Maak me gek!

Marja

In 2001…..liep ik tegen het eind van mijn 30-er jaren, stond ik op de grens van de overgang van de 3 naar de 4. Ondanks dat ik, in tegenstelling tot veel mensen, er totaal geen moeite mee had niet meer tot de categorie 30-ers te behoren maar deel te worden van de categorie 40-ers…. was er in dat jaar wel een avond die ik niet snel zal vergeten omdat ik me juist die avond heel erg bewust werd van het feit dat ik me dan nog wel niet oud voelde maar dat in de ogen van de jeugd wel degelijk was. In dat jaar namelijk stond ik op zekere avond in een discotheek in een naburig dorp, samen met mijn dochter te wachten tot er een boyband, “BoyBand” geheten, zou optreden. En waarom? Nou simpelweg omdat 1 van mijn favorieten uit een Jeans-cast van een jaar eerder deel uitmaakte van die boyband. Samen met Ivo Chundro, Axel de Graaf, Duncan Anepool en Charly Luske vormde Richard Rodermond die boyband en hadden ze, voordat ze als boyband op tour gingen, de Nederlandse theaters bezocht met hun musical “Boyband”, waarin ook Tanja Jess, Johnny Kraaijkamp jr. en Paul Groot een rol vervulden. Dus tja toen zij als boyband in een nabij gelegen discotheek zouden komen optreden ‘moesten’ we er natuurlijk wel heen. Die avond herinner ik me nog als was het pas gisteren, is het niet vanwege dat optreden dan is het wel vanwege de gefronste wenkbrauwen en talrijke vragende ogen die ik me herinner van de jeugd die die discotheek die avond bevolkte 😉

34 hartenluchtjes op “Maak me gek!

 1. Tja, in 2001 liep ik tegen het eind van mijn 50er jaren en was ik net [niet al te prettig] afgedankt door het bedrijf waarvoor ik tientallen jaren had gewerkt en ook patenten had verworven.
  Dit genre muziek spreekt niet tot mijn verbeelding; ze zullen wel goed zijn, gezien het aantal fans. De naam Charly Luske komt me vaag bekend voor, maar zegt me inhoudelijk niets.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   In die tijd was zo’n verzetje zeer waardevol want ik voerde een soortgelijke strijd met mijn werkgever…. wat leidde tot een ‘onprettig’ eind, net als bij jou.

   Charly Luske, is ondertussen de man van Tanja Jes en met haar heeft hij kinderen op de wereld gezet, toen als niet ‘mijn ding’ om het zo maar te zeggen en nu nog steeds niet. Ik was om hem dus ook niet die discotheek binnengestapt zoals je zult begrijpen 😉

   Deze muziek zegt me nu ook zo goed als niets meer, het is een herinnering aan een mooie tijd, en daarom heeft het nog wel iets voor mij, Muzikaal en tekstueel zegt het me inderdaad niets meer.

 2. Haha leuke herinnering toch? Het is denk ik allemaal een beetje langs me heen gegaan, want ik herinner met deze band echt niet. Was te druk met andere dingen… Maar ik vind het heerlijk klinken hoor. Zwijmelze vandaag!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ik kan me inderdaad herinneren dat ik me af en toe wel onbehaaglijk voelde daar tussen al dat (in mijn ogen) TE jonge grut…

   haha ja dat dan weer wel he.

 3. Frederique says:

  Leuk!! En wat is Charlie hier nog jong. Ik sta ook op de grens van de 5 naar de 6. Maar je bent echt zo oud als dat je je voelt!

  Beetje bijgekomen van de ‘Nacht van Assen?’.
  Fijn weekend.

  Liefs Frederique

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ja he? 😉

   Dat klopt hoor, nu geen last meer van.

   Nou nog niet, het is al ruim een week gaande, met 3 idiote nachten vol gedender en andere zooi…. en momenteel razen de motoren he

   Dank je wel, liefs terug

 4. in 2001 was ik nog maar 34, met dochter aan de borst en kon ik nog door voor 20, maar nu krijg ik ook al een tijd die gefronsde wenkbrauwen en de mevrouw(oehoehoehoehoe….vreselijk)….best wel eens slikken hoor, want ik voel me nog net zo jong als in 2001 😉
  zucht

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Wat ik wel eens doe als men ‘mevrouw’ tegen me zegt…dan draai ik me om, kijk zo theatraal mogelijk om me heen en dan enige stilte zeg ik dan, zo verbaasd mogelijk natuurlijk… ‘ohh u bedoelt mij???’

   Ach ja….zucht mee 😉

 5. Elisabeth says:

  Gewoon een lekker nummer om naar te luisteren.En die leeftijd weet soms wat .Ik vond het bijna een ramp toen de 6 kwam ,nu ben ik 63 en het voelt zo relaxed !!
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ja dat is wel waar.

