Lekker

Kakeltje kwam weer een stokje tegen en gaf het aan me door… top natuurlijk want jullie weten wel dat ik dat leuk vind, dit stokje heet “Lekker-Tag” en Kakeltje vond het bij Myriam , eens zien wat ik van brouwen kan glimlach

 • Wat is je favoriete taart? 
Worteltjestaart… zo fout!!!
Stikt van de gluten en de lactose, stuurt mij dus acuut naar kamer 100. Die intoleranties zijn dus niet fijn maar daar heb ik pilletjes voor. Ik kan het evengoed niet eten want ik ben allergisch voor wortelen dus het enige dat ik tegenwoordig met worteltjestaart doe is er naar kijken en in gedachten die smaak oproepen en er dan van her-smullen zoals ik in het verleden deed.

 

 • Met de auto of met de fiets door de regen?

Met de auto want ik fiets niet, enerzijds omdat mijn lijf dat zeer onaangenaam vindt en dus protesteert op alle mogelijke manieren en anderzijds omdat ik lui ben en liever alles met de auto doe.

 

 • Waar ontbijt je mee op zondag?

Niets…. CBD-druppels, bak koffie en een sigaret vallen niet in de categorie maaltijd toch?

 

 • Als je alles zou kunnen eten zonder ooit een slechte invloed op je gezondheid te hebben, wat zou je dan dagelijks op tafel zetten?

Carpaccio, stamppot Zuurkool en Custardpudding.

 

 • Wat was je lievelingskostje als kind? Is dat nog steeds zo?

Stamppot Zuurkool  / Stamppot Zoete Appels (maar alleen van de Groninger Kroon-appel)
Ja nog steeds….. vorige week tot mijn grote verrassing bij een boerderijwinkel op 3 kwartier bij mij vandaag die appel aangetroffen en dus gekocht!

 

 • Wat is je favoriete gerecht ‘uit een pakje’?

Geen enkele. Wij doen niet aan ‘instant-voer’. Zeker niet sinds ik met intoleranties en allergieën te maken heb gekregen.

 

 • Pakjessoep of sloten koffie?

Het eerste van ze never nooit niet, het laatste de hele dag door, het laatste voor ik naar bed ga en het eerste nadat ik er weer uitstap.

 

 • Hoe pimp jij je koffie?

Niet… gewoon een beetje (lactosevrije) melk… Ben ik een dagje uit dan wil ik mezelf nog wel eens trakteren op een Latte Macchiato met Karamel, uiteraard dan wel met pilletjes *grijns*

 

 • Cava of champagne?

Geen… ik drink nooit alcohol.

 

 • Netflix of YouTuben?

Beiden aanwezig… het 1e amper gebruikt tot dusver, door mij althans. Het 2e wekelijks voor Trees.

 

 • Wat is je favoriete fast food keten?

Geen, heel af en toe wel eens langs de Mac maar dan alleen voor een milkshake (en ja wederom met pilletjes)

 

 • Je bent een Belg. Waar ligt de beste frituur?

*glimlach* Geeeeeeen ideeeeeeeee, ik ben geen Belgse.

 

 • Hotelontbijt of high tea?

Allebei mits de locaties goed zijn. Er is helaas nogal wat verschil tussen de ene plek en de andere qua aanbod.

 

 • All you can eat sushi of all you can eat pizza?

Sushi… heerlijk en veilig eten voor mij, kan me dus uitleven, het enige dat ik er tussenuit zal halen als het er al tussen zit zijn wortelen en die zie ik natuurlijk gelijk wel.

 

 • Kaas- of chocoladefondue?

Allebei…. mits de kaas oud is en de chocolade 96% puur minimaal

 

 • Wat is je favoriete chill outfit?

Een huispak van fleece. Voor mij de uitvinding van de eeuw *glimlach*

 

 • Favoriete comfortfood als je ziek bent?

Koffie & Custardpudding

 

 • Wat is je meest ongezonde eetgewoonte?

Dat zal ongetwijfeld het niet-eten zijn. Mijn lichaam kent niet het gevoel ‘trek – honger’ … en mijn psychische problematiek heeft me daar bovenop jarenlang het eten belet door mijn keel af te sluiten. Sinds de CBD gaat het wel stukken beter maar nog steeds lukt het me niet 3 maaltijden per dag naar binnen te werken. Ik ben al heel blij als het me 1x per dag lukt.

 

 • Wat is de meest smerige groente?

Doppertjes – Doperwten … bij het zien ervan wordt ik al onpasselijk. Als ik al eens Paëlla eet, ben ik uren bezig die groene krengen eruit te halen.

 

 • Vergelijk jezelf met lui dier?

Onze Noah, (Koningspoedel van 16), die alleen maar zijn bed uit komt voor het vullen van zijn maag en het legen van zijn darmen en voor de rest alleen maar in dromenland vertoeft

 

 • Drink je frisdrank?

