~ KIJKERIJ ~·Wildlands

Mazzeltjesdag

Je hebt van die data, elk jaar terugkerend, die veel emoties met zich meebrengen. Soms zijn zulke dagen juist iets om naar uit te kijken en je op te verheugen maar soms helaas ook juist het tegenovergesteld. Vandaag is dus zo’n dag voor mij. Ik vertikte het dus ook pertinent om vandaag op de bank te blijven zitten en in gepieker te verzanden. De afgelopen dagen op weg naar de dag van vandaag waren al geen pretje. Mede natuurlijk door de gebeurtenissen aan het begin van deze week met hun impact schoot ik eergisteravond bijna in een psychose, gelukkig kon mijn wondermiddel dat verhinderen maar maakte ik wel een beroerde avond en nacht door.
Vanochtend dus op tijd uit de veren en met mijn meisje de auto in… de grens over, op weg naar een dierentuin die ik al kende maar zij nog niet, Zoo Osnabrück om precies te zijn.
De reis erheen verliep probleemloos gelukkig en even over 10-en liepen we door de ingang nadat we gratis entreekaartjes hadden ontvangen. Dat waren al 2 mazzeltjes. Dat meerderen zouden volgen wisten we toen nog niet.

In het park was het erg rustig, dat vinden wij altijd mazzel, nr 3 dus. We hadden alle ruimte om foto’s te maken en ook alle rust daarvoor want niemand liep ons voor de voeten. Enig nadeel was natuurlijk wel het feit dat het winter is, in Duitse Dierentuinen houdt dat in dat maar 1 horecagelegenheid open is, meestal die gelijk bij de ingang en daar heb je weinig aan als je halverwege het park bent, zoals in dit geval een heel groot park dat ook nog eens voornamelijk gebouwd is op heuvels. Het weer was overigens prima, rondom 1 graad maar amper wind. Mijn jas is heel de tijd los gebleven, sterker nog, op zeker moment heb ik hem zelfs uitgedaan.

Op zeker moment spotte ik beweging en wat zag ik? Mazzeltje nr. zoveel want ik zag dat Mama Serval 2 kittens had, die waren behoorlijk aan het dollen. Wat een schitterend gezicht, daar hebben we dus ook heel lang bij staan/zitten kijken en in onze beide fotomappen zul je daar dus ook veel foto’s van aantreffen.

Het park beschikt over een grote uitgebreide en diverse dierencollectie. Daarnaast is het park ook volledig in beweging want men is aan het uitbreiden. Ik zag al veel nieuws dat er nog niet was toen ik er in 2016 was.. en dus nog veel in aanbouw. Het jaargetijde zorgde er echter ook voor dat we een aantal dieren niet voor de lens konden krijgen, ze waren of binnen en de ruiten te vies of de onderdak-verblijven waren niet toegankelijk voor publiek. Het zij zo.

Eind van de middag moesten we nog even ons best doen om de olifanten voor de lens te krijgen. Vooral voor Petra natuurlijk. Zij had al aangegeven heel heel graag recente foto’s te willen hebben en tja aangezien zij geen foto’s plaatst waarop iets van omheining of publiek zichtbaar is .. en in dit park juist veel omheining aanwezig is was dat nog wel even een uitdaging maar daarin zijn we gelukkig ook weer goed geslaagd dus via WeTransfer kon ik haar zopas weer blij maken.

Eenmaal weer thuis, zonder problemen onderweg, konden we aan de koffie en thee schuiven en de foto’s gaan bekijken…
Daphne hield er na selectie 400 over en ikzelf 275.

Het is in ieder geval een dierentuin die ik van harte kan aanbevelen… de winter heeft zo zijn charme, ook op zo’n plek en dat men de openingstijden en de kosten aanpast is natuurlijk ook mooi meegenomen. Het parkeren is er nog gratis ook.

18 Geluchte Hartjes op “Mazzeltjesdag

 1. ha die Melody
  2 mooie foto albums bekeken
  dat zijn onze mazzeltjes hihi
  en jullie zelfs vrijkaartjes zo zo , al in al vast en zeker een fijne dag

  instellingen begrijpen en toepassen , gaat niet lukken 🙂
  ik zie veel en zal dus goed kijken , en sla het op in m’n geheugen 🙂

  voor straks ,slaap wel groet

  1. Ha die Karel

   Ja toch?!

   …Daphne kan met haar personeelspas of korting krijgen of zelfs gratis naar binnen bij veel dierentuinen, altijd even weer afwachten maar toch wel helemaal geweldig als het dan gratis mag 😉

   Je maakt prima foto’s hoor, niks mis mee dus ook niets om je voor te schamen ofzo…

   Ging niet helemaal zoals gewenst maar ach is geen ramp, ben het immers wel nog steeds gewend… straks maar op de bank ff tukken

  1. Hahaha ja dat zeggen ze…. het eten in Duitse Dierentuinen is op zich altijd prima hoor… .maar in de winterperiode is zowel het aanbod als keuze zeer beperkt helaas.

   Maar voor een fotograaf is het wel een feestje en dat is wel te zien , dank je wel !

 2. Hey Melody…

  Wat naar, dat je dag eigenlijk niet goed begint en dat je je zo K*T voelde…
  En ook de dagen er naar toe.
  En bijna een psychose… ik vind het vreselijk voor je.

  Maar wat goed dat je niet op de bank bent gaan hangen (wat veel mensen misschien wqel doen) en er op uit bent gegaan.
  En hoe!
  met als resultaat deze prachtige foto’s…
  Petje af!!

  Heel veel liefs van Marlou

  .

  1. Hallo Marlou, dank je wel voor je hartverwarmende reactie.

   Naar was het wel inderdaad, anderzijds viel het reuze mee gezien mijn verleden als Bi-Polair iemand sinds een jaar of 36 … de laatste anderhalf jaar gaat het fantastisch goed na afbouw reguliere medicatie en het starten / gebruiken van CBD
   Dit soort obstakels zijn beduidend minder in aantal dan voorheen en ook beduidend minder heftig

   Ik durf nu vrij het huis uit en dat doe ik dan ook want ik weet maar al te goed wat er kan gebeuren als ik wel op de bank blijf zitten en dat moet ik hoe dan ook zien te voorkomen.

   Dank je wel hoor.

   Liefs terug.

 3. Prachtige blog en de serval moeder met kittens sprong ruit met hun mooie vacht. En je had veel foto’s gemaakt en het was ook nog eens rustig. Het is heel goed dat jij je zinnen verzet om wat leuks te gaan doen in plaats van te piekeren. Heb nu ook van die dagen maar probeer dan ook mijn gedachten rust te geven.

  1. Dank je wel Tine

   Ja sommige dagen zijn echt niet zo leuk dat je ze in je geschiedenisboekjes wilt beschrijven toch… ieder heeft zo zijn trucjes gelukkig maar ook.

  1. Ja klopt ook hoor…

   Ach ja, we hebben allemaal wel eens mindere dagen…. deze week is gewoon een week die heel snel vergeten mag worden… vreet bergen energie die ik al niet over heb en graag had bewaard voor de komende week maar oke het is niet anders, het zal wel goed komen.
   Nee nog niet dus… komt wel weer

   LIefsss

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.