel snel wennen
  en dan gaan ze voor je poseren hoor 🙂

  • 😉 Dat gaat inderdaad snel, ze komen steeds meer tevoorschijn, lopen ons achterna, komen ons begroeten als we weg waren en thuis komen etc..

   Ach ja dat komt dan ook wel goed 😉

 3. Ah, wat een schatjes mochten er met jullie mee. Maar ik snap dat je ze wel allemaal had mee willen nemen in je hart!

 4. Wat zijn ze mooi. En ze zijn in goede handen. Ik begrijp jouw medelijden als je al die dieren ziet.. maar nu heb je er alvast twee heel gelukkig gemaakt. Het beste ermee!

  • Ja he, vinden wij ook hoor.

   Ja logisch toch… dat is waar…. en vanaf 83 al vele anderen voor hen…. zolang wij dat kunnen zullen we dat ook blijven doen .

   Dank je wel, wederzijds in dit geval 😉

 5. Ge beetjes weten nog niet hoeveeel mazzel ze hebben maar dat zal snel wennen.

 6. Ze hebben een fijn thuis bij jullie. Mooie foto’s! En beestjes.

  Liefs Joanne

 7. Prachtige katten. Ze boffen dat jij op hun pad bent gekomen.
  Onbegrijpelijk dat mensen hun huisdieren zo maar weg kunnen doen.

 8. Echt, Melody, ik snap niet dat er mensen zijn die deze beauty’s in een doos in het bos kunnen achter laten ………. dat was hun pech, maar was dat niet gebeurd, had jij hun nooit ontmoet ………
  volgens mij zijn deze meneer en mevrouw eindelijk thuis.

  • Nee natuurlijk snap jij dat niet, ik ook niet…. en gelukkig niet wil ik wel stellen want dat betekent dat jij en ik mensen zijn die anders in het leven staan dan die beesten.

   Ja je hebt wel gelijk maar ik had ze graag niet ontmoet als ze vanaf hun geboorte blijvend een warm, liefdevol nest hadden gekend.

   Gelukkig zijn er mensen zoals jij en ik…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.