Leren door te proberen

De zon scheen hier vanmiddag, de temperatuur was prima, alle vooruitzichten op een geslaagde cursusavond leken voorhanden. Rond 4-en stapten Daphne en ik met mijn (v)echtgenoot de auto in. Gezien de locatie van de fotoworkshop Avondfotografie en de onmogelijkheden aldaar om lang te parkeren zou hij ons brengen en later weer ophalen. We waren keurig op tijd en enkelen waren er al, we kregen koffie/thee met wat lekkers en de geanimeeerde gesprekken volgden gelijk. Het theoretische deel was zeer interessant, met name voor die mensen die fotograferen in RAW en liefhebber zijn van bewerkingsprogramma’s. Daphne en ik behoorden niet tot die groep maar we waren niet de enigen gelukkig.

Rond 6-en gingen we naar de buren, letterlijk, een restaurant waar een heerlijke maaltijd op ons stond te wachten. Daarna terug naar de fotowinkel om de apparatuur te halen. De cursisten die het wilden konden een camera van een zeker merk lenen, de anderen die dat niet wilden en hun eigen apparatuur bij zich hadden, waaronder wij dus, wachten geduldig tot iedereen van alle benodigheden voorzien was en daarna gingen we op pad.
Het regende… tja dat was wel erg jammer, gelukkig heb ik daar dan weer wat minder moeite mee, vind dat juist altijd een extra uitdaging.
Met de tips en trucs van de leiders ontdekte ik dat mijn camera nog luxer was dan ik altijd had gedacht, er zaten opties op die ik goed kon gebruiken. Opties die zeker bij avond-fotografie en werken met gebruik van een statief goed van toepassing zijn.
Toegegeven, ik fotograaf eigenlijk nooit vanaf een statief dus die opties had ik ook nooit gemist grinnik.
Eenmaal weer terug op locatie werden er nog wat foto’s bekeken en werden ze ook beoordeeld, waarbij dus aangegeven werd waar je op moet letten enzo, zeer interessant. Nog mooier was de opmerking dat de leiders besloten hadden het praktijkgedeelte te herhalen op een nader te bepalen datum omdat die vanavond letterlijk in het water was gevallen. Kortom, we mogen dus nog een keertje, Dank je wel weergoden !!
Na een afscheidswoord van de eigenaar van de fotowinkel mochten wij bij vertrek nog een soort van goodybag in ontvangst nemen, ook niet verkeerd toch. Al met al een heel fijne en gezellige avond, nu met natte haren op de bank, die drogen wel weer.
De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn echt niet om over naar huis te schrijven dus in plaats van naar OsnabrΓΌck morgen hebben Daphne en ik maar besloten voor Burgers in Arnhem te kiezen. Een prima locatie in elk weertype aangezien zij over 3 grote delen onderdak beschikken, dus mocht het gaan zeiken van de regen kunnen we alsnog droog ons prima vermaken.
De foto’s van vanavond, zijn er niet zo veel hoor, heb ik samengevoegd. Een deel van Daphne dus en een deel van mij, je kunt ze HIER bekijken.
Nu snel pootjes omhoog, oogjes dicht en slapen zodat ik morgen op tijd fit wakker kan worden, welterusten iedereen!

26 Hartenluchtjes op “Leren door te proberen

 1. Dus je was toch fit genoeg! Mooi. Het goeie van regen is natuurlijk dat alles zo mooi gaat glimmen en reflecteren in het donker. Je zou om die reden juist erop uit gaan in de regen. Jullie hebben zo te zien geoefend met belichting. Die blauwe palen zijn daar wel geschikt voor. Waar staan die? Leuke dag gehad dus. En je mag nΓ³g een avond. Hopen dat het dan weer regent πŸ™‚

  1. Waar paracetamolketjes niet al goed voor zijn… wilskracht doet de rest.

   Ja klopt met name alles op manuele stand.
   Die palen staan bij De Nieuwe Kolk en hun kleuren wijzigen constant

   Haha ja… van mij mag het…

   1. Ah, de Kolk. Als ik weer eens in Assen ben ga ik kijken. De camera handmatig instellen, het is een beetje een gedoe om het door te krijgen, maar als je het onder de knie hebt biedt het wel extra mogelijkheden. Leuke cursus!

 2. jij zegt het , er zitten knopjes ook op mijn camera pppfffttt
  termen als iso – belichting – focus en wat al niet meer
  ik weet het , lezen en uitproberen

  nu slapen

  slaap wel groet

     1. mogge Melody
      er is wel een verschil tussen jullie fotografen en ikke
      ik wandel of fiets en zie iets en maak foto en ben weer op pad , jullie gaan speciaal op pad om te fotograferen
      als ik eerst moet instellen en weet ik wat niet , is de kans groot dat wat ik zie al weg is , en het maakt de tijd om een etappe te lopen minder lang
      wens je een rustig weekend

 3. Leuk logje, inderdaad je kunt altijd bijleren!
  Ik heb er wel eens over gedacht toen mijn nicht een paar jaar geleden ook een cursus deed. Maar ik had toen al teveel aan mijn hoofd.. soms moet je keuzes maken. Ik maak nu meestal 2 of 3 foto’s van een onderwerp, dan zit er altijd wel een bij die ik goed genoeg vind.
  Succes met je nieuw verworven kennis! XXX

  1. Dank je wel. Ja dat vind ik ook, en daarbij komt natuurlijk ook dat ik heel leergierig ben, altijd al geweest.

   Ja klopt… ik moet bijv. kiezen voor het niet oppakken van een studie omdat ik daar noch de tijd noch de poen voor heb..

   Dat is een trucje die goed werkt voor jou, prima toch?!
   Veel mensen werken op een bepaalde manier handmatig en voegen dan later foto’s samen om de ‘ perfecte’ foto te maken… zo wil ik het niet, heb ik nooit gewild. Het enige dat aan bewerking aan mijn foto’s gebeurt is het ‘ verkleinen’ van gewicht en formaat zodat ze op mijn blog kunnen en niet onnodig veel ruimte in beslag nemen. In die zin ben ik dus wel een purist te noemen, hoorde ik gisterenavond πŸ˜‰

   Dank je wel, heb het vandaag gebruikt en dat gaf me extra plezier. xxx

   1. Ik zou niet weten hoe ik foto’s samen moest voegen. Ik was altijd te snel en dan was de foto weer eens bewogen. Vandaar dat ik er meestal een paar maak. En ik hoef ze nooit allemaal weg te gooien πŸ˜‰ . Werkt goed.
    Ja, ik verklein foto’s ook altijd, dan zijn ze voor je blog net zo goed. Maar ik bewaar wel altijd de originelen.

    1. daar zijn fotobewerkingsprogramma’s voor… men maakt dus van een x-aantal foto’s 1 door ze samen te voegen nadat ze allemaal bewerkt zijn, foutjes verwijderd/aangepast etc

     zo doe ik het ook hoor.

     ja klopt, te grote foto’s belasten alleen maar het geheugen van je pc/blog waardoor het de laadtijd enorm groot zal orden.

     uiteraard πŸ˜‰ ik heb ze op de pc en online en op een losse harde schijf

     xxx

  1. Dank je wel Edward.

   Ja nou zeker weten, gelukkig ben ik niet bang fouten te maken en heb ik wat dat betreft ook nooit iets van ‘ schaamte’ ofzo waar ik last van heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.