Ik kreeg blije berichten vanuit Zwitserland dan ‘mijn’ grootste vriend uit Emmen de lange reis naar de Zwitserse Dierentuin, Knies Kinder Zoo in Rapperswill goed door staan heeft. Mekong mag daar gaan bereiken wat zijn voorganger Thisiam (22 jaar) niet lukte, olifantenkoeien mama maken. De kudde in Rapperswill bestaat uit, inclusief Mekong, nu 9 olifanten. 52-jarige Ramona Dehli, 50-jarige Celyon, 38-jarige Rani, 36-jarige Sabu, 34-jarige Ma palaj, 21-jarige Sandry en 7-jarige Kalaya. Mekong heeft dus veel vrouwelijk schoon om zich heen.

 

 

 

Mekong arriveerde gisteren nadat hij maandag op reis was gegaan. Het transport is gelukkig probleemloos verlopen en stond gelijk al heel ontspannen in de box van Himmapan waar hij van de lange reis mocht bekomen, even later heeft hij lekker gegeten van al het lekkers dat al klaar lag en daarna was het tijd voor een welverdiende slaap. En op de laatste foto zie je dus 5.740 kg olifant die naar verluidt ruim 1,5 uur heeft liggen slapen, toch een lekker middagdutje of niet dan?

Dagdag lieve Mekong, ga daar tussen die Zwitserse bergen maar minstens zoveel dames (en heren) letterlijk en figuurlijk charmeren zoals je hier deed, ik ga je enorm missen en zal écht niet de enige zijn. Al zullen we natuurlijk jou eer aan doen en Timber heel hartelijk welkom heten!

16 Hartenluchtjes op “Mekong”

 1. Prachtig geschreven, lieverd. Ik denk dat velen opgelucht zullen zijn dat hij zo ontspannen daar ligt te snurken, het is toch een hele reis geweest voor hem. Nou maar hopen dat Timber snel de Emmense dames komt vergezellen.

  1. Nouuuuuuuu is dat ff leuk…. jij op mijn blog, geweldig 😉

   Dáár twijfel ik niet aan, ik ben heus de enige niet in dit geval.

   De truck is gisteren in Zwitserland aangekomen.. ik vermoed ook weer vertrokken, dat weet ik niet, kan ook zijn dat ze vanochtend vertrokken zijn… dus nu op weg naar Blijdorp om Timber op te halen en dan door te rijden naar Emmen…. ik hoop het zo want dán zie ik Timber overmorgen … duimduimduim

   ❤️❤️

 2. Op de onderste foto is het nog of hij iets heeft geblowd (-: Ik spreek niet uit ervaring, hoor. (Helaas, een gemiste kans uit m’n jeugd…)
  Mekong zag goed verzorgd worden, daar ben ik zeker van.
  DIkke kus ♥

 3. Als je meneer zo ziet liggen, denk ik dat het de rust zelve is, vaak zijn dieren behoorlijk van slag naar reizen, op zich natuurlijk een heel goed teken, want die rust zal hij ook overbrengen op de dames aldaar, waardoor ik denk dat het met de dames daar goed gaat klikken…..

 4. Bijzonder om een olifant zo te zien liggen.
  Mocht hij nu een kond verwekt hebben dan zou dat een mooi excuus zijn om op kraamvisite te gaan in Zwitserland en tegelijk Mekong even gedag te zeggen.

  1. Dat zie je inderdaad niet vaak tenzij je ‘s nachts in de stal kunt kijken…. overdag slapen ze meestal staand / steunend op slurf ook

   Ja inderdaad…. we gaan zeker, maar waarschijnlijk dan met het vliegtuig en auto huren ofzo want 8,5 uur tuffen enkele reis… daweekniehoor ;-0

    1. zeker weten maar eerst alle NL parken weer…. dan Pairi Daiza …. dan naar Schotland, Zulu opzoeken en dan daarna naar Zwitserland Mekong opzoeken ;-0)

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.