Luister naar je ❤️


~ Zwijmelen op Zaterdag *369*

~ 14 december 2019

~ Gestart bij Marja op 17-11-2012

~ Voortgezet (miv 261) bij Trees op 11-11-2017

~ Voortgezet hier (miv 348) op 20 juli 2019.

Waarmee ga jij ons vandaag laten opspringen om mee te dansen of heerlijk achterover laten leunen om met de ogen dicht bij te zwijmelen?
Ik leg graag mijn oor bij jou te luister dus zingt en/of musiceert u maar:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ik zeg het al jaren tegen iedereen…
De laatste tijd ook steeds meer tegen mezelf…
Dus ja ik weet dat  ‘makkelijker gezegd dan gedaan’ opgaat, maar toch!

Het lied dat daar heel goed bij past is van een Zweeds duo dat er in de jaren 80 succes mee boekte. Eén van de zangeressen van die band heette Marie Fredrikkson en op onze 36e trouwdag (afgelopen maandag) overleed zij op 61-jarige leeftijd ten gevolge van een hersentumor. RIP Marie.

RIP ook Karel en Bor, eerder deze week, de ene 89 jaar en de andere 94 jaar. Allebei 85+ jaar goede vrienden van mijn maandagmeneer.  Ik werd 2 weken geleden 57 (al voelt het als 570). Niemand weet welke dag diens laatste zal zijn, vooropgesteld natuurlijk dat hij die laatste dag niet zelf bepaalt… maar heel eerlijk?
Die 2 hoogste aantallen in de 4 die ik hier noem, oefenen op mij geen aantrekkingskracht uit, integendeel zelfs maar (on-)gelukkigerwijze moet ik het afwachten en zien tot hoever ik hoe kom. Op dit moment speelt de zelfbestemmings- & -uitvoeringswens in dat opzicht niet de hoofdrol maar wie weet komt dat ooit wel weer… of niet… tijd zal het leren…
Hoe dan ook… Ik zal in alle gevallen naar mijn ❤️luisteren.

 

 

Ik wens jou en de jouwen van ❤️-e een ❤️-verwarmend weekend toe!

 

 

36 thoughts on “Luister naar je ❤️

 1. Het is zo droevig. Ook wij werden overspoeld door trieste berichten van overlijdens. Een vriend van 62, een buur van 63, een collega van 55, een echtgenoot van een collega van 58, een broer van een schoonzus van 60, een zus van een zwager van 77… en dat allemaal deze maand. Zoveel generatiegenoten… Het is toch wel heel veel slecht nieuws opeen. Ik denk vooral aan het grote verdriet bij hun kinderen en geliefdes, ook nog hun in leven zijnde ouder(s) die achterblijven.

  • Inderdaad meis. Ach nee wat vreselijk!! Het is altjid heel erg naar maar in deze tijd van een jaar valt het extra zwaar (zo ervaar ik het tenminste wel..)

   Ik wens jou en hen allen, sterkte!

   Knuffel ♥♥

    • SNap ik heel goed. Ik had zo’n stroom een paar jaar geleden, daar heb ik nog steeds last vast.
     En bij/na mijn infarct en het moeizame herstel ervan is alle verlies dat ik al leed dubbel en dwars door/over me heen gedenderd en helaas is daardoor mijn bi-polariteit weer behoorlijk wakker geschud en is ook mijn suÏcidaliteit terug, het daartegen strijden kost zoveel energie, iets dat ik al niet in overvloed heb… ik ben zo moe!

     Kortom, het is teveel, dus ik weet maar al te goed hoe je je voelt.

     Liefs ❤️

 2. mogge Melody
  ja ook rondom mij vallen er velen weg , wat ouder en wat jonger , telkenmale een naar bericht
  en ja welke dag zal die van mij zijn , niemand die het weet
  ik geniet nog van het leven , luister naar mijn hart , maar zou soms ook beter naar m’n lijf moeten luisteren 🙂
  een mooie zwijmel hoorde ik ondertussen
  geniet de dag

  • Goedemorgen Karel

   Jah dat begreep ik al van je, afschuwelijk. Wens je er sterkte mee!!

   Groot gelijk…. ohja? wie zegt dat? Eén of andere witte jas of vind je dat zelf?

   Ja wel toch.

   Dank je wel, gaan we weer proberen Het regent nu, straks hopelijk niet meer als we weer op de fietsen stappen

 3. Niemand weet wat het leven voor je in petto heeft. Er is één zekerheid bij elke geboorte, dat er ooit de dood op volgt.
  Vroeg of laat.
  Pijnlijk of onverwacht in de slaap….

  Listen to your heart when he’s calling for you
  Listen to your heart there’s nothing else you can do

 4. Gelukkig weet je niet hoeveel tijd je nog hebt, ik denk dat je zo moet leven dat je nergens spijt van zal hebben . Mijn man is inmiddels al weer bijna zes jaar geleden overleden, nog maar 66 jaar oud. Onverwacht net in deze tijd van het jaar, oudjaarsdag kreeg hij een hartstilstand en heeft nog zes dagen in Antwerpen in het ziekenhuis gelegen in coma , dus geen contact meer kunnen maken. Ik hoop dat hij wel heeft gemerkt dat we er iedere dag waren, de kinderen en ik.
  Maar in deze dagen denk ik er altijd weer aan terug. Oudjaar is nooit meer hetzelfde geworden als voordien.

  • Inderdaad Haba.