Cola, de enige echte.

 

 • Wat vond je vroeger van turnen op school?

A.F.S.C.H.U.W.E.L.I.J.K. !!!!
Op de middelbare school toen ik 14 was een ongeluk bij apekooi waarna ik op de 1e hulp belandde om talrijke glasscherven vanuit mijn bril uit mijn ogn te laten peuteren.
Op het voortgezet onderwijs daarna toen ik 16 was een ongeluk bij bokspringen waarbij ik in het ziekenhuis belandde met een gebroken rug en heel mijn leven in één klap voorgoed veranderde en niet ten goede!!!

 

 • Wat zijn je favoriete sporten?

Vóór mijn 16e, Volleybal en Handbal en stijldansen. Daarna niets meer, integendeel. Niet alleen omdat ik niet meer kan maar ook omdat het ogenschijnlijk het enige is dat je moet doen om een ‘fijn’ leven te hebben én er eigenlijk niet meer op een leuke manier sport te bedrijven is want het draait allemaal om geld en prestaties waarbij het laatste natuurlijk niet of nauwelijks nog natuurlijk is.

 

 • Wat vind je van zwemmen?

V.R.E.S.E.L.I.J.K.
Ik heb een bloed-bloed-bloed-hekel aan een nat lichaam. De enige wijze waarop ik me met liefde aan een nat lijf overgeef is de regen buiten, daar kan ik enorm van genieten. Ik douche nooit, 1x per week ga ik in bad en uiteraard was ik me elke dag, noodgedwongen omdat ik veel waarde hecht aan hygiëne. De enige periodes in mijn leven dat ik me dwong het zwemmen als plezierig te ervaren waren de periodes van ‘moeder- & kind – zwemmen’ met mijn kroost in de eerste tijd van hun leven.

 

 • Kan je met je tenen aan je mond?

Met mijn rug en versleten heup en andere slijtage problemen? Zelfs met mijn HMS lukt dat niet.

 

 • Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?

Geen idee, het zullen er ongetwijfeld veel te weinig zijn, volgens hen die er verstand (zeggen/denken) te hebben… al geloof ik al die zogenaamde wetenschappelijk bewezen onderzoeken nooit.

 

 • Wat vind je van een elektrische fiets?
Die heb ik een paar jaar geleden gekocht, 2e hands weliswaar omdat ik hem toch veel te weinig gebruik vanwege mijn fysieke onmogelijkheden. Ik vind het een prima vervoermiddel, zeker voor mensen met een beperking in hun bewegingsapparaat zoals ik. Anderzijds kunnen ze ook heel gevaarlijk zijn want niet iedere weggebruiker is er op voorbereid dat er ineens zo iemand naast je fietst omdat ze met een bloedgang gaan.

 

 • Als er een hemel zou bestaan, wat zou daar op het menu staan?

Alles dat eetbaar is én voor mij veilig om naar binnen te werken zonder dat ik ook maar één seconde hoef te verspillen aan het innemen (en op voorraad altijd bij me hebben) van de pilletjes waar zonder ik anders bij veel voedselproducten mega veel last van krijg.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. een prachtig stokje
  ik heb wat jij met doperwten heb met spruiten bbbrrrr

 2. Spruitjes moet ik ook niet. Bah… Leuk om te weten van jou verhaal. Ik denkt wel dat iedereen wel hekel aan nat te zijn. Ik ook. Haha….Lekker eten doe je wel. Moet wel eens kunnen. Maar niet te vaak. Worteltaart heb ik nooit gegeten. Het ziet wel goed uit.

 3. Ha Melody,

  dit is wel een hele mooie manier om je te leren kennen!
  In no time weet ik van alles van je.
  En op een leuke manier…
  Maar wel vervelend voor je dat je lijf niet doet wat jij wilt…

  Liefs van Marlou

  .

  • Hallo Marlou, ja dat klopt, daar zijn stokjes goed voor….. ik heb er heel veel ingevuld dus als je meer wilt ontdekken… kun je even kijken bij de anderen…. staan hier:

   Eh ja…. ik ben het gewend… .ben 56 nu en vanaf mijn 10e al niet meer gezond fysiek gezien, en vanaf mijn 18e ook mentaal niet dus ja ik heb mijn uitdagingen al wel gehad onderhand 😉 en geleerd dat opgeven natuurlijk nooit een optie is en er altijd wel dingen zijndie het wel de moeite waard maken om voor te knokken

   Liefs terug

 4. Wat een leuk stokje zeg!! Neem ik misschien wel over. 🙂

  Trouwens, klopt het dat Kakeltje haar blog is verdwenen. of weet jij dat ook niet. Ik kom er niet meer op.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.