Links-min-s

Na een rondje met ons, bijna weer 100%, dartel kalf en hem met wat lekkers achterlatend, stapte ik om 9 uur de auto in en parkeerde ik die 3 kwartier later in een parkeergarage onder het plein in Emmen waaraan de poorten van mijn 2e thuis staan. Eenmaal weer boven de grond zag ik al bekenden bij de poort staan en mijn Emmens duo was een halve minuut later. Meestal parkeer ik bij hen voor de deur maar dat moet er wel plek zijn en dat was nu niet het geval, bovendien is de parkeergarage met dit hete weer een veel betere optie *glimlach*.
Eenmaal binnen de poorten linea recta naar Travelers, zoals altijd, voor ons 1e bakkie, ‘nieuwe Travelers’ moet ik zeggen want van a la cart is het nu buffetrestaurant geworden. De kassa’s zijn keurig omgeven door glazen wanden én een achterwand waarbij ik gelijk iets had van ‘oh wow, wil ik ook… ‘ en nee uiteraard niet want dat zou mijn hoofd niet accepteren, voor een paar seconden bekijken is wel te doen.

We namen buiten plaats op het terras en ondanks dat het amper 10 uur was, was het al aardig warm. We keken even naar boven en zagen een nog mooie lucht met witte wolken maar die waren al aan het omhoogtrekken, een aardig signaal dat het ‘straks’ wel eens erg benauwd zou kunnen gaan worden. We besloten dus maar er niet een al te lange dag van te maken zodat we op het heetst van de strijd, oh nee dag natuurlijk, weer thuis zouden zitten waar het luchtiger en koeler zou zijn. De koffie lieten we ons uiteraard wel smaken.

De verplichte route geldt nog steeds dus gingen we de Vlindertempel in, daar was het al redelijk benauwd en ook te druk naar mijn zin dus zorgden Herman (voor mij) en Daniëlle (achter mij) er voor dat niemand te dicht bij mij kon komen. Het is zaterdag… weekend…. mooi weer… dus druk…. en de Vlindertempel is zo prachtig dat mensen dingen van dichtbij willen zien en fotograferen en dus even vergeten dat ze ergens te dichtbij komen. Bijv. bij de poppenkast alwaar een vette rups zichtbaar was, van de Komeetstaart Vlinder.

 

Verder langs Monkey Market, alwaar vele jonge ouders met kroost stonden, door langs de Olifanten de grote kas in. Bij Mario hielden we halt natuurlijk.

We waren al weer hoognodig toe aan het bruine goud en Daniëlle had al benoemd dat er in Rimbula nieuw gebak was en dat dat erg lekker was en of ik niet, zoals ik toegegrijnsd werd, mijn pilletjes niet vergeten was. Nee tuulk niet, ‘kheb toch mijn dierentuintas bij me dus daar zitten ze standaard in. Man, vrouw, dát wás me toch een partijtje lekker, ik moest grote moeite doen om Spion Fantanja ervan te weerhouden haar buikje (nog) rond(er) te smikkelen.

Ook in de kas nam de benauwdheid al toe dus haasten we ons weer naar buiten. Mijn meisje was net bij Mr. Layos gearriveerd dus babbelden we even en maakte ik wat olifantenfoto’s die ons achterna gehobbeld waren. Timber is enorm in de musth en megalastig. Hij lijkt qua gedrag in musth enorm op Mekong en staat dan vaak bij hetzelfde hek als Mekong deed, te rammelen omdat hij dan naar zijn eigen stal wil. Eergisteren heeft hij dus zo hard op dat hek gebonkt dat hij de doppen van zijn tanden verloor en er nog meer schade aan veroorzaakte. Dat moest dus verholpen worden, dat is gelukkig gisteren gebeurd. Shwe Zin is nog steeds totallie in luf en volgt hem op de voet, ook de jonkies, Mauk en Manoa blijven in zijn buurt.

Door naar het Kompasplein om daar gelijk weer rechtsaf te slaan Serenga op, eens zien of we Dudley en zijn harem konden spotten… nou niet dus, we zagen echter wel 6 jonge Impala’s en het Onager jong ook, als ook mooie Klaprozen.

Via het Meridianenpad verlieten we de Serenga en betraden we Nortica. De witte meiden hadden het kennelijk ook te warm en geen zin publiek te vermaken, helemaal prima naturlijk. We gingen verder langs de Uilen die ook zaten te hijgen naar de Wasberen en Stinkdieren, ook zij hadden het wel bekeken want lieten zich door de zwemmende Zeehonden niet verleiden hun holletjes uit te komen. We zagen nog wel een Californische Zeeleeuw, zij vond het kennelijk wel lekker in de zon en in de benauwde hitte te liggen.

