Lente in Drenthe

Manlief heeft de gewoonte om mij nieuwsfeitjes voor te lezen waarvan hij weet dat het een glimlach op mijn gezicht left.
Nadat hij vanmiddag uit bed kwam na een nachtdienst en met een kop koffie op de bank in het nieuwste nieuws dook vertelde hij me dat het Lente in Drenthe is, volgens dat nieuws dan hè? Mede natuurlijk door de vondst van het 1e kievitsei van 2017, afgelopen donderdag, weliswaar niet in mijn 2e-thuis-provincie maar in Utrecht.
Met een vette glimlach vertelde ik hem dat dat al oud nieuws was want ik had het al volop gemerkt tijdens mijn wandeling met de heren, ik had wel een jas aangedaan maar dat bleek niet nodig te zijn.

Wandelingen met beide heren tegelijkertijd duren altijd maar kort. Noah kan niet meer zo ver en na enkele meters heb ik vaak al een zeer luidruchtig hijgende knuffel achter me aan sjokken. Brego weet dat ook en blijft bij hem in de buurt, als om hem te beschermen, moed in te spreken of wat ook maar hij met Noah bespreekt tijdens hun close-up-walks.
Brego doet het dan heel rustig aan in tegenstelling tot de wandelingen waarop hij alleen is, dan zet meneer het tempo er wel in en kost het mij veelal moeite om niet alleen overeind te blijven maar ook om hem bij te kunnen benen. Zijn ook al niet meer zo lage leeftijd speelt hem in elk geval nog geen parten.
Het pad dat we lopen levert altijd wel iets verrassends op maar om manliefs voorleesverhaal te bevestigen, al wist ik dat tijdens het maken van deze foto’s natuurlijk niet niet, lever ik hier maar ff het bewijs… Het is Lente in Drenthe!

Later in de middag haalde ik Anita op en gingen we ff een bakkie halen bij ons ‘troost-cafeetje’.  Met de gebeurtenissen van de afgelopen weken bij ons beide waren we daar wel weer echt even aan toe. Daar komen we zo af en toe, niet al te vaak omdat het er best prijzig is, maar als we beiden dus ff een opkikkertje nodig hebben dan kunnen we de weg daarheen blindelings vinden, mooie bijkomstigheid is dat we de auto eronder kunnen parkeren dus nooit ver hoeven lopen en bij binnenkomst altijd enorm hartelijk verwelkomd worden, zo fijn om je ergens zo hartelijk welkom te voelen, of niet dan?

Weer versterkt leverde ik haar later thuis af en kon ik verder sleutelen aan de nieuwe blog-layout en natuurlijk de foto’s van mijn foon afhalen en hier in een logbericht plaatsen.

Fijne avond iedereen!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Ik voel de Lente hier ook al.

  Voorjaarsgroet,

 2. ja hoor het is lente
  zo ook dus in Drenthe 🙂
  dus de heren op leeftijd hebben onderlinge gesprekken
  net als jij nadien met Anita , met een opkikkertje er bij

  slaap wel groet

  • Gelukkig wel he, werd ook tijd toch… alhoewel we nog voor aardige verrassingen kunnen komen te staan…..

   Ja klopt, heel aandoenlijk om te zien hoe Brego (ondanks zijn heel moeilijk karakter) zo zorgzaam en beschermend voor Noah en onze kat Precious is

   Ja dat ook, was wel ff nodig, zeker bij haar.

   dank je wel, waarde heer, wij wensen u van harte hetzelfde met mooie dromen.

 3. mogge jonge dame
  ja we wachten het maar af , maart kan zijn staart nog roeren
  dat zijn maatjes voor het leven
  goed om een opkikker te drinken met iemand die het nodig heeft

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.