He he eindelijk… daar is ie dan… de nieuwste aanwinst in de olifantenkudde van Wildlands Emmen want vanochtend om plm. 4.30 kwam er een jochie op de wereld die de naam Manoa kreeg, wat zoveel betekent als “Vrede- Rust”.


Ik werd wakker gemaakt door mijn foon die het geluid van whatsapp liet horen en zonder te kijken wist ik natuurlijk gelijk wie mij appte… even zuchtte ik; “de enige ochtend in de week dat ik kan uitslapen en plop… 7.15 … ” Nou ja, zo vroeg mijn nestje uit is met zulk nieuws natuurlijk helemaal niet erg en een uurtje later zat ik in de auto op weg naar de koffie. Weer een half uur later liepen we naar de appie voor happie & sappie en enkele minuten later stonden we ongeduldig te wachten voor de poort op de klok van 10 zodat we naar binnen konden.

Toen we die grens eenmaal gepasseerd waren liepen we op snel-loop/rol-pas naar de achterkant van Jungola om aldaar de Rimbula-kas via de andere kant binnen te gaan want dan sta je gelijk met je neus op de bullenbak, de plek waar, zoals wij dat weten, in geval van een geboorte de dames met jongen dan aanwezig zijn. Al snel voegden zich meer mensen bij ons en klikten er talloze camera’s.

Na verloop van tijd waren we af happie en sappie toe en daarna deden we nog een klein rondje alvorens we ons weer naar de uitgang begaven. Weer een uur later was ik thuis en kon ik blij doch ‘op’ op de bank neerploffen. Helaas is tot mijn spijt aan de foto’s duidelijk te zien dat ik niet echt een dag van ‘mijn dag’ had maar ja onder het mom van beter iets dan niets ben ik wel blij met mijn 1e kiekjes van de nr. 10 die onze kudde weer een mooi rond getal geeft.
De foto’s die hier staan heb ik dus bewerkt… dat doe ik eigenlijk nooit maar ja voor alles is een 1e keer toch? Zal geen gewoonte worden hoor, ik hou er niet van maar ja in die speciale geval maak ik dan wel een uitzondering. Ik ben er redelijk aan gewend dat de stand van mijn gratenpakhuis veel invloed heeft en accepteer dat meestal ook wel gelaten omdat ik er toch niks aan kan doen maar ja vandaag mag het wel een keertje vond ik grijns . Mocht je de andere (originele) foto’s willen zien klik dan H I E R 

18 Hartenluchtjes op “Manoa”

 1. Wat een kleintje nog zeg. Op sommige foto’s moet je goed kijken, zo zit hij tussen de benen van mamma en de tante’s
  Fijn dat hij er is. Nu eten, drjnken en gezond blijven.

  1. Ja inderdaad… maar… hij is toch groter dan dat Mauk op 2 april was… je ziet nu wel verschil maar zo schelen echt maar heel weinig… Mauk had bij de geboorte nog soort van rimpels door te groot vel…dat heeft Manoa niet.

   Ja zeker weten… dat hopen we allemaal natuurlijk …zeker met dat nare nieuws uit andere zoo’s in ons achterhoofd….

    1. Tja normaliter zeg ik…. dinsdag gaan…. rustigste dag vd week, maar na vandaag met tal van schoolreisjes brrrrr , ik snap je dus helemaal…. hopelijk lukt het gauw en kom ik jullie dan tegen ….dan ga ik jou ff prikkelen grijns

 2. Hoe bedoel je, mijn dag niet. Wat een geweldige foto’s! Zo schattig dat kleintje. Vandaag met kleinzoon naar Dierenpark Amersfoort geweest. Een heerlijke dag.

  Liefs Joanne

  1. 😉 ik ben erg kritisch… en zeker als mijn lijf niet doet wat ik wil dat het doet… maar lief van je hoor, deze oppepper 😉

   Heerlijk….daar wil ik ook gauw weer heen.

   xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.