   Het is in ieder geval te proberen, of het lukken gaat is verhaal 2 maar niet geschoten is altijd mis immers.

   Wat naar joh, he bah, dat spijt me voor jou/jullie!

   En nee welke dag ook is met zulk verlies nooit meer gelijk aan wat het voordien was, rondom feestdagen voelt het nog erger inderdaad. Hier ook het eea aan intens verlies dat voor mij de feestdagen altijd een bepaalde gekleurde rand geeft.

   Ik ken je niet maar stuur je bij deze een virtuele maar niet minder welgemeende, vanuit mijn ♥, knuffel!

 5. Zolang we er zijn er maar het beste van proberen te maken…
  Mooi nummer, kwam het deze week al meerdere malen tegen.
  Ha en luister het toch iedere x weer.
  Ha je Uil lijkt wel een HART maar dan niet rood 😉
  Fijn weekend

  • Ja inderdaad, zo iets ja….
   Dat is wel logisch gezien haar overlijden afgelopen maandag…

   Een rode Sneeuwuil, wow dat zou een ontdekking zijn ;-0

   Dank je wel, jullie ook

 6. .
  December is inderdaad de maand dat gemis het meest gevoeld wordt
  Naar je hart luisteren is altijd goed want aan téver vooruit denken heb je niets. Alles loopt toch altijd anders dan je denkt.

 7. Mijn schoonvader zei eens: “Ik ben 78 maar wil toch nog blijven.” Dat geeft voor veel mensen aan dat ze hangen aan het leven. Gelukkig zijn of tevreden met de omstandigheden. Ik hoop het niet te worden…
  Wél gecondoleerd met je verliezen want elk verlies laat een gat achter in je ziel.
  Roxanne had een eigen “sound” wat heel knap is voor een duo.
  Dikke knuffel ♥

 8. Het spijt me oprecht, maar ik kan geen bemoedigende woorden vinden. Ja dat het verdrietig is dat het niet zo goed met je gaat, dat vermoeden had ik al, en dat je sluimerende kwalen zich weer meer laten gelden is echt verschrikkelijk, maar dat weet je zelf maar al te goed. Ik hoop van ganser harte dat met het verstrijken van de tijd je wereld er weer lichter gaat uitzien. Hoe afgezaagd ook, ik wens je alle sterkte.

  • Is niet erg hoor, ik neem jou dat niet kwalijk natuurlijk!!

   Jah klopt, dat weet ik maar al te goed, anderzijds ‘weet’ ik daardoor ook dat het wel weer ‘anders’ zal worden en ik hier nu ‘gewoon’ en ‘ongewoon’ doorheen moet….

   Dank je wel, lief van je, iets dat uit een oprecht ♥ komt kan onmogelijk afgezaagd zijn.

   Vandaag kwam er geen licht bij, integendeel. Werd weer geconfronteerd met een winkelbediende die kennelijk ‘service’ een vies woord vindt. Dus na thuiskomst een fikse klachtenmail richting dat winkelketen gestuurd… ze krijgen maar 1 kans het goed te maken, zo niet dan lijden ze een verlies van 750 euro want dan mogen ze het bestelde in gaatjes stoppen waar het licht nooit schijnt.

 9. Wij zijn in korte tijd ook geconfronteerd met het overlijden van twee (ongeveer) leeftijdgenoten die alleen woonden en allebei gevallen zijn, waarbij de vraag blijft wat de oorzaak was en wat het gevolg.
  Wij zijn nog geen 20 jaar samen, maar al opgehouden te tellen hoeveel uitvaarten we hebben meegemaakt, van directe familie tot vrienden en familie van vrienden. Dat terwijl we allebei onze ouders al verloren hadden toen we samenkwamen.
  Je moet er mee leren omgaan, anders heb je geen leven meer, en dat willen we wel hebben…

  • Jah die controverse herken ik maar al te goed… en uiteindelijk is het antwoord niet half zo belangrijk als de oplossing

   Helemaal waar… gelukkig izjn daar hulpmiddelen voor.

 10. Mooie keuze.
  Ik zwijmelde even niet mee zaterdag. Moe na een concert bij ons pop-podium.
  Maar fijn dat ik nog even kon komen luisteren naar Roxette,
  Toevallig had ik het er vandaag met mijn collega over. Hoe het zal zijn als we oud, hulpbehoevend zijn en (nog) niet doodgaan. Wat dat betreft zou ik tekenen voor hoe mijn schoonmoeder ging.
  Van kerngezond, naar wat vage klachten, en na een paar dagen na de diagnose hersentumor in coma raken en overlijden. Ze gaf zelf ook aan dat het goed was zo.
  Tot aan het eind van haar leven zelfstandig en gezond geweest. Het had wat mij betreft wel een paar jaar later mogen gebeuren bij haar.
  Maar 61, zoals deze zangeres, is wel heel jong…

  • Dank je wel Natasja

   Het er (af en toe) bij stil staan doet iedereen wel eens denk ik… en tja we hebben het niet voor het kiezen wat er wel of niet gebeurt noch hoe het wel of niet zal gaan… .als we tenminste kiezen voor een natuurlijk verloop … Mijn schoonvader werd één en een halve dag 62 … daarentegen is mijn maandagmeneer 94 inmiddels.. hij wil al lang graag ‘naar boven’…

   Elke leeftijd is ‘te jong’ voor een geliefde … al heeft een hogere leeftijd een ietsiepietsie sneller acceptatie….

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.