   Mijn leeftijd is geen factor hoor, ik ben zo oud/jong als ik ben en mijn gevoel past zich daar maar mooi aan aan 😉

   Dank je wel, jij ook, liefs terug.

 6. De boy bands zijn nagenoeg aan mij voorbij gegaan, net als de jaren overigens, want ik ben nu 62, maar vind dat een supergek idee, want ook ik voel me nog lang niet oud. Maar dat geldt voor iedereen, voor zover ik weet. En ach, elke leeftijd heeft zijn charme toch?

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   ik ben dan 10 jaar jonger dan jij, wat ik er van mee heb gekregen (en wat me bij is gebleven) kwam hoogstwaarschijnlijk door mijn dochter die toen in de pubertijd zat…
   verder was ook niet zo ‘mijn ding’ maar ja je ontkomt soms niet aan iets he?

   Ja dat vind ik wel hoor. Des te ouder des te leuker vaak ook!

 7. ieks….. zó herkenbaar, vandaag stond er een aardige knul voor me op in tram….óók zoiets, ik verbeeld me nog altijd er niét als een breekbaar oudje uit te zien,weg illusie;-)

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   haha….
   ik werd van de week bij de supermarkt gestopt door een hele jonge knul… en ik zei tegen hem ‘Zegt u het eens meneer, waarmee kan ik u van dienst zijn….’…. dat joch glunderde en wist even niet wat hij mij moest antwoorden, was gelijk van zijn a propos 😉

 8. Weet je wanneer ik me voor het eerst oud voelde? Dat ik droomde dat ik in de discotheek met iemand stond te dansen en vertelde dat de muziek die gedraaid werd, het favoriete nummer van mijn dochter was…
  Leuk hoe je daar allemaal toch op de een of andere manier op “getracteerd “wordt.
  Liefs en tot heel gauw <3

 9. Hahaha, wat een leuk verhaal. Heb je mee staan gillen?
  Ik heb het niet zo op boybands, maar dit vind ik wel een aardig nummer.
  Ik vond het wel vreselijk toen ik veertig werd. Ik zou niet meer zwanger kunnen raken. In 2001 verwisselde ik overigens de 4 voor de 5.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ja wel he?
   Ja hoor toen wel, althans, luidkeels meezingen bedoel ik dan he?

   Dochter en ik kenden elk liedje uit die musical van voor naar achteren en weer terug 😉

   Met het ouder worden heb ik nooit moeite gehad, al heeft wel de emotie gespeeld die jij ook benoemt, het te oud zijn om ooit nog een kind te krijgen heeft mij wel een tijdje dwars gezeten.

 10. Min says:

  Hmm, zag ik gisteren Charly Luske nog op de tv met Beter dan het origineel… Dit nummer is mij totaal onbekend, maar waar ik dan benieuwd naar bent, hoe is het met de Jeans-zanger?

 11. Vlasje says:

  Ben niet zo van de boybands, maar kan me er wel wat bij voorstellen, wij schreeuwden net zo hard bij de Beatles enzo. Fijne week!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ach ja… hihi…soms lokt iets je uit en kan je niet anders dan er gehoor aan geven toch?

   Dank je wel hoor, jij ook!

 12. O, en nou moet ik heel hard en heel hoog gaan gillen toch?
  Zo ging het van de week ook bij mijn nichtje bij One Direction (geloof ik).
  Volgende week sta ik bij Pearl Jam. Ik denk dat er een hoop ‘ouwere jongeren’ om me heen zullen staan!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Haha je mag alles hier en moet niks…wat jij wilt, leef je uit, ik vind alles goed.

   Ik wens je alvast heel veel plezier, ben blij dat jij daar staat en ik niet 😉

 13. Rianne says:

  2001.. Al weer twee jaar gescheiden, net een vaste baan gevonden, nog net niet wetende dat ik chronisch ziek ben… Deze boyband is compleet langs mij heen gegaan…

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Dat kan ik helemaal begrijpen, en ach echt iets gemist op dat vlak heb je niet hoor.

   Ik wens je wel veel draagkracht toe bij de problemen die je inmiddels hebt met je gezondheid, ik weet wat het kost aan energie en doorzettingsvermogen.

 14. Dus dit is voor jou wel een lied waar je veel bij kan denken.
  Grappig, ik ken die hele jongen niet. Wat ben ik toch een muzikale oen eigenlijk he.

   • Nee, ik mis niks. Maar ik heb veel bijgeleerd via you tube. Daar heb ik toch weer de nodige muziek leren waarderen. Dus eigenlijk sta ik niet stil. Hmmm… daar denk ik nu ineens aan. Wel leuk eigenlijk.

    • ♫ Mel☺dy ♫ says:

     Precies…. Ik schreef het al niet omdat ik je geen woorden in Edmond wilde leggen….

     Zo zie je maar…..nooit te oud om (bij) te leren, en internet heeft ook leuke kanten!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.