Voor ons werd de warmte wel teveel… we kunnen er normaliter wel tegen (Herman dan minder maar er is altijd wel schaduw te vinden) maar nu nog niet, we zijn het immers nog niet weer gewend, dus besloten we maar mijn auto op te zoeken. Eerst even langs de Shop want er was iets nieuws in de verkoop en dat moest ik even zien… Weer even later liepen/rolden we dus die shop weer uit met beiden een nieuwe klok… die ik vervolgens met schone handen inpakte nadat enig protesterend getetter mij had gewezen op een noodzakelijke deur…

Bij Herman en Daniëlle hangt er een zwarte versie en bij mij een blank-hout-kleur versie van een klok die alle kenmerken van ons 2e thuis in zich ( uit zich ) gestanst heeft gekregen dus we zijn er erg blij mee. Ze stapten bij mij in de auto, die volledig door hen goedgekeurd werd overigens, en ik reed ze via een klein omwegje naar huis waarna ik zelf naar Assen tufte (mwah, tufte klopt niet helemaal natuurlijk *grijns*) Er bleven 65 foto’s over en als je die wilt bekijken ‘moet’ je even op de klok hieronder klikken. Ik ga nu lekker de ruststand in zodat ik maandag weer helemaal fit met mijn meisje naar Arnhem kan.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

30 reacties

 1. Dank je wel dat ik weer mee mocht! Het was een mooi dagje, alleen vond ik het gebak een beetje naar niks smaken…

 2. links -s ??
  dus mooi op tijd daar , ja het is warm en ook wat benauwd hier
  zag weer een schitterende serie

  • …..Zo noemt Herman mij… omdat ik hem bij het achteruitrijden in de scoot bijna over de voeten reed…. Links min s is link (miegel)

   Hoorde al dat heel het land dat zou hebben

   Dank je wel.

   • aha dat betekent linkmiegel op z’n Drents 😁
    in Amsterdam betekent het een sluw iemand 🙂

    ja was op meer plaatsen benauwd , met hier en daar flink onweer

    • haha ja zo iets ja….

     In Groningen noemen we zo iemand een leperd.

     Ja dat is het hier nog maar geen drup gezien nog ;-(

     • ja verschilt wat door het land heen 🙂
      ik doe niets vanwege de benauwdheid , zou stoffen en stofzuigen , gaat het niet worden , of later vandaag
      er mag van mij een flinke donderbui komen

      • Ja is zo, met veel meer woorden, zinnen en gebruiken.

       Ik heb net gestofzuigd, man dat kost energie, brrrr, ook Vanyar hijgt als een oud paard… dus ja die bui mag losbarsen….

 3. Heerlijk genoten dus! Ja het was warm… op de fiets erin de tuin was het lekker. Omdat het code 🍊 was, heb ik maar geen lang fietstocht gemaakt. Had met gemak gekund. Geen donder en hagel hier ⛈ ⛈

 4. Veel plezier met nagenieten en maandag met genieten 😊

 5. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Mijn hart luchten? Mijn hart loopt vol als ik jouw verslag lees. over vriendschap, mooie dingen , lekkere dingen, lieve mensen.
  Prachtige dag om ook hier van te genieten! Heel veel dank! xxx liefs

 6. 😉 dat is mooi, zulke reacties lees ik natuurlijk graag. Ja het was weer FIJN in HOOFDLETTERS 😉

  Graag gedaan hoor, wandel maar gerust mee, xxx liefs en groeten aan Wim

 7. Wat een prachtig verhaal heb je hier weer neergezet zo mooi met al die foto’s en speciaal dat paarse knuffel olifantje er bij geweldig geniet van je zondag mel Samen met jou man en Vanyar en de andere dieren en maandag veel plezier in arnhem pas goed opjezelf he life’s van dunja 😘🍀

 8. Zo blij voor je dat je er weer op uit kunt. Alles, foto’s inclusief verhaal lijkt weer een beetje op de oude Melody. Ga zo door joh.
  Wij mogen maandagmiddag naar Marjolein, Daar zaten we op te wachten en Marjolein ook.

 9. Prachtig verhaal heb je geschreven over de olifantje. Leuk dat je op uit gegaan bent. IK zag 1 foto moet linkje. Prachtig dieren foto’s heb je gemaakt.
  Zeehond staat te poseren op de foto’s. Leuk om te lezen. Mooi beesten hebben daar. Fijne dag. XX

  • Dank jullie wel.

   Ik ben inderdaad blij met dat olifantje, kreeg ik van een heel lief iemand als vaste reisgezelschap. WIldlands heeft een heel mooie dierencollectie inderdaad.

   Bedankt en hetzelfde gewenst. xxx

 10. Ha een geniet dag was het weer en nu ga ik genieten van de foto’s
  Ben benieuwd al zijn ze meestal mooi en krijgen we hier in je blog al een voorproefje
  Groetjes

  • Ja nou en of…. het weer onafhankelijk zijn, eigen auto, heeft meer impact dan ik verw8 had
   Is goed, geniet er van …. het zijn er niet veel, morgen wordt dan wel een ander verhaal

   • Kan je bijna niet bijbenen met al je blogjes 😉

    • 😉 Dat heb ik al vaker gehoord in de afgelopen jaren (sinds 2003 ….)

     Geeft toch niks…. ik vind elk bezoek en elke reactie geweldig, de cadeautjes van bloggers uit blogland… maar ik ‘verwacht – / – vraag – / – eis’ dat niet… nooit gedaan, kortom voel je vrij bij mij!

 11. Ik ben zo blij te lezen dat het goed gaat met Vanyar! Wat moet dat een rust geven in je hoofd…En je nieuwe tuut.
  Dat paarse olifantje is leuk! Als ik het ergens had gezien had ik het voor je gekocht.
  Dikke liefs ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.