… het 1e oog…

 

… de kans benutten om verder te kijken dan je neus lang is…

 

In een dierentuin is altijd veel meer te zien dan je op het 1e oog zou denken. Gelukkig neemt het aantal mogelijkheden, om ook onder water te kunnen zien wat een dier doet etc, in de dierentuinen toe. Ook voor mijn 2e thuis geldt dit gelukkig.  Konden we tot voor kort ‘alleen’ maar de Nijlpaarden en de IJsberen van onderen bekijken, kunnen we dat sinds 20 juni ook voor wat betreft de pinguïns.  Je krijgt toch wel een ander beeld van dieren als ze kunt constateren hoe verschillend hun manieren van bewegen zijn tussen ‘op het droge’ & ‘in het natte’.
Bij de IJsberen zie je bijvoorbeeld hoe groot ze werkelijk zijn als ze op een haartje na langs de ramen scheren en bij de Nijlpaarden zie je hoe ontzettend beweeglijk ze zijn, beter gezegd; gewichtsloos als het ware want lijken ze op het land één van de logste diersoorten die je je maar kunt voorstellen, blijken het onder water regelrechte ballerina’s te zijn. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de houterig lopende pinguïns, Hoe verbazingwekkend die door het water vliegen!

 

 

 

Ik juich het dan ook van harte toe en hoop dat men nog veel meer van dit soort mogelijkheden zal scheppen, bijv. bij Olifanten zou ik dat heel graag willen zien… maar ja of dat mogelijk is???  Hoe dan ook, morgen loop ik er weer heerlijk rond en daar heb ik natuurlijk vreselijk veel zin in.

1 Hartenluchtje op “Meer dan op…”

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.